REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
29.2° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Ei sunt afaceriștii care au decis să-și încheie viața într-un mod tragic!

Ei sunt afaceriștii care au decis să-și încheie viața într-un mod tragic!

Replica API 12 mai 2022 | 00:27 6288

Mulți oameni sunt de părerea că banii îți pot aduce fericirea mult visată și dorită. Însă această zicală pare să fie doar un mit demontat de multe cazuri în care banii au adus doar lacrimi, suferință și suspine. De-a lungul anilor, milionarii constănțeni, cât și cei de la nivel național, care păreau să ducă o viață lipsită de probleme și griji au ales să-și pună capăt zilelor într-un mod tragic, fie din cauza datoriilor mult prea mari pe care nu mai aveau putere să le achite băncilor sau cămătarilor, din dragoste sau din cauza băuturilor alcoolice. Însă, chiar dacă decesele au fost clasificate ca suiciduri, există voci care contestă şi sunt sigure că la mijloc este vorba de altceva.

Un om de afaceri din Mangalia şi-a zburat creierii, în cursul zilei de 4 aprilie 2012, cu o armă de vânătoare, în spatele casei în care locuia. Lazăr Mangu, de 49 de ani, patronul unei firme subcontractoare de pe şantierul DMHI, dar şi a altor societăţi comerciale, deţinea în mod legal nu mai puţin de trei arme, fiind un vânător înrăit. Se pare că bărbatul consumase ceva băuturi alcoolice, iar în jurul orei 16:00, s-a dus în spatele locuinţei şi s-a împuşcat în cap. Imediat a fost solicitată intervenţia poliţiştilor care au făcut cercetarea la faţa locului. Bărbatul nu lăsase nici un bilet de adio, prin care să-şi justifice gestul.Viorel Vălimăreanu

Viorel Vălimăreanu, șeful Clubului 23 Cherhana, găsit carbonizat în mașină

Un alt caz cutremurător s-a înregistrat în ianuarie 2014. La acea dată, Viorel Vălimăreanu, şeful Clubului 23 Cherhana, a ales să-și încheie socotelile cu viața într-un mod cât se poate de cumplit. A fost găsit carbonizat într-un autoturism Mitsubishi Pajero, cu numere de Bulgaria, aflat pe malul lacului Tatlageac. În portbagaj erau patru butelii. Din câte se pare, Vălimăreanu avea multe datorii. Viorel Vălimăreanu, avea 58 de ani în 2014, un băiat şi se pare că era divorţat de soţie.

Verișorul Simonei Halep s-a spânzurat

Nicia Arghir, vărul primar al Simonei Halep, s-a spânzurat în locuinţa sa din centrul Constanţei, în cursul martie 2015! Acesta era acasă cu bunicii în timpul tragediei şi, imediat după ce a fost chemat la masă, tânărul şi-a pus capăt zilelor în holul principal al locuinţei.

Nicia Arghir avea 29 de ani, absolvise Facultatea de Studii Economice din cadrul Universităţii Ovidius şi lucra ca instructor de tenis. Însă, chiar dacă în Constanţa era cunoscut ca un „om de bani gata”, se pare că Nicia era măcinat de gânduri negre. Era cunoscut ca un împătimit al jocurilor de noroc, făcându-şi astfel datorii foarte mari, inclusiv la cămătari. Simona Halep se afla, în acea perioadă, în Statele Unite ale Americii, unde participa la turneul de la Indian Wells.Nicolae Fronescu

Nicolae Fronescu s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc în construcții

Consilierul judeţean Nicolae Fronescu şi-a pus capăt zilelor în cursul zilei de 29 iulie 2015. Acesta s-a aruncat dintr-un bloc, de la etajul 10, situat în imediata vecinătate a fostei baze a RATC. În cădere, corpul s-a blocat într-un copac, cadavrul fiind ridicat, ulterior, de o echipă de intervenţie a ISU Dobrogea. Iniţial, s-a crezut că este vorba de un accident de muncă, însă cadavrul a fost recunoscut de angajaţii Regiei, Fronescu fiind şi preşedintele Consiliului de Administraţie al RATC. Nicolae Fronescu avea 48 de ani şi era consilier judeţean PSD la al doilea mandat. Dumi Economu

Dumi Economu s-a spânzurat în garajul locuinței

Un alt caz care a zguduit lumea afaceriștilor a fost moartea patronului cafenelelor Filicori din Constanța, dar care avea în administrare mai multe afaceri, a fost descoperit spânzurat în cursul zilei de 14 martie 2017. Dumi Economu, așa cum era cunoscut, locuia în cadrul Complexului Marina Regia Residence, din Mamaia Nord, acolo unde i-a fost declarat decesul.

