REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Elena Lasconi a fost desemnată candidatul USR la prezidențiale

Elena Lasconi a fost desemnată candidatul USR la prezidențiale

Victor ROTARU 2 iulie 2024 | 00:00 117

Delegații USR s-au reunit la București, pentru Congersul partidului unde își vor alege noua conducere a Biroului Național, după ce Elena Lasconi a fost aleasă în această săptămână președintele USR. Miza Congresului este una uriașă, Biroul Național fiind structura de conducere care ia deciziile în partid. De asemenea USR și-a stabilit candidatul pentru prezidențiale, în persoana Elenei Lasconi.

Elena Lasconi a fost desemnata candidatul USR la prezidentiale

Noul președinte al USR, Elena Lasconi, nu reușește să obțină majoritatea în Biroul Național. Lista sa având doar 8 candidați care au primit suficiente voturi pentru a fi vicepreședinți sau membri BN, dintr-un total de 24.

Nici celelalte tabere nu au majoritate. Lista lui Dominic Fritz, pe care au mai fost și Vlad Voiculescu și Clotilde Armanda, are 7 membri în BN, în timp ce lista lui Ionuț Moșteanu are 6. Alte echipe care mai bagă membri în BN sunt USR la Firul Ierbii, Tineri pentru România și un candidat independent.

Cine sunt cei 24 care vor conduce partidul

Elena Lasconi a fost desemnată la Congresul USR candidatul partidului la prezidențiale. Aceasta a obținut 563 de voturi. Au fost 25 de voturi pentru Octavian Berceanu și 7 voturi pentru Dumitru Stanca. În discursul său, Lasconi i-a cerut lui Nicolae Ciucă să o susțină la prezidențiale.

„E un moment extrem de important. 2024 este anul în care putem să îngropăm democrația din România, sau putem să o salvăm. Fac apel la toate formațiunile politice de dreapta să vină să susțină proiectul USR la prezidențiale. Singura soluție de prosperitate pentru România este dreapta. În ceea ce îl privește pe domnul Ciucă, este un militar de carieră, un domn cumsecade, am auzit-o de la multă lume, o să îl cunoscu. Aș vrea să cântăreacă bine și dacă vrem cu toții ca PSD să nu ajungă la Cotroceni, să vină să suțină proiectul USR. Dacă ne-am uni cu toții am câștiga cu siguranță. Dacă nu doresc să se unească cu noi, noi tot vom câștiga.”

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a afirmat sâmbătă că România nu este o ţară săracă, ci o ţară sărăcită şi i-a îndemnat pe membrii şi simpatizanţii partidului pe care îl conduce să continue ceea ce au început românii în 1989

„România nu este o ţară săracă, România este o ţară sărăcită. Cât timp vă mai tolera un sistem de Sănătate care ne lasă să naştem pe trotuarul din faţa spitalului, sau care lasă să moară o femeie în chinuri groaznice, Şi, da, nu vom uita de tine Alexandra, de cazul Alexandrei, gravida care a fost lăsată să moară în chinuri într-un spital din România. Cât timp vom mai tolera un sistem de educaţie care ne reţine copiii în şcoală cel mai mult timp din toată Europa, dar îi face să fie pe locul doi la analfabetism funcţional. De cei mai ţine? Să înveţe texte pe dinafară? Cât timp vom mai tolera să le dăm putere de decizie în viaţa noastră a acestor politicieni care n-au ştiut decât să ia mai mult pentru ei“, a spus Lasconi, în deschiderea congresului extraordinar în care vor fi aleşi membrii Biroului Naţional şi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

La Congresul USR a participat și Nicușor Dan. Primarul General al Municipiului Bucureşti a declarat că "rămâne partenerul USR-ului în misiunea pe care şi-a stabilit-o" şi a transmis că, în opinia sa, dreapta este soluţia pentru România.

„Vreau să vă mulţumesc pentru toţi anii în care am colaborat, la toate nivelurile, şi cu parlamentari, şi cu colegii din Consiliul General, şi cu toţi aceia dintre dumneavoastră care aţi făcut campanie în stradă, strângere de semnături, o muncă extrem de intensă şi să vă asigur că eu rămân partenerul USR-ului în misiunea pe care şi-a stabilit-o", a spus Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a fost de părere că "dreapta este soluţia pentru România", dar a precizat că este nevoie de o reconstrucţie a dreptei.

„E o luptă lungă şi nu au trecut decât opt ani. E o singură luptă care contează în România după 1989. E aceea de a face din România un stat cu instituţii, instituţiile alea să lucreze pentru oameni, în care lucrurile să se decidă când este o comisie a statului român, lucrurile să le decidă chiar oamenii din comisia aia conştiinţa lor şi nu unii care înainte au stabilit deja ce se va întâmpla acolo. Sunt chestiuni de bază pe care le ştim cu toţii şi pentru care fiecare dintre noi a intrat în politică şi există un singur cuvânt care defineşte opoziţia la această schimbare şi cuvântul ăla se numeşte PSD. Pe scurt asta este lupta şi poate  sunt mai pesimist decât Elena, durează. Dar de asta suntem aici. Asta e responsabilitatea pe care ne-am asumat-o fiecare dintre noi când am intrat în politică pentru noi, pentru copiii noştri, să facem ca România să fie un stat al cetăţenilor şi care să dea fiecăruia din cele cinci milioane de oameni care au plecat de aici încrederea că dacă se vor întoarce vor fi respectaţi”, a afirmat Nicuşor Dan, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Partidul asta a mai avut o perioada de proba in conducerea Romaniei si a demonstrat ca nici rahatul praf nu stiu sa-l faca. Nu e nimic,au si bandele de hastagi pe cineva care sa-i reprezinte,la fel si poponarii sau aia care se cred lilieci,pisici,suzete si alte lucruri.
2
0
O glumă nesărată ca și partidul. Sub 5 procente în toamnă.
3
0
usr, parea un partid de intelectuali. candideaza la turme de berbeci becali?
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016