REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
22.4° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

După o serie de licitații eșuate, Teatrul de Vară Mamaia va prinde culoare! Când? Rămâne de văzut

După o serie de licitații eșuate, Teatrul de Vară Mamaia va prinde culoare! Când? Rămâne de văzut

Mirela PASCAL 24 iulie 2024 | 00:00 294

Teatrul de Vară Mamaia, fostul reper al litoralului, zace înghițit de gunoaie și buruieni, clădirea aflându-se într-o stare destul de avansată de degradare. Nu din vina autorităților, căci acestea s-au chinuit, de ani de zile, să-i găsească un constructor care să-l reabiliteze, ci din cauza ofertanților care nu s-au îngrămădit la procedurile de licitație. După mai multe tentative eșuate de a aduce din nou culoare zonei, Consiliul Județean Constanța a lansat procedura de licitație pentru furnizarea serviciilor de proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară. Și, iată că, în sfârșit, a fost desemnată firma care se va ocupa de schimbarea la față a emblemei stațiunii Mamaia - Alma Contractors Group, care va primi 13.256.049.76 lei.

Dupa o serie de licitatii esuate, Teatrul de Vara Mamaia va prinde culoare! Cand? Ramane de vazutașa ar urma să arate Teatrul de Vară din Mamaia

Lăsat în paragină de ani de zile, și nu pentru că autoritățile au fost nepăsătoare, schimbarea la față a Teatrului de Vară din Mamaia se va produce curând. Serviciile de proiectare (documentații avize, DTAC, DTOE, Proiect Tehnic), servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție ,,Reabilitare și Modernizare Teatru de Vară Mamaia” au fost date pe mâna unei firme din Constanța, Alma Contractors Group. Contractul atribuit pe 22 iulie are o valoare de 13.256.049.76 lei, fără TVA, banii provenind din bugetul local al UAT județul Constanța.

Dupa o serie de licitatii esuate, Teatrul de Vara Mamaia va prinde culoare! Cand? Ramane de vazutașa ar urma să arate Teatrul de Vară din Mamaia

Scopul obiectivului de investiții prevede reabilitarea imobilului, proces ce presupune consolidarea elementelor de rezistență afectate ale corpurilor CJ și C2, inclusiv a scărilor de acces, cât și amenajarea locurilor în sala de spectacol și a rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Dupa o serie de licitatii esuate, Teatrul de Vara Mamaia va prinde culoare! Cand? Ramane de vazutașa ar urma să arate Teatrul de Vară din Mamaia

Se urmărește de asemenea izolarea corespunzătoare a elementelor de construcție, refacerea instalațiilor electrice, sanitare, hidranți interiori și exteriori, alături de dotările aferente, asigurarea iluminatului de siguranță și a sistemelor de detecție incendiu.

Dupa o serie de licitatii esuate, Teatrul de Vara Mamaia va prinde culoare! Cand? Ramane de vazutTeatrul de Vară din Mamaia, în prezent

Palatul Festivalului Mamaia, aşa cum a fost numit în 1963, atunci când a fost construit, este astăzi înconjurat de gunoaie şi buruieni.

Dupa o serie de licitatii esuate, Teatrul de Vara Mamaia va prinde culoare! Cand? Ramane de vazut

Sala teatrului care găzduia odinioară turiști veniți atât din țară cât și din străinătate a rămas acum în paragină, iar scena care uimea prin jocuri de lumini și prin artiștii care au cântat aici a ajuns o pânză tristă acoperită de graffiti. Au fost multe încercări de reabilitare, de-a lungul anilor, dar au eșuat, nu s-au arătat suficienți operatori economici interesați din cauza faptului că durata inițială de execuție de 10 luni a fost considerată prea scurtă.

O serie de proiecte de reabilitare eșuate

În septembrie 2016, Consiliul Judeţean Constanţa a organizat o dezbatere publică privind „Complexul de agrement Teatrul de Vară Mamaia”, propunându-și ca prin accesarea de fonduri europene, să refacă aleile aflate în apropierea clădirilor și reamenajeze grădinile suspendate atât prin amenajarea de spaţii verzi, cât şi a unor locuri de joacă pentru copii sau pentru petrecerea timpului liber. Se propunea de asemenea, o reconsolidare majoră a clădirii, pornind de la scările de acces până la lumini, sunet, ziduri sau acoperiş. Valoarea maximă a proiectului era de 5 milioane de euro.

Dupa o serie de licitatii esuate, Teatrul de Vara Mamaia va prinde culoare! Cand? Ramane de vazutTeatrul de Vară din Mamaia, în prezent

Reamintim și faptul că la începutul anului 2019 fosta conducere a Consiliului Județean Constanța a anunțat demararea procedurilor pentru reabilitarea și renovarea acestui edificiu. În ședința CJC din luna iulie pe ordinea de zi a fost inclus proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului „Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia”, însă consilierii judeţeni s-au abţinut la votarea proiectului privind reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia. Documentația tehnico-economică a fost realizată de către SC NIDE COM – SERV SRL, iar valoarea totală a investiției ajungea la 6.080.647,77 de lei.

Licitaţia organizată pentru implementarea proiectului a fost anulată, întrucât nu s-a înscris decât o singură firmă. Serviciul achiziţii a considerat că aceasta nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi desemnată câştigătoare, urmând apoi anularea licitaţiei.

În 2020, Consiliul Județean Constanța a scos la licitație din nou contractul privind serviciile de proiectare și execuție a proiectului "Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia". Valoarea estimată a lucrărilor era de 4.034.222,27 lei, Finanțarea urmând să fie asigurată din fonduri bugetare. Și de data aceasta, însă, licitația fost anulată.

Așa cum am spus, firma care se va ocupa de lucrări este Alma Contractors Group, controlată de Lucian Alexandru Stamate. Din câte observăm, afaceristului îi merge bine, dat fiind faptul că, în 2023, a avut vânzări de peste 31 de milioane de lei și profit de 3,5 milioane de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699