REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Egiptul, o destinație de vacanță inspirată pentru pasionații de istorie

Egiptul, o destinație de vacanță inspirată pentru pasionații de istorie

Ana Maria LIPAN 17 octombrie 2023 | 10:31 748

Egiptul este un corn al abundenței pentru cei pasionați de istorie și distracție. Cu o istorie de mii de ani, acesta  oferă satisfacție călătorilor dornici să exploreze enigmele piramidelor, să navigheze pe Nil și să se bucure de nisipurile aurii ale deșertului. 

Egiptul, o destinatie de vacanta inspirata pentru pasionatii de istorie

Principalele locuri de explorat, în această țară milenară, sunt și cele care apar în diferite jocuri. Acest lucru nu este întâmplător, deoarece tema aleasă pentru anumite sloturi, este inspirată din artefactele găsite în piramide și chiar în așezările antice din Egipt. 

Locașuri de cult și bazare  

Pentru mulți călători, principala atracție din Egipt o reprezintă piramidele de la Giza, deoarece această zonă oferă o privire fascinantă în trecutul sclipitor al Egiptului antic. În mediul virtual, această strălucire poate fi găsită și în jocurile de păcănele gratis, ce poartă nume sugestive și incitante, care fac referire la monumente istorice. Vechiul Cairo este de asemenea pe itinerar deoarece aici pot fi vizitate biserici vechi, moschei și bazaruri ticsite de mărfuri de toate felurile, cu o atmosferă deosebită și un farmec aparte.  

Călătoria de-a lungul Nilului

Cel mai elegant mod de a vizita Egiptul este cu un vas de croazieră luxos care alunecă pe Nil. Este o experiență de neuitat pentru cei care doresc să admire templele antice și orașele istorice și să se bucure de un tratament special. Aventurierii vor vrea să bifeze pe lista lor și Luxor și Valea Regilor și să exploreze mormintele și frescele care oferă o imagine în detaliu a vieții și credințelor antice.

Lucruri mai puțin cunoscute despre Egipt

Cei care au un gust pentru detectarea lucrurilor inedite din istorie vor fi surprinși să afle și adevăruri mai puțin știute despre reperele cele mai cunoscute ale Egiptului. Un astfel de exemplu sunt artefactele de gambling din Mormântul lui Tutankhamon. Mormântul, care a fost descoperit în anul 1922 și a dezvăluit o bogată comoară de obiecte antice, printre care și unele jocuri de noroc.

Cele mai importante sunt o tablă de joc și zaruri din os, semn că, chiar și faraonii Egiptului se angajau în jocuri de noroc în timpul lor de odihnă veșnică. Aceste artefacte antice demonstrează că jocurile de noroc au fost o activitate populară și captivantă în culturile din întreaga lume încă de la cele mai vechi timpuri. Ele oferă o perspectivă unică asupra modului în care oamenii din trecut se bucurau de distracție și aventură, punându-și norocul la încercare. Astfel, istoria jocurilor de noroc continuă să ne uimească și să ne dezvăluie secretele culturilor antice.

Mare și deșert

Egiptul poate fi o destinație interesantă și pentru că oferă experiențe, în oare care măsură ,opuse: litoralul marin și deșertul. Cei care aleg această destinație își pot direcționa atenția către litoralul Mării Roșii. Plajele sunt numai bune de străbătut în mijlocul toamnei, iar cei pasionați de scufundări pot opta pentru snorkeling, pentru a admira recifele de corali și viața marina spectaculoasă. Deșertul Sahara are de asemenea un farmec poetic deoarece aici se pot face plimbări în taberele de beduini și se poate admira nesfârșitul cer înstelat.

Multitudinea de atracții egiptene poate fi explorată chiar și în mediul online prin jocuri diverse sau prin intermediul filmelor inspirate din viața extraordinară a unor personaje care au marcat istoria, așa este Cleopatra. Important este, pentru cei care călătoresc în această destinație să găsească o oază de relaxare și distracție. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510