REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Vin., 6 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6844
22.1° Constanța Vineri, 6 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6844
 

Elena Lasconi, în vizorul Laurei Kovesi: acuzații de fraudă și deturnare de fonduri

Elena Lasconi, în vizorul Laurei Kovesi: acuzații de fraudă și deturnare de fonduri

Virgil STOIAN 6 septembrie 2024 | 16:34 673

Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța-Kovesi, suspectează posibile fraude cu un proiect european derulat de  Primăria Municipiului Câmpulung, condusă de Elena Lasconi. Șefa USR și candidată anunțată la președinția României susține că nu are nimic de ascuns.

Elena Lasconi, in vizorul Laurei Kovesi: acuzatii de frauda si deturnare de fonduriElena Lasconi

Parchetul European (EPPO) a transmis că – pe 27 martie 2024 – a fost primită o sesizare referitoare la presupuse infracțiuni comise, în Câmpulug, în anul 2023. EPPO face verificări privind proiectul “Dezvoltarea locală în zonele urbane marginalizate din municipiul Câmpulung – POCU/717/5/1/155642”, finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Proiectul finanțat din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene a avut alocat un buget de 11.169.169, 52 RON și a fost împărțit între Municipiul Câmpulung – care a gestionat un buget de 5.802.466,48 RO – și parteneri:

Direcția de Asistență Socială (1.187.385,40 RON )

Posh Media Concept SRL (1.069.020, 56 RON )

C&C Grup SRL (1.519. 237,38 RON)

Liceul Tehnologic Auto (254.128,60 RON ).

Entitățile vizate de această sesizare sunt Posh Media Concept SRL și C & C Grup SRL,  iar Elena Lasconi, fiind ordonator principal de credite, este anchetată pentru deturnări de fonduri.

Autorul sesizării transmise EPPO mai scrie că o consideră principala vinovată pe Elena Lasconi, potrivit Gândul.

„Apreciez că principala persoană responsabilă pentru modul în care a fost dus la îndeplinire proiectul POCU/717/5/1/155642 este doamna Lasconi Valerica Elena, care are calitatea de primar al orașului Câmpulung și, deci, de ordonator principal de credite.

Plățile nejustificate făcute către parteneri care nu au nicio contribuție reală la scoaterea din sărăcie a unui număr mare de persoane din zonele marginalizate ale orașului Câmpulung s-au făcut din fonduri europene nerambursabile. Dimpotrivă, plățile semnalate de mine s-au făcut pentru a îmbogăți ilegal câțiva de antreprenori cu inițiativă.

Furtul fondurilor europene destinate dezvoltării României este un furt împotriva mea. Consider că am dreptul să fiu informat cu privire la măsurile pe care dumneavoastră urmează să le luați cu privire la sesizarea mea”, s-a mai precizat în această sesizare transmisă EPPO.

Ce spune Elena Lasconi

În urma apariției acestor informații referitoare la ancheta declanșată de EPPO, Elena Lasconi a reacționat în mediul online, precizând că a dat dovadă de transparență „întotdeauna” și că nu a fost sesizată cu privire la existența vreunei anchete.

„Disperare mare pe la PSD de s-au apucat să arunce prin presă informații că un proiect cu fonduri europene de la Primărie ar fi verificat de Parchetul European. Întotdeauna am dat dovadă de transparență!

Ne-am asigurat că proiectele s-au derulat și implementat conform cererilor de finanțare, iar în calitate de lider de parteneriat ne-am îndeplinit obligațiile care ne reveneau. Cât despre parteneri, prin acordul de parteneriat aceștia și-au asumat propriile activități, de a căror desfășurare ar fi trebuit să se asigure.

Suntem gata să prezentăm toate informațiile ce țin de proiect, dacă va fi cazul. Până la acest moment, nu au fost solicitate informații referitoare la acest proiect și nici nu am fost sesizată cu privire la existența vreunei cercetări.

Nu am nimic de ascuns! Am avut două-trei controale pe zi de la toate instituțiile din România. Nu s-a găsit nimic în neregulă. Să verifice și cele europene, răspund la orice întrebare! Realitatea este că am adus în Câmpulung fonduri europene cât bugetul orașului pe 40 de ani, comunitatea aceasta se dezvoltă. Și îmi doresc ca acest model de succes de la nivel local să-l transform în proiect național.

Pe Dan Barna, acum cinci ani, l-au șicanat la fel. I-au inventat un dosar cu fonduri europene, s-a dovedit că au fost acuzații fabricate. Adevărul a ieșit în cele din urmă la iveală. Târziu, dar a răzbit! Nu mă las intimidată de toate aceste mișcări ale unor politicieni vechi, care simt disperarea că România își dorește un alt drum.

Noi să fim sănătoși, că mizeriile PSD-PNL vor tot curge! Nu am făcut nimic greșit, nu mă opresc din drumul meu!”, a precizat Elena Lasconi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A început circul....adică campania electorala!
2
0
mweeee popo narilor hastagisti !!!!!
0
0
Sunt curați ca ALBA CA ZAPADA. !
2
0
Blonda este curata ca lacrima ? Sa nu crezi niciodata o blonda !
2
1
Gata! Au inceput atacurile!
3
2

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279