REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Elevii din Ciobanu, puși în pericol de o butelie de gaz care alimenta centrala

Elevii din Ciobanu, puși în pericol de o butelie de gaz care alimenta centrala

Marieta STEFAN 16 octombrie 2023 | 00:00 1931

Unitatea de învățământ din localitatea Ciobanu va trebui să își schimbe în sistem de urgență sistemul de încălzire. În urma unui control efectuat de ISU Dobrogea s-a constatat că butelia de gaz care alimenta centralele școlii era instalată prea aproape de clădire și punea astfel în pericol elevii. S-a dispus demontarea acesteia, iar în loc va fi montată o centrală electrică. 

Elevii din Ciobanu, pusi in pericol de o butelie de gaz care alimenta centrala

Sezonul rece bate la ușă și acum este perioada verificărilor tuturor instalațiilor care generează căldură. În luna septembrie, ISU Dobrogea a verificat unitatea de învățământ din localitatea Ciobanu, unde a constatat câteva nereguli, în sensul că butelia de gaz care alimenta centralele școlii era instalată prea aproape de clădire, punând în pericol elevii. De aceea, s-a dispus demontarea acesteia, care funcționa dinainte de anul 2010.

Elevii din Ciobanu, pusi in pericol de o butelie de gaz care alimenta centrala

Acum se caută soluții pentru ca sistemul de încălzire să fie repede înlocuit în așa fel încât elevii să nu sufere de frig în momentul când temperaturile vor scădea. În acest sens, directorul unității școlare a înaintat o solicitare către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, pentru a cere sprijinul. 

Nu erau respectate distanțele la montaj pentru butelia de gaz

„În data de 12.10.2023, am primit o solicitare din partea directorului Școlii Profesionale Ciobanu, care dorește sprijin în comunicarea cu Primăria Ciobanu, în vederea asigurării căldurii la Grădinița cu Program Normal Ciobanu și la corpul B al Școlii Profesionale Ciobanu. Sprijinul este necesar pentru achiziționarea unor centrale electrice. Până de curând, unitatea de învățământ a asigurat încălzirea prin centrale pe gaz, montate încă dinainte de anul 2010. În urma verificărilor din luna septembrie, ISU Dobrogea a constatat că nu erau respectate distanțele la montaj pentru butelia de gaz care alimenta centralele (fiind instalată în proximitatea clădirii) și s-a dispus demontarea acesteia. Avându-se în vedere că ne aflăm la debutul sezonului rece, vom face demersurile necesare pe lângă autoritatea publică locală, astfel încât elevii și copiii de la Ciobanu să aibă asigurate condițiile necesare pentru desfășurarea activității educative”, ne-a declarat Sorin Mihai, Inspector Școlar General.

Elevii din Ciobanu, pusi in pericol de o butelie de gaz care alimenta centrala

Am luat legătura și cu primarul din localitatea Ciobanu pentru a afla de ce până acum nu a fost schimbat sistemul de încălzire și în cât timp se vor face modificările necesare.

Elevii din Ciobanu, pusi in pericol de o butelie de gaz care alimenta centrala

Edilul ne-a spus că până acum au fost primite avizele necesare de funcționare și de aceea nu a fost schimbată butelia, iar trecerea pe sistemul electric va fi făcută în cel mult două săptămâni.

Elevii din Ciobanu, pusi in pericol de o butelie de gaz care alimenta centrala

„Butelia era împrejmuită de jur împrejur, n-avea nimeni acces la ea și avea și însemnele specifice pe ea. Până acum, am primit avizele necesare de funcționare. A fost nevoie de un episod Crevedia ca să se schimbe ceva. Vom monta o centrală pe curent în regim de urgență, într-o săptămână, maxim două. Am vorbit deja cu electricianul. Costul acesteia este de 2.000 – 3.000 de lei”, ne-a declarat Tudorel Gurgu, primarul localității Ciobanu. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Îl arată de la bust în sus întrucât nici de la bust în jos nu are nimic pe el.
0
0
Fix dansul este:)
1
0
Sper ca primarul nu este persoana la bustul gol.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016