REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Durerea de cap poate fi un simptom al lipsei acestei vitamine în organism

Durerea de cap poate fi un simptom al lipsei acestei vitamine în organism

A.F. 23 ianuarie 2024 | 00:00 291

Lipsa unei vitamine poate provoca migrene. Sunt mai mulți factori care provoacă migrene, cum ar fi factorii genetici, neurologici, mediul.

Durerea de cap poate fi un simptom al lipsei acestei vitamine in organism

Migrenele atacă diferit și înainte de instalarea lor totală apar simptome că transpirație în exces, stări de amețeală, vărsături, sensibilitate la lumina, frisoane. Conform studiilor, mai mult de 300 de milioane de oameni suferă de migrenă în întreagă lume, 6-7% dintre aceștia sunt bărbați și 15-18% sunt femei.

Lipsa anumitor vitamine B, cum ar fi B2 (riboflavina), B6 (piridoxină), și B12 (cobalamină), poate fi asociată cu migrenele în unele cazuri. Aceste vitamine B joacă un rol esențial în funcționarea normală a sistemului nervos și metabolismului energetic, iar deficiențele lor pot afecta sănătatea generală a organismului, inclusiv starea de bine a sistemului nervos, potrivit doctorulzilei.ro.

Lipsa vitaminei B2 provoacă migrene

De exemplu, un deficit de riboflavină (B2) poate contribui la apariția migrenelor, deoarece această vitamină are un rol în producerea de energie în celule și în protejarea celulelor nervoase. Vitamina B6 este implicată și în sinteză neurotransmițătorilor, substanțe chimice care transmit semnale în creier, și o deficiență poate afecta funcționarea sistemului nervos central. Deficiența de B12 poate afecta, de asemenea, sănătatea nervilor și poate contribui la anumite simptome neurologice.

Mai multe studii susțîn că migrenele pot fi reduse cu ajutorul vitaminelor B6, B12 și a acizilor folici, luate sub formă de supliment timp de 6 luni. Se pare că un consum mai ridicat de riboflavina (Vitamina B2) previne atacurile migrenoase. Aportul corespunzător de vitamina B2 reduce frecvența migrenelor.

Această vitamina joacă un rol esențial în calmarea celulelor nervoase. Ai nevoie de aproximativ 400 de miligrame de vitamina B2 pe zi pentru a preveni migrenele. Această se găsește în produsele lactate, carne, peste și legume.

Un nivel ridicat de homocisteina poate provoca o disfuncție sau o anumită mutație genetică ceea ce face că persoană în cauza să fie mai predispusă la migrene. Vitaminele B6 și B12 reduc nivelul de homocisteină.

Carența de vitamina D poate avea, de asemenea, un rol

Profesorul Lyn Griffiths spune ca pacientii carora li s-au oferit suplimente de vitamina B au înregistrat un nivel mai mic de homocisteina si au avut mai puțin de suferit de pe urma migrenelor. Tot el spune ca un alt rol foarte important în apariția migrenelor îl are si carenta de vitamina D.

Legătura dintre carența de vitamina D și apariția migrenelor nu este complet înțeleasă și este încă subiect de cercetare. Cu toate acestea, există studii care au investigat posibila asociere între nivelele scăzute de vitamina D și frecvența migrenelor.

Vitamina D are un rol important în funcționarea sistemului nervos și în reglarea inflamației. Deficiența de vitamina D a fost asociată cu diverse probleme de sănătate, inclusiv cu afecțiuni care implică sistemul nervos.

Unii cercetători au sugerat că vitamina D poate influența eliberarea neurotransmițătorilor în creier și poate avea efecte asupra inflamației, aspecte care pot contribui la apariția migrenelor în anumite cazuri. Totuși, este important de menționat că această asociere nu este universală și că factori precum genetica, stresul, dieta, și alți factori pot juca, de asemenea, un rol în migrene, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016