REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Elev condamnat după un scandal la școală

Elev condamnat după un scandal la școală

Virgil STOIAN 24 aprilie 2023 | 00:00 485

Violența în școli este una dintre problemele grave ale învățământului din România.  Este și cazul unui elev din Babadag, care a fost agresat de trei dintre colegi, chiar în sala de clasă. Mai mult decât atât, unul dintre ei, Ștefan M., l-a lovit cu un scaun în față.

Elev condamnat dupa un scandal la scoalaFoto cu caracter ilustrativ


Potrivit rechizitoriului, la un liceu din Babadag, în jurul orei 11, în timpul pauzei, victima, în timp ce se afla în clasă, pe fondul unui conflict spontan, a fost agresat fizic de către Ștefan M., prin lovirea cu un scaun la nivelul feţei. După ce a fost agresat, băiatul s-a deplasat la cabinetul medical din incinta liceului pentru acordarea de îngrijiri medicale. Potrivit certificatului medico legal, victima a avut nevoie de 7-9 zile de îngrijiri medicale.

Elev condamnat dupa un scandal la scoalaMinuta judecătorească


Instanța a apreciat că inculpatul a săvârşit infracţiunea cu intenţie indirectă, din modul concret de realizare a faptei reţinute rezultă că inculpatul a prevăzut rezultatul socialmente periculos al faptei şi deşi nu a urmărit producerea lui prin săvârşirea infracţiunii a acceptat producerea de leziuni persoanei vătămate.
Magistrații din cadrul Judecătoriei Babadag au decis condamnarea lui Ștefan M. la măsura educativa neprivativa de libertate a stagiului de formare civică pe o perioada de 3 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe. Sentința a fost dată pe 21 aprilie și nu este definitivă. În privința daunelor morale, instanţa a apreciat că suma de 2.000 lei este o sumă rezonabilă, proporţională cu prejudiciul moral suferit şi suficientă pentru repararea prejudiciului moral încercat de către partea civilă  şi anume suferinţele fizice pentru a căror vindecare au fost necesare îngrijiri medicale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016