REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.7° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
26.7° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Efectele catastrofale ale spargerii barajului din Ucraina. Video

Efectele catastrofale ale spargerii barajului din Ucraina. Video

Ana Maria LIPAN 7 iunie 2023 | 00:00 1517

Un imens baraj din epoca sovietică din partea din sudul Ucrainei controlată de Rusia a fost aruncat în aer marți, eliberând un potop de apă în zona de război, potrivit forțelor ucrainene și ruse. Ambele părți se acuză reciproc de distrugerea barajului.

Efectele catastrofale ale spargerii barajului din Ucraina. Video

Barajul este un element crucial de infrastructură, iar spargerea lui are efecte catastrofale. Pe lângă inundațiile dezastruoase pe care le va produce, ruperea barajului are impact major și asupra centralei nucleare de la Zaporojie. Reactoarele nucleare ale centralei sunt răcite cu apă care provine din acest baraj, iar în acest moment pericolul este uriaș.

Consilierul pe probleme de securitate al lui Volodimir Zelenski, Anton Gherashcenko, a prezentat un model computerizat al modului în care apa se va distribui în regiune și arată că întreaga Crimee va rămână fără apă potabilă.

”Distrugerea centralei hidroelectrice Kakhovka este o catastrofă tehnogenică, ecologică și umanitară teribilă. Consecințele distrugerii barajului centralei hidroelectrice de la Kakhovka au fost modelate anterior - acestea se regăsesc în materialul video. Viitorul centralei nucleare din Zaporojie este, de asemenea, pus sub semnul întrebării. Apa pentru răcirea reactoarelor sale provine din rezervorul de apă Kakhovska. Este nevoie de opinia experților în această privință. Inundațiile rezultate în urma distrugerii pot duce la numeroase decese. O mulțime de oameni își vor pierde casele, deoarece locuințele ar putea fi inundate. Evacuarea în masă a început deja. Este o catastrofă ecologică - zeci de mii de tone de pești și o biosferă unică vor muri. Cuiburile a milioane de păsări din zonele umede de pe malul stâng al râului Nipru au fost inundate. Canalul din nordul Crimeei se va usca acum și va rămâne uscat pentru o lungă perioadă de timp. Oamenii din sud și din Crimeea vor rămâne fără apă potabilă.”, scrie consilierul lui Zelenski.

Rusia și Ucraina se acuză reciproc

Comandamentul de sud al forţelor armate ucrainene a declarat că forţele ruseşti au aruncat în aer barajul Nova Kahovka din regiunea ocupată Herson. Videoclipuri neverificate pe reţelele sociale au arătat explozii intense în jurul barajului şi apă care iese în valuri. Barajul, cu o înălţime de 30 de metri şi o lungime de 3,2 km, a fost construit în 1956 pe râul Nipru. Acesta deţine o cantitate de apă egală cu cea din Marele Lac Sărat din statul american Utah şi alimentează cu apă Crimeea, anexată de Rusia în 2014, dar şi centrala nucleară din Zapororjie, aflată de asemenea sub control rusesc.

"Amploarea distrugerilor, viteza şi volumele de apă, precum şi zonele probabile de inundare sunt în curs de clarificare", a precizat armata ucraineană pe Facebook.

Video:

Agenţiile de ştiri ruseşti transmit că barajul a fost distrus în urma unui bombardament, în timp ce primarul oraşului Nova Kahovka, controlat de Rusia, a acuzat de un act de terorism - expresia folosită de Moscova atunci când este vorba despre un atac al Ucrainei. Nu a existat niciun "pericol critic" pentru instalaţia nucleară din Zaporojie, controlată de Rusia - cea mai mare centrală nucleară din Europa - informează agenţia de stat rusă TASS, care citează un oficial prorus din regiunea Zaporojie.

Şeful instalat în Rusia al regiunii Herson a declarat că a început evacuarea în apropierea barajului şi că apa va atinge niveluri critice în decurs de cinci ore. Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent aceste informaţii, însă preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va organiza o reuniune de urgenţă cu privire la explozia barajului Nova Kahova din sudul Ucrainei, a anunţat marţi pe Twitter Oleksii Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare.

Suspiciuni că acest baraj va fi aruncat în aer circulau încă din toamna anului trecut, când ucrainenii au acuzat ruşii că au minat barajul şi au cerut o misiune internaţională de observare.

