REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
18.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Ecranizări 2023:„The Last Voyage of the Demeter“, o adaptare inedită după „Dracula'', de Bram Stoker

Ecranizări 2023:„The Last Voyage of the Demeter“, o adaptare inedită după „Dracula'', de Bram Stoker

A.F. 3 august 2023 | 00:00 629

''The Last Voyage of the Demeter'', în regia cineastului norvegian André Ovredal, o adaptare a unui singur capitol din celebrul roman horror al lui Bram Stoker, este cel de-al doilea film inspirat din povestea Dracula lansat anul acesta după ''Renfield'', o comedie cu Nicolas Cage în distribuţie.

Ecranizari 2023:„The Last Voyage of the Demeter“, o adaptare inedita dupa „Dracula'', de Bram Stoker

''The Last Voyage of the Demeter'' va avea premiera în cinematografele din Statele Unite pe 11 august.

''The Last Voyage of the Demeter'' spune povestea echipajului unei corăbii care călătoreşte dintr-o ţară balcanică către Londra. Marinarii au în sarcină transportul a cincizeci de cufere şi li se promite o plată considerabilă atâta timp cât ajung la Londra la timpul stabilit. La bord urcă şi un tânăr medic pe nume Clemens. După ce porneşte pe mare, echipajul corabiei Demeter descoperă o prezenţă terifiantă ascunsă în cală. Animalele de la bord încep să moară una câte una, iar Clemens şi restul echipajului îşi dau seama că se confruntă cu o situaţie peste puterea lor de înţelegere. O tânără care urcase clandestin la bord identifică ameninţarea ca fiind nimeni altul decât vampirul Dracula.

Regizorul peliculei, norvegianul André Ovredal, are în portofoliu mai multe pelicule horror: ''Troll Hunter'' (2010), ''The Autopsy of Jane Doe'' (2016), ''Scary Stories to Tell in the Dark'' (2019). Ovredal s-a alăturat producţiei ''The Last Voyage of the Demeter'' în 2019, însă scenariul original era scris şi revizuit încă din 2002. Prima versiune a scenariului a fost semnată de Bragi F. Schut (''Escape Room'') şi revizuită apoi de Zak Olkewicz (cunoscut pentru ''Bullet Train''). Din distribuţia filmului fac parte Liam Cunningham, în rolul căpitanului Eliot, David Dastmalchian, care îl interpretează pe Wojchek, secundul vasului, Corey Hawkins este medicul Clemens, Aisling Franciosi joacă rolul Annei, o pasageră clandestină, iar Javier Botet este Dracula.

''Andre (Ovredal) este foarte ataşat de acest gen. Horror este baza creaţiilor lui, este un adevărat fan al genului. Are o profundă dragoste şi afinitate pentru Dracula, la fel cum am şi eu. Felul în care cunoaşte cartea, precum şi pasiunea sa pentru personaje este atât de minunată şi are viziunea aceasta atât de intensă şi de unică şi un fel de a spune poveşti care este atât de neobişnuit. Cei care îi cunosc creaţiile precum 'Trollhunter', 'Scary Stories to Tell in the Dark', 'The Autopsy of Jane Doe' o să spună 'Ei bine, tipul ăsta nu face niciodată lucruri mici, ci îşi asumă riscuri mari'. Şi-a asumat un risc important cu acest film. Cred că spectatorii vor fi cu adevărat speriaţi, dar va fi şi una dintre acele experienţe cinematografice care te transportă într-un alt spaţiu'', a spus David Dastmalchian într-un interviu pentru Collider.

Povestea vasului Demeter, istorisită într-un singur capitol - al şaptelea - din ''Dracula'' şi trecută cu vederea în toate adaptările de până acum ale romanului, este extinsă în filmul lui Ovredal la o poveste de sine stătătoare, în care fiecare membru al echipajului devine un personaj complex.

Capodopera gotică a lui Bram Stoker, publicată în 1897, este un roman epistolar, alcătuit din fragmente de articole de ziar, însemnări de jurnal şi scrisori. Este una dintre cele mai ecranizate creaţii literare ale tuturor timpurilor întrucât deţine toate ingredientele-cheie ale unei poveşti horror perfecte: locuri malefice, poveşti de dragoste, legende ciudate şi un monstru care pândeşte în întuneric.

În 2015, Guinness World Records l-a desemnat pe contele Dracula personajul literar cel mai ecranizat din istorie după ce a fost portretizat în 538 de filme (producţii cinematografice sau pentru televiziune). L-a devansat astfel pe rivalul său literar Sherlock Holmes, creat de Conan Doyle, care a avut 299 de apariţii în producţii de cinema şi televiziune. Printre cele mai cunoscute adaptări se numără ''Nosferatu'' (1922), în regia lui F. W. Murnau, ''Dracula'' (1992), în regia lui Francis Ford Coppola, sau ''Dracula'' din 1931, versiune celebră datorită interpretării actorului Bela Lugosi, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768