REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° ConstanÈ›a Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.2° ConstanÈ›a Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

După mai multe tentative eșuate, PUZ-ul Zonei Peninsulare va fi elaborat

După mai multe tentative eșuate, PUZ-ul Zonei Peninsulare va fi elaborat

Andreea VREJOIU 20 decembrie 2022 | 00:00 3126

Actualizarea Planului Urbanistic Zonal pentru Zona Peninsulară a municipiului ConstanÈ›a a stârnit, ani la rând, controverse, fiind vorba despre o zonă istorică, care cuprinde numeroase puncte de atracÈ›ie turistică. Ani la rând, locuitori ai zonei, arheologi, cât È™i oameni de rând s-au opus actualizării acestuia, tocmai ca zona să-È™i păstreze reglementările actuale. Iată că, după o bună perioadă, Primăria ConstanÈ›a a adjudecat în cursul zilei de 12 decembrie 2022 contractul pentru ,,Serviciul de proiectare pentru elaborarea documentaÈ›iei de urbanism (PUZ). Lot 1: Actualizare PUZ reabilitarea È™i revitalizarea zonei peninsulare a municipiului ConstanÈ›a, aprobat prin HCL nr. 416/2003. Lot 2: Elaborare PUZ zona centrală a municipiului ConstanÈ›a; Lot 3: Elaborare PUZ Tomis I - Tomis II, municipiul ConstanÈ›a”.

După ce ultima tentativă de actualizare a Planului Urbanistic Zonal din zona Peninsulară a eÈ™uat, motivul fiind unul tehnic ce È›inea de funcÈ›ionarea platformei, iată că Primăria ConstanÈ›a a adjudecat, în sfârÈ™it, contractul pentru serviciile de proiectare în vederea elaborării È™i întocmirii documentaÈ›iei de urbanism, Plan Urbanistic Zonal, în municipiul ConstanÈ›a, ce vizează mai multe zone. Vorbim despre zona Peninsulară, zona centrală, dar È™i zona Tomis I - Tomis II.

Cine a câÈ™tigat contractul?

Primăria ConstanÈ›a i-a oferit un nou contract în valoare de 2.178.000 de lei, fără TVA, adică aproximativ 400.000 de euro, unei firme deÈ›inute de o sexy politiciană. Originară din ConstanÈ›a, tânăra s-a remarcat în Baia Mare, devenind una din apropiaÈ›ii lui Cătălin CherecheÈ™, È™i a câÈ™tigat mai multe contracte prin firma sa de arhitectură, atât la primăria tomitană, cât È™i la cea băimăreană.

Zona Peninsulară Constanța

Primăria ConstanÈ›a a atribuit în cursul zilei de 12 decembrie 2022 un contract pentru ,,Serviciul de proiectare pentru elaborarea documentaÈ›iei de urbanism (PUZ). Lot 1: Actualizare PUZ reabilitarea È™i revitalizarea zonei peninsulare a municipiului ConstanÈ›a, aprobat prin HCL nr. 416/2003. Lot 2: Elaborare PUZ zona centrală a municipiului ConstanÈ›a; Lot 3: Elaborare PUZ Tomis I - Tomis II, municipiul ConstanÈ›a”. Contractul a fost oferit în urma unei proceduri de licitaÈ›ie deschisă iniÈ›iată pe 18 iunie 2022. Firma va primi pentru serviciile sale de 2.178.000 de lei, fără TVA.

Societatea a obÈ›inut, de-a lungul anilor, mai multe contracte din partea Primăriei ConstanÈ›a. pe 26 iunie 2019, Primăria ConstanÈ›a i-a oferit È™i ”serviciul de elaborare documentaÈ›ie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiÈ›ii ”Reabilitare Școala Gimnazială nr. 16 Marin Ionescu Dobrogianu”, în valoare de 77.400 lei, în urma unei proceduri în care Agorapolis SRL a fost, de asemenea, unica participantă.

Zona Peninsulară Constanța

Mihaela Pușnava a candidat pentru un post de consilier local la Baia Mare

Agorapolis SRL a fost înfiinÈ›ată în 2015 È™i a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de numai 304.399 lei, un profit net de 44.543 lei È™i un singur angajat. Banii au venit exclusiv din contractele cu statul, primite de la primăriile din ConstanÈ›a natală a patroanei È™i Baia Mare.

Firma este deÈ›inută de Mihaela PuÈ™nava, o tânără constănÈ›eancă ce s-a remarcat în politica din Baia Mare, acolo unde a ÅŸi candidat în vara lui 2016 pentru un post de consilier local, din partea CoaliÅ£iei pentru Baia Mare, formaÅ£iune care l-a ajutat pe fostul liberal Cătălin CherecheÅŸ să câÅŸtige încă un mandat de primar în Baia Mare, chiar în timp ce se afla în închisoare.

Constănțeanca a fost una din cele mai active figuri ale campaniei electorale din urbea maramureșeană şi este considerată o apropiată a primarului Cherecheş. Pușnava este absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București și a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corect este ca Primăria sa facă PUZ pentru tot orașul Constanta. Nu sa solicite fiecărui cetățean care dorește sa construiască sau sa extindă o construcție, PUZ. PUZ-îl durează cca 18-24 luni . Pentru PUZ se solicita cca 5 ha de analizat. Chiar dacă o anumită persoana se afla in zona celor cca 5 ha , si exista PUZ efectuat, se solicita un nou PUZ! Ciudățenii made in Constanta!
4
0
Pana se privatizeaza da ortu popii, ca Dumnezeu nu culca-te!
0
0
Dati-i puz si lu ala care plange prin instante ca sa se privatizeze, sa vada ca e aia munca si cum se da faliment!
3
0
Iar se transformă zona istorica in staul pentru oițe
6
3
adica uneia din neamul cimpanzeilor
11
4

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436