Între timp, Rusia a lansat un nou val de lovituri aeriene peste noapte asupra Kievului, iar Ucraina a declarat că sistemele sale de apărare aeriană au doborât peste 20 de rachete de croazieră în timp ce se apropiau de oraş, scrie stiripesurse.ro. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Imi pare rau sa va dau o veste p*****a,dar Jelensky a ramas fara iarba. Luna trecuta Belarus a capturat la granita un transport de sute de kg de droguri. Acum e de inteles de ce capatanile infierbantate de la Kiev au intrat in panica!
0
2
Stii care e faza,papagal p*****l? Daca Ucraina nu ucidea civili rusi din Donbass,nu mai avea parte de razboi. In prima faza era vizat doar Donbass,acum,din cauza teroristilor imputiti de la Kiev,e vizata intreaga tara. Iar populatia civila din Ucraina e la fel de vinovata fiindca a fost complice la uciderea rusilor. Asa ca ciocu' mic si joc de glezne,daca i-a mancat in c*r acum sa se scarpine. P.S. Daca tot te freaca de grija Ucrainei,du-te dracu' la teroristii aia imputiti,vezi poate prinzi superoferta tarfelor de pe Tik Tok cu filmulete sexy.
0
4
Deci dobitocule care esti tu dobitoc,sa le luam pe rand: 1.Memorandumul la Budapesta nu prevede ceea ce zici tu,nu ne mai lua inteligenta la misto ca nu iti merge. Imbecilule,armele nucleare nu au fost niciodata ale Ucrainei,ci ale Moscovei,ea avand evident proprietatea lor,precum si codurile de lansare. 2.Da,cineva a incalcat acordul,ca si altele,iar aceea este Ucraina,sprijinita de SUA,incalcand drepturile minoritatii majoritar ruse din Donbass intentionat si culminand cu lovitura de stat din Maidan in 2014.De atunci si pana acum jegurile imputite de la Kiev au bombardat si ucis rusii din Donbass si au facut purificare etnica inclusiv in politica unde au interzis si desfiintat partide pro-ruse,iar liderii au fost arestati. 3.Rusia are dreptul sa-si apere cetatenii si teritoriile,Crimea in primul rand fiindca e pamant rusesc locuit de rusi,plus baza militara aferenta.Numai psihopati ca voi pot sustine altceva,voi manipulati istoria si realitatea.
0
4
Invata cum sa folosesti vigulele, baga-mi-as puIa in ma-ta aia M0ARTA! O SINGURA VIRGULA NU AI NIMERIT-O, manca-mi-ai puIa, analfabetule! Nu esti roman, caci altfel ai fi cunoscut limba romana! PlSA-m-as pe mormantuI tau de trol putinist. Atata timp cat nu respecti limba romana, nu respecti ROMANIA si faci trolling pro-Rusia, adica esti "agent rus" care deZinformezi mediul online romanesc prin propaganda rusa in RAZBOI HIBRID intre Rusia si ROMANIA din NATO - OTAN (adica ROMANIA nu numai ca este membra NATO, ROMANIA este chiar NATO. Iar NATO ESTE CEA MAI PUTERNICA ALIANTA MILITARA DIN ISTORIE). Iar acum, poti sa plangi, trolule putinist! Stii de ce? Pentru ca TOP 3 armate ale lumii arata cam asa: (1) SUA, (2) CHINA, (3) UCRAINA, (4) POLONIA si asa mai departe. Rusia nu mai prinde top 10, in mortii ma-tii, chiar nu realizezi? Rusia are 98% din armata IN UCRAINA. Iar Ucraina impinge linia frontului spre Rusia! La fel si LEGIUNEA RUSIA LIBERA impinge apararea rusa in BELGOROD. PutinKAPUT
44
1
ba asta cu " trollii rusi" ,mai da-te'n sloboz cu teoriile tale de gaozar care a facut istoria pe net! hai sictir si mars dracului de aici cu injuriile tale...cine plm esti tu sa faci p***t ,ca maninca c***t si alte din astea?!daca ai ceva de spus ,scrii frumos si gata! hai mars in c***t ,jeg,scursura umaba ce esti!
1
47
