REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
26.4° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

Ea este doctorița de la Sf. Pantelimon care „Alegea cine trebuie să moară și cine să trăiască.”

Ea este doctorița de la Sf. Pantelimon care „Alegea cine trebuie să moară și cine să trăiască.”

Mariana MURAT 9 august 2024 | 16:26 1684

Declaraţiile exclusive ale uneia dintre asistentele implicate în cazul morţilor suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon par că încep să facă lumină în acest caz.

Ea este doctorita de la Sf. Pantelimon care „Alegea cine trebuie sa moara si cine sa traiasca.”Doctorița de la Sf. Pantelimon „Alegea cine trebuie să moară și cine să trăiască.”

Asistenta a povestit că unul dintre medicii care ar fi omorât pacienţii la ATI, dr. Maria Miron, s-ar fi „comportat ca Dumnezeu, adică alegea cine merită să trăiască şi cine trebuie să moară”.

În general proceda în acest sens în cazul pacienților care aveau multe zile pe secția ATI sau despre care aceasta aprecia că nu mai au șanse de supraviețuire. Martora a arătat că a avut situații când inculpata a venit pe unul din saloanele sale, a modificat rata de noradrenalină pe injectomat la 1 ml/h, apoi a plecat fără să o informeze despre modificare. 

Când martora a sesizat modificarea, nefiind informată despre ea, a trecut valoarea înapoi cum era în foaia de observație.  Inculpata a revenit pe aceeași tură și a întrebat-o de ce a rectificat valoarea injectomatului, iar apoi a setat din nou rata pe 1 ml/h, spunându-i să nu o mai modifice, iar în foaie să continue să treacă rata maximă de administrare, adică 20 ml/h.

Ea este doctorita de la Sf. Pantelimon care „Alegea cine trebuie sa moara si cine sa traiasca.”Spitalul Sfântul Pantelimon

Martorei i s-a întâmplat să găsească robinetul cu calea de noradrenalină închis, moment în care ieşea din nou pe hol și striga în gura mare „cine mi-a oprit robineții, că vă rup mâinile?”, dar nu îi răspundea nimeni. 

Speriate de întreaga situaţie din spitalul în care lucrau, după ce prea mulţi pacienţi mureau la ATI, o altă asistentă s-a confesat unei colege, zicându-i: „Am spus adevărul!”, referindu-se la momentul audierii.

Reamintim faptul că Tribunalul București a dispus, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a doctorițelor Mirela Păiuș și Maria Miron de la spitalul „Sfântul Pantelimon” .  Anchetatorii susțin că cele două doctorițe au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, internat în stare gravă la Secția ATI, prin scăderea dozei de nonadrenalină, fapt ce a condus la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului.

Printre altele, și medicul Bogdan Socea a demisionat din funcţia de manager al Spitalului  precizând că anunţul vine ”în lumina solicitării domnului ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi a primului ministru, precum şi a circumstanţelor recente”. 

Ea este doctorita de la Sf. Pantelimon care „Alegea cine trebuie sa moara si cine sa traiasca.”Medicul Bogdan Socea

În urma declaraţiilor domnului Ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, doresc să adresez următoarele puncte de clarificare şi să exprim angajamentul nostru faţă de pacienţi şi de comunitatea pe care o deservim. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a solicitat zilele trecute demisia mea şi a directorului medical. Această decizie vine pe fondul unor anchete în desfăşurare şi a unor evenimente recente care au afectat încrederea publicului în Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”. Recent, spitalul nostru a fost în centrul unui scandal major. Înţelegem pe deplin gravitatea situaţiei şi impactul negativ pe care acesta l-a avut asupra familiilor pacienţilor şi asupra încrederii comunităţii în sistemul de sănătate”, transmite medicul. 

Ciolacu a vorbit, la Constanța, și despre situația de la Spitalul Pantelimon

Sperăm să fie ultima astfel de situație. N-am crezut că se poate întâmpla așa ceva. Vorbim despre niște medici care trebuie să salveze vieți. Vorbim despre omor premeditat, un lucru foarte grav. Ce am văzut eu ca desfășurare a evenimentelor, anumite lucruri au fost sesizate mai demult, s-a făcut un control administrativ, apoi a fost un control al colegilor mei care au spus ca nu se întâmplă nimic.

Ea este doctorita de la Sf. Pantelimon care „Alegea cine trebuie sa moara si cine sa traiasca.”Marcel Ciolacu 

Am văzut atitudinea ministrului care a cerut imediat demisia acelor medici. Sunt ferm convins ca încet încet vom afla tot adevărul. Românii așteaptă de la autorități să nu ia decizii emoționale. Pe mine mă interesează să iau deciziile corect și îndreptățite, în funcție de fapte. Trăim într-o lume în care ne dorim imediat vinovați. Câteodată vrem să acoperim cu alte lucruri, tâmpenii făcute de alții”, spune Ciolacu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astea sunt generațiile actuale de medici scoși pe banda rulantă de universitățile r0mânești. gândiți-vă că peste 20 de ani, medicii în jurul la 50+ vor ieși la pensie și vom fi la mâna celor care acum au 30-40 de ani. decât pe mâna la o astfel de medic-psihopată, mai bine te eutanasiezi singura/singur.
10
3
Când vor fi verificari la Spitalul Județean Constanța?
11
1
Nu aveti nici o grija ! Ancheta este in desfasurare de cateva luni! Au fost toti ascultati ! Iar memoria aparatului de injectare, spune totul! Cu cat a fost injectat fiecare pacient si la ce ora! De cand a fost intubat si pana a plecat dincolo! Pentru cei mai multi , asa zisi DUMNEZEI, bolnavii nu sunt decat o marfa! Un televizor sau o masina de spalat , adus(a) la reparat! Problema este ca multi conditioneaza actul medical, altfel nu se apuca de tine! Sau se apuca si te lasa, apucandu-se de altul care a dat mai mult!
13
2
Asteptau spaga, nu dai spaga mori. Santaj pe bani grei. Ziua de spital 50, nu dai te ucid cu sange rece desi au salarii imense. Santajul lasa sechele emotionale
13
2
Ce averi au toti medici de la acest spital!€€ asteptam cu nerabdare sa le justifice!!! Alo ANI
11
3
Ba da multi idiioti are natia romana, intai invatati medicina cretinilor ca sa intelegeti ce a facut femeie. Natie de idioti si voi si procurorii care au arestat-o degeaba.
5
25
CU CARE SA O EXECUTATI?
7
4
Lumea a uitat ca acum 3 ani in pandemie li s-a dat putere la eroii sa faca ce vor ei, la ati nu putea sa intre nimeni sa vada ce fac cu pacientii.Aceleasi gunoaie din pcr va tineau in casa si erai amendat daca ieseai ,deja ati uitat de despescu ,velea si altii
24
3
daca era ma sa sau ta su , fecea la fel, cri.mi.nala?
25
2

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118