REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
13.3° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Elena Udrea mai stă un pic în pușcărie! Sentința, amânată pentru 12 noiembrie

Elena Udrea mai stă un pic în pușcărie! Sentința, amânată pentru 12 noiembrie

Virgil STOIAN 1 octombrie 2024 | 12:22 1268

Elena Udrea ar putea fi eliberată astăzi din penitenciar, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pronunțarea asupra cererii de revizuire a pedepsei în dosarul "Gala Bute" pentru 1 octombrie. Fostul ministru al Turismului a depus această cerere, bazându-se pe un document emis de SRI, care ar conține informații conform cărora "Udrea ar fi fost cercetată pe baza unor denunțuri false". Sentința a fost amânată pentru 12 noiembrie.

Elena Udrea mai sta un pic in puscarie! Sentinta, amanata pentru 12 noiembrieElena Udrea

Dacă cererea de revizuire va fi admisă, Elena Udrea va fi pusă în libertate, iar dosarul urmează să fie rejudecat. În prezent, Udrea a ispășit deja o treime din pedeapsa de șase ani de închisoare, la care a fost condamnată în iunie 2018 pentru luare de mită și abuz în serviciu, arată Observator Antena 1.
Condamnările din dosarului "Gala Bute"

În 2018, Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare pentru implicarea în dosarul "Gala Bute". Magistrații au menținut sentințele pronunțate și în cazul altor inculpați din dosar: Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare, iar Ștefan Lungu, fost consilier al acesteia, a fost condamnat la un an și șase luni cu suspendare.

Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, a primit patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, iar Ana Maria Topoliceanu, fostul director al Companiei Naționale de Investiții, a primit trei ani de închisoare cu suspendare. Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei firme, a fost condamnat la doi ani și șase luni cu suspendare.

În același dosar, fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost achitat pentru acuzațiile de participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor DNA, statul ar fi fost prejudiciat cu 2 milioane de euro în 2011, bani care ar fi fost acordați ilegal de Ministerul Dezvoltării firmei care a organizat Gala de Box unde Lucian Bute își apăra titlul mondial.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deocamdată nu a prins toți gandaci sai pună în borcan,a observat ca cei din Bulgaria erau mai grasi
2
0
Pai si Basescu nimik? Ca doar a beneficiat si el de banii aceia
4
0
Avand in vedere ca Elena Urdea a fost scapata de judecatori de alte doua dosare penale tot pentru fapte asociate cu coruptzia nu pentru ca nu a comis faptele pentru care era judecata ci pentru ca sau lungit procesele pana s-a ajuns la prescriere normal ar fi ca macar pedeapsa asta sa o faca pana la capat,asta si pentru ca in tzarile civilizate cum vrea sa fie si Romania furtul din banul public sub orice forma nu se prescrie nici dupa 100 de ani,va reamintesc ca All Capone cunoscutul mafiot american nu a fost condamnat pentru nici o crima din cate facuse ci pentru o evaziune fiscala care a fost descoperita si probata de procurori la 40 de ani dupa ce mafiotul o facuse.
11
1
Nu se mai adniteau probe de la SRI. Au scapat toti mafiotii. Pt Leana lui Chioru' se admit? Asa deodata?
11
3
Nu admiteti comentarii argumentete? Sa înțeleg ca drogații magistrati, cei ce calca pe cadavre, sunt imuni?
14
0
Ma rog la Dzeu sa va elibereze ,ati stat destul departe de copil si sot .Va iubim .❤️
6
10
Speram ca NUUUI! ACOLO E LOCUL INFRACTORILOR!
14
5

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515