REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Elena Lasconi este noul președinte al USR: „De astăzi începe reconstrucția partidului”

Elena Lasconi este noul președinte al USR: „De astăzi începe reconstrucția partidului”

Victor ROTARU 26 iunie 2024 | 15:00 1382

Primarul orașului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat alegerile interne din USR pentru funcția de președinte al partidului, cu 68% dintre voturi.

Elena Lasconi este noul presedinte al USR: „De astazi incepe reconstructia partidului”

„De astăzi începe reconstrucția USR. Vom lucra mai uniți și mai determinați ca niciodată, pentru că în joc este pierderea democrației în România”, a declarat miercuri Elena Lasconi în conferința de presă de după anunțul privind rezultatele alegerilor din USR.

„Sunt mândră că sunt româncă iar eu sărbătoresc prin fapte drapelul României în fiecare zi. Şi m-aş bucura ca în această ţară să îl fluturăm cu toţii,în Piaţa Universităţii, la Iaşi, Constanţa, la Satu Mare, în România de dincolo de graniţele ţării şi să ne bucurăm împreună de victoria echipei naţionale de fotbal”, a mai spus Elena Lasconi.

Ionuț Moșteanu: „La ora 12:00 s-au încheiat alegerile. 11.333 de colegi au votat în acest tur, din 25.607 cu drept de vot care au primit linkul pentru vot. A fost un vot electronic. A durat aproximativ o oră și ceva decriptarea prin serverele provider-ului pe care îl folosim de ani de zile pentru tipul ăsta de voturi în USR. În urma decriptării voturilor electronice, rezultatul este: Gabriel Filip - 310 voturi; Radu Hossu - 1.471; Cristian Seidler - 1.873; Elena Lasconi - 7.701 (68,14%)”.

Votul pentru alegerea noului președinte al USR a durat două zile. Pe lângă lângă liderul de partid, la Congresul USR a fost votat și noul Birou Național, organism care poate bloca deciziile preşedintelui. Votul s-a desfășurat online, la proces participând toți membrii de partid.

Scrutinul are loc după decizia lui Cătălin Drulă de a demisiona de la șefia partidului, în urma scorului mic obținut la alegerile locale și europarlamentare.

Lasconi a anunţat că îşi va depune candidatura pentru alegerile prezidenţiale din acest an

Noul preşedinte al USR, Elena Lasconi, a anunţat miercuri că îşi va depune candidatura pentru alegerile prezidenţiale din acest an, menţionând că dacă va ajunge în turul al doilea va câştiga scrutinul pentru funcţia supremă în stat.

"Da, o să-mi depun candidatura, pentru că sâmbătă o să avem congres şi în USR funcţionează democraţia şi probabil că o să avem mai mulţi candidaţi care îşi doresc să devină candidatul USR pentru funcţia supremă în stat. Iar eu îmi voi depune această candidatură pentru sâmbătă", a spus Lasconi, după anunţarea rezultatelor alegerilor interne din USR.

Întrebată dacă va ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în cazul în care va fi desemnată drept candidatul USR la funcţia supremă în stat, Lasconi a spus: "Da. Categoric. Şi voi câştiga. Nu contează cu cine, nu are importanţă, nu mă interesează care este al doilea. Mă interesează ce îmi doresc eu foarte mult. Nu am încredere în sondaje. În 2020, când am candidat, mă puneau pe locul patru şi am câştigat cu 57% şi atunci era un scor istoric, acum, aproape 70%. Aşa cum am făcut şi la alegerile pentru preşedintele USR", a mai spus Elena Lasconi.

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, a câştigat competiţia internă pentru funcţia de preşedinte al Uniunii Salvaţi România

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum o sa se activeze scheletii din dulap!
0
0
Toti postacii de partid au iesit la injurat, postacii de mai jos sunt sclavii de partid ai AUR/PSD
22
6
Georgica fugi tu la un psihiatru, sclavete de corupti !
20
7
Pentru asta de mai jos: Du-te la un consult psihiatric cretinule.
9
22
Ho ma PSDist corupt si nespalat ca nu pacalesti pe nimeni !
21
10
Doamna din articol a declarat ca NU SE OPUNE curentului toxic LGBTQ in tara noastra ci chiar incurajeaza, neinspirata declaratie. Pentru asta o asigur ca de acum inainte USR nu o sa mai primeasca votul meu si al familiei mele.
11
27
bwahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahhaah
3
18
Mai jos putem vedea coruptii PSDisti cum au iesit la atac! Ho ma coruptilor ca la jefuit banul public nu va intrece nimeni!
20
8
Scursura aia de prostanak de la cel mai corupt ISJ din Romanis si sefele lui irinela danastan si lorry incearca sa ascunda prostia cand sterg commenturile. Circula mesajele prostanacului pe toate retelele. Replikka de kkao.
5
17
Doamna ce urmeaza?
4
16
Nici nu avea cine . Acum sa adune in jur cei mai capabili oameni din partid si sa-l faca un partid puternic in opozitie . Sa lase deoparte porcariile . Sa nu mai incurajeze porcarii care intra in contradictie cu religia si traditiile romanilor .
10
20
V-a inventat sri va distruge. Gusteri obositi .
14
22
pe dracu ghem
13
20
mafia USR te crucesti, alti hoti
14
26
ca partidul e in cadere libera, la europarlamentare a luat cam cat sos, la prima vedere doar o minune il mai redreseaza; pacat ca s-a ajuns aici; e adevarat ca e singura opozitie serioasa dar asta nu pare sa le aduca voturi, voturile negative psdnl pe care mizau au fost adunate la greu de aur si sos, aur ramanand evident marioneta psd si chiar o creatie de succes pana acum
11
15

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016