REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 10 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6848
17.4° Constanța Marți, 10 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6848
 

După problemele penale, Daniel Rafte are belele și cu ANAF

După problemele penale, Daniel Rafte are belele și cu ANAF

Mariana MURAT 10 septembrie 2024 | 00:00 441

Problemele se țin scai de Daniel Rafte! După ce în urmă cu cinci luni a ajuns în atenția polițiștilor, în urma unei șicanări în trafic, în prezent aflându-se sub control judiciar, măsură ce i-a fost prelungită recent, afaceristul are și probleme cu banii. ANAF-ul îi stă în coastă după ce nu și-ar fi achitat obligațiile către bugetul de stat.

Dupa problemele penale, Daniel Rafte are belele si cu ANAF Daniel Rafte

Daniel Rafte este un personaj destul de controversat în Constanța. Nașul Adelinei Pestrițu a fost implicat în mai multe dosare în care a fost acuzat de trafic de droguri, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Și ultima perioadă a fost critică pentru Daniel Rafte. În urmă cu mai bine de șase luni, acesta împreună cu Stila Sarafu, un  controversat om de afaceri din Constanța, au dus o luptă crâncenă în fața casei lui Rafte. Mai exact, în urma unui conflict mai vechi între cei doi, Daniel Rafte s-a ales cu un vibrator în cap din partea lui Stila Safaru, care l-ar fi acuzat pe nașul Adelinei Pestrițu că l-a înjurat și i-a vorbit urât.

Dupa problemele penale, Daniel Rafte are belele si cu ANAF Rafte atacat cu un vibrator 

Lucrurile au degenerat, așa că încăierarea s-a terminat la spital, Rafte având nevoie de îngrijiri medicale. 

Dupa problemele penale, Daniel Rafte are belele si cu ANAF Rafte, îngrijiri medicale după ce a fost lovit

Timpul a trecut, așa că la fix două luni după atacul sângeros, Rafte a dat-o din nou de gard. A fost implicat într-o altercație în trafic, în zona Hanul cu Pește din Năvodari, cu un alt participant la trafic. Ulterior, cei doi s-au urmărit, și-au adresat injurii, moment în care omul de afaceri l-ar fi amenințat pe celălalt participant la trafic cu un cuțit. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 2 Poliție, care au identificat și au oprit în trafic autoturismele conduse de cei doi bărbați. 

Dupa problemele penale, Daniel Rafte are belele si cu ANAF Rafte, testat cu aparatele de control 

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, dar și drugtest reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive în cazul lui Rafte. A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Controlul judiciar, prelungit

Dupa problemele penale, Daniel Rafte are belele si cu ANAF Rezultat pozitiv la Metamfetamină în cazul lui Rafte

Pe 21 august, magistrații  i-au menținut măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, urmând să fie verificată pe 19 octombrie.  Până la acest moment, Rafte nu a contestat decizia.

Dupa problemele penale, Daniel Rafte are belele si cu ANAF Sentința Tribunalului

Probleme și cu ANAF

Iar dacă nu știați, aflați acum că Daniel Rafte este cunoscut și pentru tunurile imobiliare din Constanța! În perioada 2020-2021, omul de afaceri a ajuns în atenția publicului după numeroasele proiecte imobiliare eșuate. Unul dintre ele datează din 2021, când Rafte voia să ridice un bloc, deși nu avea autorizație de construire.

Mai mult decât atât, Cătălin Victor Mirea, unul dintre vecinii terenului deținut de afacerist, l-a dat în judecată susținând că, din cauza lucrărilor de construire efectuate în mod nelegal şi fără a se ține cont de efectele asupra imobilului învecinat, s-au produs infiltrații ce au dus la degradarea majoră a imobilului pe care îl deține. 

Dupa problemele penale, Daniel Rafte are belele si cu ANAF Clădirea în cartierul Primăverii

Astfel, pentru pagubele pe care i le-a cauzat, Mirea solicită ca Rafte să-i plătească nu mai puțin de 600.000 lei. Tribunalul Constanța a admis, pe 2 februarie a.c., în parte cererea, în sensul că i-a acordat jumătate din sumă.

De parcă nu ar fi fost de ajuns, afaceristul are probleme și banii, în sensul că ANAF îi impută o anumită sumă de bani, semn că afaceristul nu și-a achitat obligațiile la bugetul de stat. Rafte a contestat, pe 26 iulie, actul administrativ emis de ANAF, în speranța că va scăpa de debit. Încă nu a fost stabilit un nou termen de judecată. 

Dupa problemele penale, Daniel Rafte are belele si cu ANAF Contestația deciziei 

Așadar, vom vedea cum vor decurge lucrurile pentru Daniel Rafte. Interesant este că de mai bine de patru luni, acesta a lipsit din lumina reflectoarelor, semn că... s-a cumințit. Rămâne de văzut cât îl ține cumințenia!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275