REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.3° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
30.3° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

ECLUZA din NĂVODARI va fi retehnologizată

ECLUZA din NĂVODARI va fi retehnologizată

Replica API 31 mai 2021 | 23:05 2118

Compania Națională – Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a inițiat o licitație publică pentru serviciul de întocmire a Studiului de Fezabilitate pentru proiectul ,,Retehnologizarea Ecluză Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației”. Prin acest proiect se dorește asigurarea siguranței navigației pe Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, prin ecluza Năvodari, furnizând o alternativă durabilă la transportul rutier de-a lungul unei importante rute de transport național și internațional.

Despre ce este vorba mai exact

Obiectul prezentului contract de achiziție public constă în achiziția serviciului de întocmire a Studiului de Fezabilitate pentru proiectul/ obiectivul de investitii „Retehnologizare Ecluza Năvodari în vederea creşterii siguranţei navigaţiei”. Mai exact, se dorește elaborarea documentațiilor tehnico-economice pentru ETAPA 1 de proiectare - Expertiză Tehnică la construcţia din beton a ecluzei (existentă), Expertiză Tehnică la echipamentele si instalatiile ecluzei (existente), Audit energetic; Evaluarea Impactului asupra Mediului; Studii de analiza si de evaluare a impactului calitatii aerului si apei din zona Ecluzei Năvodari; Studiu topografic, vizat de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară; Studiu de trafic pentru o perioada de 30 ani pentru canalul navigabil. Iar pentru ETAPA II de proiectare - Documentatia tehnica pentru Certificatul de Urbanism care se emite in vederea obtinerii Autorizatiei de Construire (DTCU), Documentatiile tehnice pentru obtinerea Avizelor/Acordurilor specificate in Certificatul de Urbanism, inclusiv acordul de mediu si documentatia necesara obtinerii avizului de Gospodarire a Apelor (DTAA); Studiu de Fezabilitate, Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii.

Iată obiectivul general al proiectului

Obiectivul general al proiectului este să asigure disponibilitatea și siguranța navigației pe Canalul Poarta Albă – Midia, Năvodari prin Ecluza Năvodari, furnizând o alternativă durabilă la transportul rutier de-a lungul unei importante rute de transport național și internațional.

Valoarea totală a proiectului este de 4.141.440 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 3.485.712 lei, iar valoarea contribuției Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune este de 2.962.855,20 lei. Scopul proiectului este de a asigura elaborarea unei documentații tehnico-economice complete și în concordanță cu cerințele de finanțare ulterioară, a lucrărilor de retehnologizare a Ecluzei Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației.

Vă reamintim că, proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritara 1 – Îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea reţelei TEN-T şi a transportului cu metroul, Obiectiv Specific 1.3 - Creşterea gradului de utilizare a căilor navigabile și a porturilor situate pe reţeaua TEN-T.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016