REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
31.4° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Eforturile pentru îndepărtarea vopselei de pe Poarta Brandenburg continuă

Eforturile pentru îndepărtarea vopselei de pe Poarta Brandenburg continuă

A.F. 8 noiembrie 2023 | 00:00 298

Autorităţile au ridicat schele în jurul emblematicei Porţi Brandenburg din Berlin pentru a îndepărta vopseaua portocalie împroşcată pe acest monument de activişti climatici în septembrie, informează DPA.

Eforturile pentru indepartarea vopselei de pe Poarta Brandenburg continua

Vopseaua portocalie a rămas vizibilă pe coloanele monumentului. Luni, muncitorii au înălţat schele pentru a continua operaţiune de curăţare a monumentului.

Last Generation, o grupare care militează pentru climă, şi-a asumat responsabilitatea pentru împroşcarea cu vopsea a acestui monument din Berlin şi a susţinut că vopseaua este solubilă în apă şi că nu va avaria gresia.

Afirmaţia s-a dovedit neadevărată, iar eforturile de a curăţa coloanele cu apă fierbinte sub presiune nu au funcţionat. Gresia cu care este placat monumentul are o granulaţie relativ mare şi poroasă şi a abosorbit atât vopseaua, cât şi apa.

Acum va fi aplicată o pastă care, iniţial, va fi absorbită, iar apoi va fi îndepărtată cu apă, potrivit lui Birgit Möhring, director al Berliner Immobilienmanagement (BIM), compania care administrează acest monument pentru municipalitate.

Procesul va trebui repetat de mai multe ori, a spus Möhring şi ar putea dura câteva săptămâni.

Costul estimat al operaţiunii este de cel puţin 115.000 dolari, poate chiar mai mult. Ministrul de Finanţe al Berlinului, Stefan Evers, a spus că oraşul va încerca să recupereze cel puţin o parte din sumă de la Last Generation.

În total 14 persoane care au fost implicate, se pare, în împroşcarea cu vopsea a Porţii Brandenburg au fost arestate, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712