Vestea a căzut ca un trăsnet pentru rude și cunoscuți. Potrivit unor surse, afaceristul constănțean ar fi întâmpinat mai multe probleme din cauza banilor, fiind vorba despre niște credite bancare pe care le refinanțase, dar pe care nu le-ar mai fi putut acoperi. Totodată, se pare că ar fi avut probleme și pe plan sentimental, în sensul că se despărțise de soție.

Vasile Turcu

În același an, Vasile Turcu, fost acționar la Dinamo București, a apelat la același gest pe data de 1 martie 2017. Deși a fost internat la Spitalul Floreasca în stare critică, 7 zile mai târziu, acesta a decedat, lăsând în urmă doar lacrimi și tristețe. Mihai Erbașu

Alți afaceriști care au decis să-și pună capăt zilelor!

Un alt caz care a ținut primele pagini ale ziarului a fost și moartea omului de afaceri Mihai Erbașu. Acesta s-a aruncat de la balconul casei sale din Ilfov în luna iunie a 2004. Într-o primă fază, omul de afaceri a încercat să se înjunghie în inimă, iar apoi să se spânzure, pentru ca în cele din urmă să se arunce de la geam direct în piscina din curtea casei, aceasta fiind goală. Impactul a fost unul fatal, cadrele medicale prezente la fața locului au putut doar să constate decesul. Deşi biletul de adio lăsat de Erbaşu a fost distrus de soţia acestuia, motivele par a fi cele legate de taxele de protecţie cerute de către mafie.

Omul de afaceri Florian Anghelescu, proprietar al fabricii de ţigări cu acelaşi nume, a fost găsit spânzurat, în 2006, la subsolul vilei sale din cartierul Băneasa din Bucureşti.Constantin Spak

Fostul socru al Andreei Antonescu, Constantin Spak, s-a sinucis

Omul de afaceri Constantin Spak, patronul fabricii de mezeluri cu același nume, s-a sinucis în luna aprilie a anului 2012. Bărbatul a fost găsit mort de către soția sa într-o baie a sediului firmei din Valea Mare. Omul de afaceri, în vârstă de 58 de ani, s-ar fi sinucis cu două lovituri de cuțit în inimă.

Prietenul latifundiarului Gigi Becali, sfârșit tragic

"Regele imobiliarelor din Ilfov", Nae Nicolae, şi un apropiat al latifundiarului Gigi Becali, a murit în iulie 2013. Maşina pe care o conducea omul de afaceri fost lovită de tren pe Şoseaua Petricani. Se pare că afaceristul ar fi depăşit coloana de maşini care staţiona la bariere şi ar fi trecut printre acestea chiar în momentul în care trenul ajungea în zonă.Ilie Vonica

Ilie Vonica s-a sinucis din dragoste

Ilie Vonica, unul dintre cei mai înstăriți oameni de afaceri din județul Sibiu, a ales să-și pună capăt zilelor. Acesta s-a sinucis în cursul zilei de marți, 3 iunie 2014, la o zi după ce Curtea de Apel București respinsese cererea Ioanei Vonica, soţia sa, de a fi cercetată în libertate în dosarul traficului de medicamente oncologice. Ilie Vonica, s-a aruncat în gol de pe terasa vilei sale, de la opt metri înălţime. Omul de afaceri în vârstă de 59 de ani a murit ulterior la spital, din cauza rănilor suferite.

Din păcate, lista este mult mai lungă de atât.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sinucigasi sunt bolnavi la cap genetic
0
0
A avut mai multe tentative !
0
0
Nu s-a sinucis, a fost accident. Nu acelasi lucru il putem spune despre ierbasu care a fost sinucis de niste incompetenti.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768