REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Elevii de la Școala 23 învață în frig de zile bune. Director: cu o haină în plus, se pot ține orele!

Elevii de la Școala 23 învață în frig de zile bune. Director: cu o haină în plus, se pot ține orele!

Victor ROTARU 24 noiembrie 2023 | 00:00 3544

Ne apropiem cu pași repezi de prima lună de iarnă, iar temperaturile din termometre confirmă acest lucru. În ultimele zile temperaturile au scăzut simțitor iar societatea Termoficare Constanța a început să livreze energie termică către consumatori. Cu toate acestea, la Școala 23 din municipiul Constanța, elevii învață în frig, după ce o avarie dă bătăi de cap atât reprezentanților școlii, cât și celor de la Termoficare.  

Elevii de la scoala 23 invata in frig de zile bune. Director: cu o haina in plus, se pot tine orele!Foto cu rol ilustrativ

Ne mai desparte mai puțin de o săptămână până la începerea iernii, cel puțin din punct de vedere calendaristic, însă, se pare că în acest an, Mama Natură ține să fie destul de punctuală. Astfel, în ultimele zile, temperaturile din termometre depășesc cu greu 10 grade Celsius, Termoficare Constanța a început furnizarea de agent termic către consumatori pe 13 noiembrie a.c..

„Am decis să nu îmi mai trimit copilul la școală”

În aceste condiții, de mai bine de 10 zile, copiii din cadrul Școlii 23, Constantin Brâncoveanu, învață în frig, iar părinții au ajuns chiar în situație de a nu își mai trimite copiii la școală: „Am copilul la Școala 23 și nu au deloc căldură, deoarece s-a spart o țeavă, lucru care s-a întâmplat și anul trecut. De la Termoficare nu vor să repare, primăria nu vrea, școala nu are bani. Am înțeles că sunt costuri foarte mari. ISJ-ul nu dorește să intre școala în format online, au acceptat doar scurtarea orelor de curs. Nu înțeleg de ce nu lasă copiii să intre online până la remedierea problemei. Această problemă este de durată, nu de 2-3 zile, în condițiile în care nu își asumă nimeni cheltuielile. Eu am decis să nu îmi mai trimit copilul la școală. Este inuman să stea copiii într-o clasă neîncălzită”, a declarat pentru Replica părintele unui elev din cadrul școlii.  

Elevii de la scoala 23 invata in frig de zile bune. Director: cu o haina in plus, se pot tine orele!Școala Gimnaziala nr. 23 „Constantin Brâncoveanu”

Directorul Școlii 23: Cu o haină în plus se pot ține cursurile

Contactat de către reporterii de la Replica, directorul unității de învățământ, Beatris Geanina Roșcan, a transmis faptul că avaria este în curs de rezolvare, recurgându-se la un program prescurtat pentru ca elevii să poată susține orele de curs: „Este o avarie care este în curs de rezolvare, pentru care noi am demarat toate diligențele. Am realizat o notă de fundamentare, pe care am înaintat-o către primărie și care urmează să se gestioneze. Am luat legătura și cu cei de la Termoficare. Avaria este pe trotuar, acolo unde este un cămin cu o vană, iar în acea zonă s-a produs o avarie. În timpul cel mai scurt încercăm să remediem situația respectivă și să dăm căldură. Până la acest moment avem un program de activitate redus, adus la cunoștință și ISJ-ului, din cauza faptului că temperatura este destul de scăzută. La acest moment, suntem în procedură de rezolvare a acestei situații. Săptămâna trecută s-a dat drumul la căldură, și atunci s-a constatat faptul că este o avarie. Pe 15 noiembrie am solicitat furnizarea căldurii. Nu am luat în considerare să trecem în online. Am redus programul tocmai în ideea că prezența fizică în sala de curs este mult mai benefică. Programul a fost redus cu 10 minute pentru fiecare oră de curs și am lăsat pauza de 5 minute. La acest moment se pot face cursuri, cu o haină mai groasă să-și noteze elevii informațiile primite, pot comunica, se poate desfășura activitatea educativă. Cu o haină în plus se pot ține cursurile. Nu îngheață apa în clasă. Sperăm să reușim în zilele următoare să putem remedia situația.” 

Elevii de la scoala 23 invata in frig de zile bune. Director: cu o haina in plus, se pot tine orele!Liviu Popa

Liviu Popa, directorul Termoficare Constanța, a transmis pentru Replica faptul că avaria trebuie remediată de Școala 23: „Avaria este pe instalația de racord care aparține școlii respective. În anexa contractului cu școala se vede unde este locul care separă proprietatea conductelor municipale de cele ale consumatorului. Avaria trebuie remediată de către unitatea de învățământ.“  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va iau morții la plimbare pe străzile:pardon: prin șanțurile orașului Constanța de circari cu funcții de conducere al acestui oras
0
0
doi ticalosi incompetenti.
2
0
Primaria se implica doar ca sa monteze niste pavele si borduri prin clase! Daca nu iese nimic...
3
0
Si la gradinita Guliver copiii stau in frig. Calorifere dezmortite si frig, se imbolnavesc copiii pe capete. Director si administrator dorm in pace dar salariul la sta merge.
3
2
Orasul smart. Banci cu wifi, autobuze electrice care nu circula pe ploaie, piste de biciclete pe care nu circula nimeni. Replica poate faceti o lista cu conducerea termoficare sa ne spuneti care are gaz acasa si care este conectat la termoficare. Fara nume si prenume.
6
1
Cine vreți sa rezolve? Noi nu avem sef la isj! Avem un catelus fricos, arogant , prostut care latra asa cum ii canta parasuta cu care sta tot timpul! Ea este o doua cabrancea ! Acesta este PNL Constanta !
8
0
Nu poti avea pretentia sa vina copii sa invete in frig! Nu esti un bun Administrator!
11
0
Sa fure banii din buget si sa prinda toate spagile, asta este scopul cuplului MIHAI SORIN SI LORRY. Asa ca PNL SI PSD au distrus copilaria tuturor elevilor din Constanta. PNL si PSD sunt doar pe ciorditt
9
0
La liceul Decebal copii invata in frig de luni din cauza lucrarilor din scoala. O bataie de joc.toti parintii tac si nu comenteaza
15
1
Avarie cu pase ca la fotbal Primăria Consiliul județean Prefectura sânt mulți care freacă qula pe banii r*mânilor Cu mulți ghiorlani analfabeți și hoți r*mânia înghite săracia
14
1
Nu conteaza ca in constanta nu e caldura , ca se inunda, ca e asfaltat p***t, ca totul evfacut fara cap. Important e ca la eforie e bine. Primarul wc conduce constanta online dintr-un loc ok.
14
1
Incompetență de ambele părți! Să vă fie Rușine!
19
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016