REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Durere fără margini la Muzeul Marinei, acolo unde au fost depuși eroii care au pierit în misiune. VIDEO

Durere fără margini la Muzeul Marinei, acolo unde au fost depuși eroii care au pierit în misiune. VIDEO

Replica API 5 martie 2022 | 00:06 3732

Cei 8 militari decedați în accidentul aviatic de la Cogealac vor fi înmormântați astăzi, 5 februarie, ora 13.00, la Cimitirul Eroilor. Trupurile militarilor sunt depuse la Muzeul Național al Marinei Române. La înmormântare este așteptat și ministrul Vasile Dîncu și, cel mai probabil, va fi prezent și premierul Nicolae Ciucă.

Lacrimi, durere, întrebări fără răspuns... Șase dintre cei 8 militari căzuți la datorie au fost aduși la Muzeul Marinei, pentru ca cei care i-au cunoscut, colegi, rude, prieteni, să-și ia rămas bun. De acum, cu toții vor zbura într-o lume mai bună, lăsând în urma lor soții, copii, mame, tați îndurerați.

Pilotul avionului MiG-21 Lancer, căpitanul Costinel Iosif Niță va fi înmormântat la București iar locotenentul Pătrașcu Sorin, copilotul elicopterului, va fi înmormântat în Argeș.

Ceilalți șase militari decedați, maistrul militar Banu Gelu, caporal Lateș Cătălin, sergent Marinescu Ionuț, maistru militar cls I Carp Vlad, maistru militar cls II Bosoi Sergiu și căpitanul Costinel Iosif Niță vor fi toți îngropați în Cimitirul Central din Constanța (Cimitirul Eroilor).

Video:

.

.

”Sunt momente grele pentru noi, militarii din forțele militare aeriene. Transmitem condoleanțe familiilor îndoliate Și celor care i-au cunoscut pe colegii noștri. Astăzi, 6 din cei 8 militari vor fi depuși la Muzeul Național al Marinei Române Constanța”, a spus Cornel Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Romane

Trupurile militarilor au fost ridicate de la morgă în jurul orei 15.30 și depuse într-un camion al MApN, care s-a îndreptat spre Muzeul Național al Marinei Române.

VIDEO:

Rude, cunoștințe, prieteni sau oameni care au rămas marcați de tragedie i-au așteptat pe eroii noștri la Muzeu, pentru a le aduce un ultim omagiu.

”Nu m-am așteptat sub nicio formă, nu știu ce s-a întâmplat, ce a fost. E de aceeași vârstă cu mine. A fost predestinat pentru armată, întotdeauna și-a dorit să fac meseria asta”, a spus Eugen Roșca, referindu-se la Cătălin Lateș, operator căutare salvare

Condoleanțe familiei, să fie puternici. Mama lui e devastată”, a spus o cunoștință a lui Bogdan Florin, locotenent-comandor.

Ne pare nespus de rău. Ne-am obișnuit vizitării cu alte evenimente. De data aceasta, a trebuit să fim alături de colegii noștri, încă nu ne-am revenit din șoc. Condoleanțe familiilor!”, a spus comandorul Marius Laurențiu Rohart, directorul Muzeul Național al Marinei Române.

VIDEO

Vă reamintim că un grav accident aviatic a avut loc la Cogealac. Astfel, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei. Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare.

Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă. Ambele aeronave s-au prăbușit, 8 militarii fiind găsiți decedați.

V.S., M.O.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai de capul nostru,la onoruri si ingropat mortii nu ne intrece nimeni.Pacat de acesti tineri,rusine conducerii MAPN,Guvernului,Presidentiei. Dumnezeu sa-i ierte!
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768