REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

După valul de controale și amenzi, Zoom Beach a intrat în legalitate cu beach-barul

După valul de controale și amenzi, Zoom Beach a intrat în legalitate cu beach-barul

Ana Maria LIPAN 3 august 2023 | 00:00 3406

Așa cum Replica a semnalat de numeroase ori, mulți dintre operatorii care dețin sectoare de plajă în Constanța și Mamaia funcționează ilegal. Cei mai mulți dintre ei nu au cerut, nici până în prezent, Primăriei Constanța autorizațiile de construire și de funcționare a beach-barurilor, în timp ce alții au demarat procedurile după ridicarea construcțiilor. În cazul celor din urmă se află și Zoom Beach, care, după săptămâni de funcționare și o serie de sancțiuni primite din partea autorităților, a obținut autorizația. 

Dupa valul de controale si amenzi, Zoom Beach a intrat in legalitate cu beach-barul

Încă de când au fost demarate pregătirile pentru sezonul estival 2023, tensiunile între operatorii de plajă și autorități au atins cote maxime. După întregul scandal generat de procedura de licitație a loturilor de plajă ale căror contracte de închiriere au expirat, o nouă dilemă a dat peste cap operațiunile de pe litoral. Așa cum au menționat de numeroase ori, mulți operatori economici au fost presați de timp în demersurile de obținere a documentelor necesare desfășurării activității. Astfel, multe dintre beach-barurile de pe plajele din Constanța au fost ridicate fără autorizație de construire, potrivit unor surse.

Dupa valul de controale si amenzi, Zoom Beach a intrat in legalitate cu beach-barulIoan Picu, patronul Zoom Beach

Dovadă a acestor deficiențe sunt sancțiunile aplicate de autorități, dar și faptul că, periodic, Primăria Municipiului Constanța eliberează autorizații de construire pentru amenajarea beach-bar-urilor unor societății care deja le-au ridicat de la începutul sezonului. Acesta este și cazul firmei Zum Logistics Fresh SRL, firma care administrează Plaja Zoom Beach din Constanta, care activează încă de la începutul sezonului, dar a obținut autorizația abia pe 1 august a.c. 

Dupa valul de controale si amenzi, Zoom Beach a intrat in legalitate cu beach-barul

A contestat amenzile date de poliție și Protecția Consumatorului

În paralel, societatea a contestat și amenzile primite de la Protecția Consumatorului. Pe 20 iulie a deschis acțiune în instanță, iar pe 26 iulie judecătorul de caz a formulat cerere de abținere de la judecarea speței, cerere care i-a fost admisă de președintele instanței. Într-un dosar separat, firma a cerut suspendarea măsurilor impuse de organul de control. Zum Logistics Fresh SRL a deschis război și poliției, societatea contestând și amenzile aplicate de oamenii legii. Sunt patru dosare cu IPJ și la fel de multe cu Poliția Locală.

Reamintim faptul că anul acesta, Zoom Beach a fost ținta mai multor controale ale autorităților, care se încheiat în anumite cazuri prin sancționare. La data de 1 spre 2 iulie a.c., aproximativ 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Tomis” Constanța și Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, precum și polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Constanța au efectuat o razie în municipiul Constanța, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma activităților efectuate, au fost aplicate 175 de sancțiuni contravenționale, din acestea din urmă 2 sancțiuni, în valoare de 1.000 de lei, fiind aplicate unui operator economic care își desfășoară activitatea pe sectorul de plajă al municipiului Constanța. Potrivit informațiilor noastre, operatorul economic amendat ar fi Zoom Beach, operator ce fusese amendat cu o săptămână în urmă pentru mai multe nereguli găsite de către polițiștii constănțeni. 

Dupa valul de controale si amenzi, Zoom Beach a intrat in legalitate cu beach-barulAutorizația de construire obținută de Zum Logistic Fresh 

Contactat telefonic de către reporterii de la Replica, Ioan Picu, patronul de la Zoom Beach, a declarat la momentul respectiv că societatea a fost amendată pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, menționând: „Am primit o amendă de 250 de lei. Motivul ar fi tulburarea ordinii și liniștii publice. Avem toate actele în regulă. Când am primit amenda au fost toți, și cei de la Crimă Organizată, Poliția Economică, dar suntem în regulă cu tot." 

Date despre firmă

Zum Logistics Fresh SRL a fost fondată în 2012, fiind controlată de asociatul unic Ioan Alexandru Picu. Administratorul societății este Dumitru-Nicolae Picu. În anul fiscal 2022, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 4.965.789 de lei, profit ce se ridică la suma de 1.345.630 de lei și datorii în valoare de 2.480.747 de lei. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Traiasca taticul Abrudan , v-am salvat si de data asta
0
0
Sigur s venit horia constantinescu și s zis ca e totul bine , continuați ca totul e curat iar canalizarea in mare
0
0
inchideti cotetele astea, ca ne deranjeaza, cati decibeli au voie?se cutremura geamurile, militia unde este si autoritatile statului de drept?hai ca asteptam alegerile sa va dam jos pe toti si psd si pnl si cumetrii, mergeti acasa la voi si faceti legi ca aici e jale
3
0
Presa noastră cea vitează! Este câinele de pază! Care latră... contra cost!
4
1
unde NU detin autorizatie de functionare(doar pt interior) ,iar pt montare copertine terasa au declarat ca fac comert in intampinare . Adevarat penal !!!
3
0
Chitacule vin alegerile la anu, mars acasa cu managerii tai spagari si incompetenti
3
0
Fratii Picu sunt hoti la drumul mare.Si cum s-a dat autorizatie de constructie retroactiv? Cum se poate asta? Numai in Romania este posibil.
5
0
Nush ce sa zic....dar in weekend daca mergi acolo jumatate din clienti nu au nici 16 ani. Paznici aia de la intrare zici ca sunt ghivece cu flori. Oricine intra fara nici un control. Afacerea merge pe banii minorilor.
14
2
legalitatea la m*******i dureaza cat o ploaie de vara
7
2
Ce nu va este clar? Si a platit taxa de ptotectie si acum este bine! Cam asa functioneaza sistemul si in Republica Constanta. Iar noi stam linistiti si urmarim spectacolul din fotoliu...apoi tot din fotoliu ne revoltam...Ce asteptari vreti sa avem in felul asta?
23
0
Bai zum, lasati-o in plm de treaba, inteleg muzica la macim in weekend, dar si luni noaptea??? Da-o-n plm.
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510