REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Elevii rămân fără corn şi lapte. Situaţia va fi menţinută până anul viitor

Elevii rămân fără corn şi lapte. Situaţia va fi menţinută până anul viitor

Victor ROTARU 15 septembrie 2023 | 10:27 1025

Preșcolarii și elevii nu vor mai primi lapte, produse de panificație și fructe decât de anul viitor. Cel mai recent contract încheiat a expirat anul școlar trecut.

Elevii raman fara corn si lapte. Situatia va fi mentinuta pana anul viitor

Programul "Laptele şi cornul" va fi pus pe pauză până în 2024, din cauză că a expirat contractul cu firmele care furnizau aceste produse.

Unul nou, valabil pentru următorii șase ani, va fi încheiat de consiliile judeţene cel mai devreme în ianuarie 2024.

Între timp, elevii vor mânca la școală, din pachetele aduse de acasă. Cel puțin cei ai căror părinti au posibilitățile financiare sa facă asta.

În Timiș, conform programului, toți preșcolarii și elevii din clasele I-VIII de la școlile de stat și private vor primi lapte și biscuiți, iar mere doar de două ori pe săptămână. Dar asta se va întâmpla abia din primăvara anului viitor.

"Realist vorbind doar în ianuarie vom avea pentru copii aceste produse. Faţă de anii trecuți au fost introduse și școlile speciale", a declarat Cristian Moș, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş

Consiliile judeţene sunt nevoite, după schimbarea legii, sa organizeze noi licitații, să încheie alte contracte, iar acest lucru va dura luni de zile, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pastrati pensiile speciale si anulati cornul si laptele. Pastrati si doua camere parlamentare de trantori si beneficiari e multiple drepturi.
4
1
multe decenii la rand generatii intregi au crescut fata programul asta care a devenit dintr-o data vital; eu nu am avut niciodata pachetel la scoala dar a aparut acum moda asta care ingrasa copii; cand eram la scoala eu mancam 3 mese pe zi si imi erau suficiente; avem cea mai mare polarizare a veniturilor din ue; familiile sarace trebuie ajutate tintit asa cum a cerut si comisia europeana si redusa diferenta uriasa de venituri de azi; cornul si laptele nu rezolva nimic mai ales in contextul exploziei cazurilor de obezitate infantila in continua crestere
3
1
Cum adica raman fara? In ultimii 3 ani nu au mai avut! Sau, cel putin, nu au mai primit. Or fi ajuns la prmarul v.c. sub forma de spaga, pt ca la copii, nu.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510