REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 5 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6843
18.4° Constanța Joi, 5 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6843
 

Eforie șochează din nou! Poți să cumperi cartofi prăjiți de la tonomat cu 10 lei

Eforie șochează din nou! Poți să cumperi cartofi prăjiți de la tonomat cu 10 lei

Andreea VLAICU 5 septembrie 2024 | 00:00 377

Pe faleza din Eforie Nord, printre tarabele cu porumb fiert și gogoși pudrate, și-a făcut apariția o nouă atracție: un tonomat de cartofi prăjiți, unde o mână de cartofi costă 10 lei. Pentru turiștii care se plimbă pe malul mării sau se relaxează la soare, acest aparat oferă o gustare rapidă, fără prea multe complicații. Însă cât de siguri sunt? Cu toate că inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică au tras, de-a lungul timpului, un semnal de alarmă în privința tonomatelor de cafea, care sunt o sursă de infecție dacă nu sunt întreținute corect, ceea ce se și întâmplă, aceasta nouă „invenție” nu ar trebui ferită de atenția autorităților.

Eforie socheaza din nou! Poti sa cumperi cartofi prajiti de la tonomat cu 10 lei

Eforie Nord, cunoscută stațiune de pe litoralul românesc, ne surprinde din nou cu o inovație care lasă turiștii cu gura căscată și... buzunarele goale. Iată că aici a fost introdusă o nouă experiență: tonomatul de cartofi prăjiți. Și nu orice tonomat, ci unul care te invită să investești 10 lei pentru o porție atât de mică, încât aproape că îți vine să plângi. 

Eforie socheaza din nou! Poti sa cumperi cartofi prajiti de la tonomat cu 10 leicartofi gata în 200 de secunde

Situat într-o zonă vizitată de turiști, tonomatul de cartofi prăjiți atrage privirile și banii turiștilor ca un magnet. Funcționarea este simplă: introduci bancnota, aștepți câteva momente și primești o porție de cartofi prăjiți în ambalaj de carton. Cu toate că pe mașinărie este inscripționată fraza „Un snack sățios în 35 de secunde”, toată procedura durează... 200 de secunde, puțin peste 3 minute. 

Eforie socheaza din nou! Poti sa cumperi cartofi prajiti de la tonomat cu 10 leitonomatul de cartofi

Desigur, mulți vor ridica din sprâncene la prețul de 10 lei pentru o porție. La urma urmei, există alternative în jur: poți să te așezi la masă la restaurant și să aștepți 30 de minute pentru o porție mai mare la jumătate de preț, dar cine are timp de așa ceva în epoca vitezei? Pe asta, probabil, s-au bazat și acești mici afaceriști. 

Și astfel, tonomatul de cartofi prăjiți devine nu doar un simbol al ingeniozității, ci și al spiritului românesc de a găsi mereu noi moduri de a scoate bani din orice. Poate că anul viitor vom vedea un tonomat de hamsii la 30 de lei sau, de ce nu, unul de apă plată la preț de șampanie. Oricum ar fi, viitorul sună promițător.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516