REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Durerea din jurul buricului: Când apare și cât de periculoasă poate fi

Durerea din jurul buricului: Când apare și cât de periculoasă poate fi

A.F. 25 septembrie 2023 | 00:00 300

Uneori, oamenii se plâng de dureri în zona buricului. În general, se poate spune că abdomenul este împărțit în patru părți principale. Cu toate acestea, buricul nu poate fi plasat în una dintre ele.

Durerea din jurul buricului: Cand apare si cat de periculoasa poate fi

De aceea, unele persoane simt durerea din jurul buricului în cadranul drept sau stâng.

Durerea din jurul buricului

În sine, nu este o boală, ci apare ca urmare a altor cauze. Durerea din jurul buricului poate fi diferită ca tip, intensitate și durată. În plus față de durerea din jurul buricului, pot exista și alte simptome, cum ar fi:

  • Constipație;
  • Darie;
  • Durere care se agravează în timpul mișcărilor;
  • Febră;
  • Dificultate în eliberarea gazelor;
  • Umflături abdominale;
  • Durere care se mută în partea inferioară a abdomenului;
  • Greață sau vărsături;
  • Schimbare/pierdere a poftei de mâncare;

Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerii din jurul buricului?

Digestive
Stomacul produce acid care ajută la digerarea alimentelor, dar poate, de asemenea, să irite componentele tractului digestiv. Gazele care se află în acesta pot duce la durere și disconfort.

Infecțioase
Inflamația sau infecția organelor din abdomenul inferior poate provoca durere. Cea mai frecventă cauză a durerii este inflamația apendicelui. Acesta este o structură mică care este conectată la intestinul gros și se află în colțul din dreapta jos al abdomenului. Este frecventă și apare la 5-10% dintre persoane.

Ulcer
Un defect acut sau cronic în mucoasa stomacului sau a duodenului, care provoacă durere după ce mănânci sau postești și prezintă riscul unor probleme grave de sănătate. Cele mai frecvente simptome sunt pierderea poftei de mâncare, dureri abdominale moderate, crampe, oboseală și greață.

Autoimună
Afectează cel mai frecvent tractul gastrointestinal și poate provoca dureri și alte simptome.

Gastrita acută
Atunci când mecanismele de protecție ale stomacului sunt perturbate, pot apărea o serie de probleme, de la indigestie până la ulcere hemoragice mortale. Gastrita este un termen folosit pentru cea mai frecventă problemă – inflamația mucoasei stomacului. Indigestia nu este o boală, ci un set de simptome comune.

O dispepsie care durează mai mult de 14 zile și nu este afectată de tratamentele standard poate indica probleme de sănătate mai grave, potrivit actualno.com.

Pancreatita acută este o inflamație a pancreasului, care creează și eliberează insulină și glucagon pentru a menține stabil nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, acesta creează enzime care digeră alimentele în intestinul subțire.

Atunci când enzimele sunt activate în pancreas, ele digeră organul însuși, ceea ce duce la dureri puternice, greață cu vărsături , febră, inflamație etc, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513