REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

El este Remus, polițistul care s-a împușcat în Constanța

El este Remus, polițistul care s-a împușcat în Constanța

Virgil STOIAN 2 decembrie 2023 | 16:39 7324

Remus, un tânăr de doar 22 de ani, originar din Vâlcea, este polițistul care s-a împușcat în Constanța. Remus C., un tânăr de numai 22 de ani venit din Vâlcea la Constanța pentru o carieră în MAI, este polițistul care s-a împușcat în cap, chiar de Sfântul Andrei, într-o localitate din județul Constanța.

El este Remus, politistul care s-a impuscat in Constanta


Remus este polițistul de 22 de ani care s-a sinucis în Constanța

Joi, 30 noiembrie, în doar câteva ore, doi polițiști și-au pus capăt zilelor, în județele Botoșani și Constanța. Ambii au în spate povești cutremurătoare de viață. Agentul din nordul țării, de 47 de ani, era găsit mort în cimitir. S-a împușcat lângă mormântul fiicei sale, care s-a stins la numai un an şi pe care o chema Andreea.

În seara aceleiași zile, în Constanța, un alt polițist, mult mai tânăr, se stingea în propria mașină. Remus C. avea doar 22 de ani și, prin gestul său, șoca un întreg colectiv și o familie.

De loc din județul Vâlcea, agentul absolvise școala de agenți de poliție în luna aprilie a acestui an. Apoi, fusese repartizat la IPJ Constanța, la postul de poliție din Cumpăna. Toate testările psihologice premergătoare angajării le trecuse cu succes.

Aparent, sinuciderea sa este una inexplicabilă. În seara în care a fost găsit fără suflare, polițistul a venit mai devreme la muncă. El a luat o citaţie ca pretext să iasă pe teren, apoi s-a dus pe un câmp la ieșire din localitatea Cumpăna. Aici s-ar fi împuscat în cap.

Un coleg, care trebuia să îl înlocuiască, l-a căutat peste tot și l-a găsit abia la ora 20.30. Remus era singur, în autospecială, împuscat în cap. Pentru a-l scoate din mașină, colegii săi au fost nevoiţi să spargă geamul. Înainte de sinucidere, el blocase uşile pe interior.

Ce probleme l-au împins pe tânărul polițist către sinucidere

Într-o postare pe Facebook, cei de la Sindicatul Europol oferă informații suplimentare în acest caz. Astfel, se pare că în spatele gestului extrem stau o serie de probleme personale ale tânărului.

Remus trecea printr-o perioadă destul de dificilă. Pe lângă lipsurile financiare, tânărul ascundea o mare suferință familială. Părinții săi, aflați departe de el, suferă de mai multe afecțiuni. Ei depindeau de ajutorul băiatului.

”Sunt mii de drame ale tinerilor care intră în poliție și care ajung să fie repartizați la sute de km de casă, cu salarii care nu le acoperă cheltuielile de chirie și de subzistență, de care nu pasă nimănui!Părinții lui Remus erau cunoscuți cu afecțiuni medicale cronice ce necesitau ajutorul și sprijinul băiatului lor, trimis la 400 km de casă. Durerea era mare și frustrarea că e departe de ei a contribuit la dezechilibrul psihologic prin care trecea acest tânăr. Dar cu toate acesta, nu interesa pe nimeni și nici nu se punea problema să i se aprobe mutarea mai aproape de casă”, explică cei de la Europol.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am fost surprins de cat de profesionist se comporta domnii politisti din Valu, in special domnul Butoianu, a fost foarte promt si iscusit!
1
0
În același situație se afla și fica mea, care e de trei ani în București și e la 500 de kilometrii distanta, singura acolo si asteptand după patru rapoarte făcute sa o lase sa vina acasă. Dar în zadar , deși alți colegi pleacă, adică uni pot ,alții nu. Ce nu știu unii oameni e ca tinerii absolvenți , nu sunt vinovați ca în anul când termina , nu sunt locuri în județul în care au domiciliul, iar în următorul an, sunt poate 30 de locuri, dar ei nu au loc acasa. Suntem foarte dezamăgiți de cei care ar trebui sa ii ajute pe acești tineri. Singura varianta e demisia, și un vis spulberat , în condițiile în care tinerii nu prea mai aleg aceasta cariera. Păcat! Și acum ce sa facem noi ca parinti? Pentru ca atunci când auzi asemenea știri, îți vine să te duci peste ei, cei care ar trebui sa asculte, sa ajute. Îmi pare rău pentru familia acestui tânăr! Dumnezeu sa îl ierte!
3
0
Cel din Cumpana , inainte de a fi politist...era doar un copil, cu o depresie puternica ! Doar el stie ce era in sufletul lui, nu mai fiti rai in a judeca,aceasta boala poate lovi pe orcine ! Chiar imi rau de copilul asta, Dumnezeu sa-l ierte pentru nesabuinta lui !
8
0
Este unul la postul de poliție valu lui Traian sta la 500 metri de postul de poliție se numește Butoianu asta trebuie mutat la Valcea aloooo IPJ Constanța loati măsuri șeful de post este acolo ducând se punea Piatra în Isaac sa IASA la pensie sa vin cineva conpetent
2
1
Copil fără minte și conducători la frl ei cred ca dacă fac o școala de poliție sunt pregătiți sa dea pieptul cu realitatea cruda fin viața mai ales din strada
15
0
numai papagali in acest sistem! unii se omoară ,alții vând droguri unii conduc drogați etc,,,numai pleavă
7
14
Ce plm cauta tocmai din Valcea la Constanta, stai acolo cu rudele tale daca te simti singur. Oricum e ceva sub pres, o fi fost hartuit de aia mai batrani din politie ca nu te sinucizi asa de usor de tanar. Sa spuna ancheta ce hartuiri se fac in politie
25
18
Exista un raport inaintat pentru mutarea mai aproape de parinti?? A fost raportul ignorat de sefii?? Sunt raspunsuri......sau ignor total, asa cum este in statul asta oribil
31
0
A încercat și el sa fie g***r a văzut ca nu merge sia tras singur un bob in el
5
24
Baiat tanar, D-zeu sa il ierte.
34
2
Europol=LGBT
14
13
nu-i simplu sa-ti irosesti tineretea intr-un oras aflat ca dupa bombardament. nici constantenii tabaciti, veterani ai bombardamentului de 5 ani, nu mai sunt intr-un echilibru psihic relativ normal.
34
2
Sa traiasca statul Roman si guvernantii....Sa ajute in continuare ciorile si sa ignore tinerii... Acelasi stat care se mira de numarul mare de oameni care aleg sa plece din tara asta de c@c@t
36
1
Dumnezeu sa l ierte! Gravă breșă în miliție! Selecție p*****a, antrenament psihologic dezastruos, pilosi pe la dep de control. Ei sunt militari și nu au voie sa aibe aceste melancolii. Treabă cu departe de casa și lipsa bani e chiar o explicație de milițian
29
5

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510