El este polițistul de 21 de ani, care a murit în urma unui infarct!
El este polițistul de 21 de ani, care a murit în urma unui infarct!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUn polițist în vârstă de 21 de ani a murit, joi seară, în timp ce se afla la serviciu. Tânărul a fost resuscitat de medicii sosiți la fața locului timp de o oră, însă fără rezultat. A fost deschisă o anchetă în acest caz.
Polițist în vârstă de 21 de ani, mort la serviciu după o oră de resuscitare. S-a întâmplat în localitatea Ghizela din județul Timiș. Acesta intrase în tura de noapte în momentul în care s-a simțit rău. La un moment dat, poliţistul în vârstă de 21 de ani i-a spus colegului său că se duce la toaletă. Îngrijorat că tânărul nu se mai întoarce, colegul a mers să vadă ce se întâmplă. A fost șocat în momentul în care l-a găsit leșinat. A sunat imediat la 112, iar o ambulață a sosit în timp record la secția de Poliție. Deși medicii au încercat să-l resusciteze timp de o oră, tânărul nu a mai putut fi salvat.Potrivit primelor informații, se pare că polițistul ar fi suferit un infarct. Cauza exactă a morții urmează să fie stabilită în urma autopsiei.Agentul de poliţie era din Băile Herculane, era avsolvent al Şcolii de Poliţie ”Vasile Lascăr” din Câmpina şi era încadrat în structura de Poliţie din Timiş de aproximativ un an.
Sindicatul Europol: Această tragedie scoate la lumină realități dureroase ale muncii de polițist
”Sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil aduce polițiștilor o veste tristă, aceea a trecerii neașteptate din această viață a tânărului nostru coleg, agent de poliție Ferescu Flavius, un polițist devotat, aflat la începutul carierei, care și-a dedicat cu abnegație toate eforturile în slujba comunității. Colegul nostru, din cadrul Postului de Poliție din Ghizela, IPJ Timiș, în vârstă de numai 21 de ani, cu un an de activitate în structurile Poliției Române, și-a găsit sfârșitul tragic în timpul serviciului, în urma unui stop cardio-respirator, după o zi solicitantă de muncă, sub o presiune pe care puțini oameni o înțeleg cu adevărat. Această tragedie scoate la lumină realități dureroase ale muncii de polițist. Zilnic, suntem supuși unei încărcături emoționale imense și unui volum de muncă incomensurabil, lucrând adesea ore în șir, în condiții stresante și fără personal suficient„
Flavius nu era cunoscut cu probleme medicale și ne face să ne întrebăm dacă merită să ne asumăm
”Presiunea constantă și cerințele crescute, coroborate cu lipsa de resurse umane, duc la extenuare, burnout sau chiar la riscuri de sănătate grave. Acest eveniment tragic ne tulbură cu atât mai mult cu cât Flavius nu era cunoscut cu probleme medicale și ne face să ne întrebăm dacă merită să ne asumăm, la nivel personal, toate dificultățile și sacrificiile pentru a ne îndeplini responsabilitățile într-un mediu și într-o instituție care, din păcate, nu ne oferă sprijinul necesar. În ultimii ani, din cauza gestionării deficitare a resurselor umane, s-a recurs la crearea de noi structuri fără a suplimenta numărul de polițiști în mod corespunzător, redistribuindu-i pe cei existenți, în special din mediul rural, unde nevoia de personal rămâne acută. În aceste condiții, responsabilitățile celor rămași în sistem s-au multiplicat, iar volumul mare de sarcini a devenit o „normalitate” impusă tinerilor absolvenți ai școlilor de poliție, aruncați direct în această avalanșă de sarcini fără suportul adecvat. Pentru familia colegului nostru, pentru prieteni și pentru toți cei care l-au cunoscut, acest moment de rămas-bun este unul de o durere sfâșietoare. Pierdem un om tânăr, muncitor, mereu dornic să înfrunte provocările serviciului și să fie alături de colegii săi. Trecerea sa fulgerătoare lasă un gol imens în comunitate și în rândul colegilor care l-au apreciat și l-au susținut. Astăzi, în ziua în care îi cinstim pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii noștri și apărătorii celor care luptă pentru dreptate, ne luăm rămas-bun de la tine, Flavius, cu inimile pline de durere. Fie ca Arhanghelul Mihail, patronul tuturor celor care slujesc ordinea și pacea, să vegheze asupra ta și să te însoțească spre lumină!”,au transmis colegii polițistului.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News