Mananci c***t cu doua linguri, trolule putinist!!! Ce faci tu e pur propaganda rusa, nimic mai mult! Cedarea de teritorii NU A FOST, NU ESTE SI NU VA FI VREODATA O VARIANTA pentru PACE! Esti pr0stul satului, baietas! In 1994 s-a semnat Memorandumul din Budapesta prin care Ucraina renunta la armele sale nucleare, cu CONDITIA sa-i fie respectate INTEGRITATEA TERITORIALA. Pana si Rusia a acceptat asta. URSS s-a destramat in 1991. Rusia era cat de cat ok, pana sa (re)apara satanistii cu Z iar in politica si sa ia intreaga Rusie ostatica (ceea ce vedem in prezent, iar Z este categoric de la ZOO de oameni). Conservele sovietice, in frunte cu Putin, codename ADAMOV si pseudo-patriarhul Moscovei KIRIL, codename Mikhailov, impreuna cu ceilalti satanisti kgbisti din PARTlDUL FASCIST "UNITED RUSSIA" au eliminat complet intreaga opozitie si apoi au incalcat orice tratat, inclusiv MEMORANDUMUL din 1994. Este scris in ISTORIE NE.GRU pe ALB: UCRAINA fie adera la NATO, fie isi recapata ARMELE NUCLEARE
49
3
Si marmota ce facea? Infasura contraofensiva in staniol!
1
54
Stiti care e partea amuzanta? Mai tineti minte cand trolii putinisto-SOSocisto-AURolaco-AURisti faceau galagie cu propaganda rusa, ca de ce adancesc ucrainenii canalul Bastroe? Haha! Dar va mai amintiti si ca trolii putinisti plangeau ca DUNAREA VA SECA din cauza adancirii canalului? Ei bine, uite ca va creste nivelul prea mult si de fapt adancirea canalului era un plan bine pus la punct, deoarece se stia 100% ca Rusia va distruge barajul FIX in momentul in care va avea indicii ca se pregateste contraofensiva si penetrarea"drumului cel mai scurt" spre Crimeea prin zona de vest a Hersonului. Era totul bine pregatit, nu a surprins pe nimeni. Deci, Ucraina ne-a facut inca o data un bine. Va propun sa terminati cu trolingul putinist, ca lucrurile sunt serioase. Multi stati confortabil, dar nu realizati ca daca Rusia va provoca"in mod accidental"o explozie si la centrala nucleara de la Zaporojie, Romania/NATO va fi afectata de radiatii si se activeaza articolul 5. NATO va merge spre Moscova
48
3
Evident ca Rusia e de vina! Prin distrugerea barajului si inundarea aproape completa a Hersonului, nenoricitii rusi au "inmuiat" solul astfel incat sa incetineasca vehiculele blindate pregatite de contraofensiva. Amintiti-va ca a trecut mai bine de jumatate de an de cand SERVlCllLE SECRETE UCRAINENE ne-au informat referitor la faptul ca orcii satanisti rusi au plantat explozibili la baraj. Au anuntat si ca rusii vor folosi un steag fals, o "catrastrofa naturala" astfel incat autoritatile ucrainene sa fie preocupate cu salvarea civililor afectati de inundatii, ajutandu-i chiar si cu armata. Asa vor orcii rusi sa incetineasca putin contraofensiva. Ucraina va castiga! Inundatiile au triplat distanta dintre malurile Niprului si au "inmuiat" GRAV malurile pe km buni incercand incetinirea blindatelor ucrainene. E LOGIC ca Rusia a bombardat barajul! Rusii nu pot ataca nuclear tactic, ca ar intra in razboi cu NATO! Daca rusii au indicii ca pierd, SIGUR vor detona "accidental" centrala nucleara
48
3
Kissinger si altii aveau dreptate cand spuneau ca ar fi trebuit cedate teritorii ptr pace, teritorii in care oricum locuiau rusi si evitate toate distrugerile imense din toata ucraina facuta praf si pulbere, mortii si ranitii; iar asta trebuia facut dinainte de razboiul din 2014 cu 14.000 de morti; toate acuzatiile si condamnarea rusilor nu servesc la nimic; ucraina care este o tara foarte saraca si foarte corupta va ramane cu distrugerile imense si mortii si ii vor trebui peste 70 - 100 de ani si sume astronomice de bani pe care nu stiu cine i le va da sa-si revina cat de cat
4
68
Se stie ca Rusia e de vina...exact ca si la centrala nucleara de la Zaporojie,unde evident,dupa ce au cucerit-o,au inceput sa se bombardeze singuri de plictiseala...ca la ce contraofensiva au ucrainenii ii apuca somnul. SLAVA COCAINE!
4
68

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699