REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Elevii din Mihail Kogălniceanu vor primi un pachet alimentar de la Primărie

Elevii din Mihail Kogălniceanu vor primi un pachet alimentar de la Primărie

Replica API 2 mai 2022 | 14:52 1057

Comuna Mihail Kogălniceanu intenționează sa achiziționeze servicii de catering în cadrul proiectului „Pachet alimentar pentru preşcolarii şi elevii din cadrul Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu, județul Constanţa” în cadrul Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat. Recent, Primăria comunei Mihail Kogălniceanu a lansat o achiziție și a pus la bătaie un contract în valoare 387.768,64 lei fără T.V.A.

Vești bune pentru preșcolarii și elevii din comuna Mihail Kogălniceanu. Primăria a lansat recent o achiziție ce prevedere pregătirea, prepararea şi livrarea zilnică a pachetului alimentar pentru preşcolarii şi elevii Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, în locurile de desfășurare a cursurilor din Mihail Kogălniceanu și satele Piatra, Palazu Mic, Grup Social Sibioara, Grup Social Ceres.

Contractul de achiziţie se va derula până la sfârșitul semestrului al II-lea din anul şcolar 2021-2022, în perioada desfăşurării activităţii didactice (estimativ 34 de zile), operatorul economic având obligaţia de a asigura zilnic pregătirea, prepararea şi livrarea pachetului alimentar pentru preşcolarii şi elevii care frecventează cursurile (fizic sau online) Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu, în cantităţile şi conţinutul caloric stabilit prin Normele metodologice din 28 decembrie 2021 de aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 91/2021, privind aprobarea programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Iată ce vor conține pachetele elevilor și preșcolarilor

Conform caietului de sarcini, se va livra un pachet alimentar compus din produse de panificaţie din faina integrala – pâine feliata sau batoane/chifle – 80 g: maximum 50% din greutatea totală a pachetului; produse din carne şi/sau brânzeturi/derivate din lapte 40 g: minimum 25% din greutatea totală a pachetului; legume – roșii, castraveți, salata sau alte produse similare 40 g: maximum 25% din greutatea totală a pachetului. La acestea se va adăuga un fruct la alegere: portocală/pară/piersică/caisă/măr sau echivalent.

Produsele alimentare vor fi livrate către Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, jud Constanta zilnic din unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi vor fi păstrate până la servire în unitatea de învăţământ, în condiţii igienico-sanitare şi de siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.

Acelaşi tip de sandvici nu se va furniza timp de două zile consecutiv. La sandvici, se adaugă un fruct (portocală/pară/piersică/caisă/măr sau echivalent). Fructele trebuie să fie sănătoase, fără urme de atacuri provocate de boli şi/sau dăunători.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436