REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

El este ofițerul român care și-a pierdut viața pe o navă, în China

El este ofițerul român care și-a pierdut viața pe o navă, în China

A.F. 29 august 2023 | 00:00 11704

Un ofițer maritim român și-a pierdut viața, după ce două parâme încurcate s-au întins în forţă, lovindu-l atât de puternic încât a fost decapitat, eveniment care a avut loc pe o navă staționată în Portul Qingdao din China, sâmbătă, 26 august a.c.. B.P. era din Lipnița, județul Constanța, și era ofițer 3 pe un tanc petrolier.

El este ofiterul roman care si-a pierdut viata pe o nava, in China

Marinarul român ar fi fost decapitat de frânghiile care s-au încurcat unele cu altele, spun rapoartele preliminare, citate de Ocean Mariner. Experții maritimi și autoritățile examinează circumstanțele în care s-a produs această tragedie.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a transmis, pe pagina sa de Facebook, că autorităţile din China fac cercetări cu privire la acest accident, iar familia marinarului ar trebui să primească un raport final despre eveniment. „Pe o navă care se afla în China, în portul Qingdao, a avut loc un tragic accident care s-a soldat cu pierderea vieţii unui ofiţer român. NBP se afla la manevra pupa între două parâme încurcate care s-au întins în forţă lovindu-i casca şi capul acestuia. Lovitura a fost aşa de puternică încât capul fost desprins de corp, decesul survenind pe loc. Autorităţile din China şi compania fac investigaţii în privinţa acestui tragic accident. Familia trebuie să primească un raport final în care să se descrie împrejurările în care a avut loc accidentul, cum s-a întamplat şi cine se face vinovat (dacă sunt vinovaţi)”, a anunţat Sindicatul Liber al Navigatorilor.

El este ofiterul roman care si-a pierdut viata pe o nava, in China

SLN a transmis un mesaj tuturor marinarilor în privința condiţiilor de muncă: „Tuturor navigatorilor - mare atenţie - munciţi în siguranţă! Orice aspect care vă poate pune viaţa în pericol trebuie să o raportaţi sindicatului şi autorităţilor”.

Și în țară, prietenii tânărului sunt șocați de moartea sa fulgerătoare. Pe rețelele de socializare curg mesajele de condoleanțe. „Drum lin spre cer, om minunat!” „Ai plecat de lângă noi atât de devreme, fratele nostru drag.. ai lăsat un mare gol în inima noastră. Ne vom aminti mereu de tine cu zâmbetul pe buze.. Dumnezeu să te odihnească în pace și să aibă grijă de sufletul tău frumos!” „Drum lin spre ceruri, Coco!!!” „Călătoria ta s-a sfârșit mult prea devreme! Drum lin!” „Drum lin spre ceruri! Nu pot să cred!”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510