REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

După noile modificări ale OUG 84, 90% din șoferi vor primi permisele înapoi după o suspendare de 3 zile

După noile modificări ale OUG 84, 90% din șoferi vor primi permisele înapoi după o suspendare de 3 zile

Victor ROTARU 13 iulie 2024 | 00:00 1754

Guvernul a adoptat o nouă Ordonanță de urgență care modifică controversata OUG 84 care îi lăsa pe șoferi fără permise chiar dacă nu au consumat substanțe interzise. „În primul rând instituie un termen de 72 de ore, în care instituțiile de medicină legală trebuie să elaboreze analizele toxicologice prin care să evidențieze sau nu prezența sau nu a alcoolului și a substanțelor interzise în sângele persoanelor care au fost testate pozitiv cu drog-test sau care au refuzat testarea", a declarat ministrul de Interne Cătălin Predoiu. Contactat de către reporterii de la Replica, Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol spune însă că în acest moment, „INML poate acoperi între 8 și 10% din probe în intervalul celor 72 de ore”.

Dupa noile modificari ale OUG 84, 90% din soferi vor primi permisele inapoi dupa o suspendare de 3 zile

Guvernul a adoptat, joi, o nouă Ordonanță de urgență care modifică OUG 84 privind testarea anti-drog a șoferilor. Potrivit ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, una dintre modificările importante este aceea că la expirarea acestui termen obligatoriu pentru instituțiile de medicină legală, de 72 de ore, în cazul în care rezultatul nu sosește de la laborator persoanei respective i se restituie permisul.

Dacă un șofer iese pozitiv la cocaină și nu au venit rezultatele, primește permisul înapoi

Contactat de către reporterii de la Replica, Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, spune că vom avea o anomalie, chiar și persoanele care vor fi prinse sub influența stupefiantelor vor putea să-și primească permisul înapoi: „Acest termen de 72 de ore, în raport cu poezia Poliției Române, că scoatem drogații de pe drumurile publice, creează o altă situație juridică interesantă. Această regulă se va aplica și celor care s-au supus testării preliminare și s-a constatat existența în corp a substanțelor interzise, a drogurilor. Ceea ce înseamnă că dacă avem un șofer care a fost prins la începutul lunii iunie, sub influența cocainei, de exemplu, a fost testat preliminar, a ieșit pozitiv la cocaină, i s-au recoltat probe biologice, încă n-au venit probele biologice, și de la momentul apariției acestei ordonanțe, în 3 zile, acea persoană va putea conduce pe drumurile publice. Deci avem o anomalie. Ce condamnam era lipsa oricărui indiciu, a prezumției de nevinovăție, dar, în cazul în care tu, Poliția Română, vii și spui că aparatele sunt foarte sigure și foarte precise, deci cel pe care l-ai depistat pozitiv la cocaină, clar a fost sub influența acestui drog, prin această măsură, vii și extinzi acest termen de 72 de ore și pentru cei care au calitate în dosare penale, adică dispare dezideratul că scoatem drogații pe drumurile publice.

Dupa noile modificari ale OUG 84, 90% din soferi vor primi permisele inapoi dupa o suspendare de 3 zileCosmin Andreica - Președintele Sindicatului Europol

„INML va putea acoperi între 8 și 10% din teste în intervalul celor 72 de ore“

Președintele Europol consideră faptul că Ordonanța de urgență a fost făcută pe repede înainte și că ar trebui „să fie amânată 6 luni de zile, să se întâmple ceea ce au spus zilele acestea, că vor investi 45 de milioane de euro în aparatură. Ceea ce înseamnă că în șase luni, acesta va fi un termen rezonabil. Iar după această perioadă, să vii cu această măsură, când tu știi că într-adevăr în 72 de ore poți să procesezi 90% din probe.” Cosmin Andreica a mai adăugat faptul că, potrivit unor surse din INML, „din volumul total de muncă pe care îl înregistrează astăzi, va putea acoperi între 8 și 10% din probe în intervalul celor 72 de ore.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
El cu limba lui de abia împleticește cateva cuvinte iar voi l ați pus ministru de că că t
1
0
De regulă legile și ordonanțele de urgență sunt pentru plebe ( plătitorii de taxe și impozite) .De ce nu face poliția aceasta testate în fața localurilor exclusiviste. Acolo se mănâncă drogul!!! Aia sunt protejați de părinții cu greutate financiară. Puneți oameni nevinovați pe drumuri și ii umiliți. Societatea este defectă din toate p.d.v. la persoanele publice...acolo este buba!!! Ce rost are sa rețineți permisul dacă tot se ridica peste 72h??? Care este ecopul??? Faceți testarea, îl trimiți sa facă și analize și după ( dacă este cazul îi faci dosar penal și îl elimini din trafic. Ce meșter bun a gândit asa ceva?? Prima data taie și după aia măsoară. Vai de țara noastră pe ce mâini stă.
0
0
Dar. Dc nu punem. Drugtest și la politicieni ??
7
0
Să votam psd PNL
0
2
Imbecilii care au votat pcr pot sa isi spele pacatele in toamna si sa voteze altceva ca pcr deja s-a nesimtit
5
0
La iesirea din magazine,cei care nu pastreaza bonul sa faca puscarie pentru furt,pana se demonstreaza ca de fapt au cumparat,nu au furat. Asta este pentru binele romanilor,pentru combaterea furturilor din magazine. Cei care sunt prinsi pe strada ca nu stiu exact cati bani au in buzunar,pot fi suspectati de furt . La fel, arestati pana se demonstreaza ca banii erau ai lor,dar nu mai stiau cati sunt. Intre timp,e recomandat ca mafiotii sa fie lasati in pace,la fel traficantii de carne vie si marile corporatii gen OMV. Nu ei,ci populatia natanga e vinovata pentru toate belelele din tara! Traiasca coalitia PSD-PNL si regimul democraturii din Romanistan !
9
1
Suntem prezumati a fi vinovati de evaziune vezi e factura de abuz de stupefiante vezi oug 84 de coruptie vezi suspiciunea rezonabila etc. Statul face doar abuzuri si nu exista masuri impotriva celor care le fac. M ai tinut 3 zile fara permis si intr un final s a dovedit ca n am consumat stupefiante, sa fiu despagubit cu 3000 lei net si neimpozabili. Sa vedem atunci daca isi mai permit abuzuri. Adica eu ca cetatean cand gresesc platesc amenda sau zile de libertate iar tu ca stat cand faci un abuz nenecesar sa despagubesti victima imediat nu in urma unei hotarari judecatoresti si cu banii dati in transe pe 5 ani.
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510