REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.1° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
21.1° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Elena Lasconi: Nu cred că sunt adevărate acuzațiile care i se aduc conducerii USR Constanța. Video

Elena Lasconi: Nu cred că sunt adevărate acuzațiile care i se aduc conducerii USR Constanța. Video

Mirela PASCAL, Emilia BABU 17 august 2024 | 00:00 380

Elena Lasconi, președinta USR, s-a aflat, zilele acestea la Constanța, unde a îmbinat utilul cu plăcutul. A avut întâlniri cu colegii din Constanța, dar a participat și la evenimentele organizate pe litoral. Am profitat de prezența lui Lasconi la Constanța și am întrebat-o cum comentează situația din organizația de la malul mării și acuzațiile care s-au făcut la adresa conducerii.

Elena Lasconi: Nu cred ca sunt adevarate acuzatiile care i se aduc conducerii USR Constanta. Video

 

Mihai Ochiuleț, consilier local municipal, ales pe 9 iunie pentru încă un mandat, a vorbit, recent, pentru Replica, despre alegerile interne din USR, în cadrul cărora a fost ales președinte al Organizației Municipale George Gima, precizând, de asemenea, că a sesizat Bucureștiul cu privire la unele abuzuri care ar fi avut loc în contextul alegerilor.

Elena Lasconi: Nu cred ca sunt adevarate acuzatiile care i se aduc conducerii USR Constanta. VideoElena Lasconi

Concret, consilierul local spunea că „au fost niște alegeri care s-au desfășurat sub suspiciunea unor abuzuri de putere din partea conducerii...Florin Cocargeanu, Stelian Ion? S-au făcut niște sesizări către Biroul Național, urmăm pașii normali conform statutului și vom vedea ce vor hotărî cei de la București. Nu sunt acuzații, sunt niște suspiciuni având în vedere că în ultimele zile înainte de votare, cu nouă zile, au intrat aproape 100 de oameni în partid, iar acei oameni nu știm de ei, au votat cu George Gima, cu actuala conducere. Sunt copii, rude, prieteni ai celor din conducere”, a subliniat consilierul. Întrebat cine a sesizat Bucureștiul, acesta a răspuns: „Atât eu, Dumitru Caragheorghe, cât și alți colegi. Acum urmează ca cei de la București să hotărască dacă aceste suspiciuni sunt reale sau nu. Evident, sunt două tabere în USR. O tabără cu Stelian Ion, Gima și Cocargeanu etc. și cealaltă tabără restul colegilor”.

Elena Lasconi: Nu cred ca sunt adevarate acuzatiile care i se aduc conducerii USR Constanta. VideoMihai Ochiuleț

Am întrebat-o pe Elena Lasconi, președinta USR, cum comentează situația de la Constanța. Aceasta ne-a declarat că se va declanșa o anchetă internă. „Am aflat că e făcută o sesizare. Miercuri vom numi colegi din Biroul Politic să cerceteze aceste aspecte. Mi se pare aberant să nu poți să rezolvi în interior. Nu cred că sunt adevărate aceste acuzații, dar vă voi da un răspuns miercurea cealaltă”, ne-a spus Lasconi.

Video 1:

Reamintim că ruptura în USR s-a produs, practic, după alegerile din 9 iunie, atunci când președintele Organizației USR Constanța de la acea vreme, Florin Cocargeanu, a făcut un pas înapoi și a renunțat la funcție. „Din păcate, când doream să găsim un candidat pentru primăria Constanța. Am încercat să găsim un candidat din afara partidului. Dar, din păcate, nu am găsit, am fost refuzați de toți cei la care am fost. Apoi singura candidatură eligibilă și cu șanse reale de a câștiga primăria, pentru că asta ne doream, să luăm conducerea orașului și să ducem Constanța acolo unde merită, a rămas Stelian Ion. De acolo au plecat neînțelegerile. În viața fiecărui partid mai sunt frământări, mai sunt neînțelegeri, dar cu siguranță vom trece și peste aceste lucruri”, mai spunea Ochiuleț.

Elena Lasconi i-a cerut lui Iohannis retragerea lui Glugă din Pakistan

Totodată, Elena Lascon a declarat că nu i se pare normală numirea lui Adrian Glugă, cel care conducea Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa când a avut loc tragedia de la 2 Mai, în funcția de consul al României în Pakistan și i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să-l retragă de la post pe comisarul Adrian Glugă. Lasconi spune că Glugă a fost numit politic, cu sprijinul lui Iohannis.

Elena Lasconi: Nu cred ca sunt adevarate acuzatiile care i se aduc conducerii USR Constanta. VideoAdrian Glugă

Consider că ar trebui să-l aducă înapoi din Pakistan. Am cerut președintelui Iohannis acest lucru, pentru că nu mi se pare normal să nu fie cercetat și doar să facă o cercetare disciplinară care se va finaliza la fel ca toate celelalte cercetări disciplinare din instituțiile statului. Adică o să i se dea un avertisment. A fost numit politic și, probabil de Klaus Iohannis, că el controlează absolut tot, iar restul răspund la ordine, așa cum este ostașul”, a spus Lasconi.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620