REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
24.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Eduard Dopireac, de la Silvio Berlusconi, s-a mutat pe Faleza Cazinoului Constanţa! Video

Eduard Dopireac, de la Silvio Berlusconi, s-a mutat pe Faleza Cazinoului Constanţa! Video

Replica API 6 mai 2022 | 23:16 2328

Moment impecabil și extrem de emoționant pe faleza cazinoului din Constanța. Povestea impresionantă a muzicianului din Republica Moldova care a făcut furori în apropiere de clădirea simbol a Constanței, a fost relatată pentru Replica.

Eduard Dopireac, în vârstă de 56 ani a lucrat 13 ani în orchestră simfonică în radioteleviziune, a cântat de asemenea la chitară și la flaut, a fost aranjor, și a deținut o trupă rock și o trupă celtică.

Prima dragoste, descoperită în Europa

Acesta a declarat pentru Replica Constanța că prima și marea dragoste a lui a fost chitara, iar locul lui de suflet era Italia. De altfel, prima harpă a fost studențească, fiind urmată de mult mai multe harpe, iar pentru a-și face instrumentele cunoscute și pentru a încânta locuitorii marilor orașe, s-a îndreptat spre Europa și a luat la pas străzile renumite.

Virtuoz, în adevăratul sens la cuvântului

Participând încă de mic la evenimente care i-au cultivat talentul, a devenit un adevărat virtuoz. Acesta locuiește în Republica Moldova, dar și în București, iar în orașul nostru vine doar pe durata sezonului estival.

A absolvit Conservatorul de Stat, activând ca dirijor al orchestrei de jazz și profesor de jazz la chitară. Are o fetiță de 2 ani și 7 luni, iar soția lui este cântăreață de muzică populară în Chișinău, loc unde, de altfel, acestea locuiesc. Dorul de familie îl resimte destul de des, vizitele fiind mai rare și, de multe ori, doar la evenimente urgente. De asemenea, mai are o fată în vârstă de 28 de ani care lucrează în Dubai, dintr-o fostă căsătorie.

Și-a interpretat piesele la Pheonicia și Iaki

Totuși, pe lângă momentele emoționante de pe litoralul nostru, desfășurate în aer liber, acesta se prezintă pentru a-și exercita talentul impresionant și la multe alte locații cunoscute din Constanța, cum ar fi Pheonicia sau Iaki.

În ceea ce privește permisiunea de a cânta pentru trecători pe faleza litoralului, acesta a afirmat că deține aprobare și pentru fiecare locație unde vrea să-și facă instrumentul și mai cunoscut, depune cereri pentru autorizație. ”Solicit permisiunea primarului care este foarte receptiv, scriu cereri pentru fiecare locație”, a spus el.

Acesta mai precizează de asemenea faptul că are locuri unde să cânte și să își câștige existența, ”numai să fie dorință, timp frumos și lume frumoasă” .

Întrebat dacă se câştigă din a cânta pe stradă, el a spus că da, acesta fiind motivul pentru care revine în fiecare an.

Video:

Andrada SCRIPCARU.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768