REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Elevii români au obținut locul I în Europa şi al III-lea în lume la Olimpiada Internaţională de Fizică

Elevii români au obținut locul I în Europa şi al III-lea în lume la Olimpiada Internaţională de Fizică

Andreea VREJOIU 17 iulie 2023 | 19:14 701

Lotul României a obţinut locul I la nivel european şi locul al III-lea în clasamentul pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Fizică desfăşurată în Japonia, la Tokyo, anunță Ministerul Educaţiei.

Elevii romani au obtinut locul I in Europa si al III-lea in lume la Olimpiada Internationala de Fizica

„După Matematică, România scrie istorie şi la Olimpiada Internaţională de Fizică desfăşurată la Tokyo, în Japonia, în perioada 10 - 17 iulie, cu participarea a 398 de elevi din 84 de ţări - locul I între ţările din Europa şi locul III în lume, după China şi Coreea, aflate pe locul I, şi Statele Unite ale Americii, care ocupă poziţia a II-a”, a anunţat ministerul pe Facebook, potrivit Agerpres.

Lotul României a fost coordonat de prof. dr. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti şi conf. univ. dr. Popescu Sebastian-Dumitru de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Din lot au făcut parte Alexandru Momoiu, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de aur, poziţia a VII-a în clasamentul general; Vlad Ştefan Oros, Liceul Teoretic "Grigore Moisil" Timişoara, clasa a XII-a, medalie de aur; Darius Andrei Dragomir, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de aur; Ioan Alexandru Mirică, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de argint și Rareş Felix Tudose, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a X-a, medalie de argint.

Profesori observatori au fost Victor Păunescu - Liceul Tehnologic "Mircea Vulcănescu" Bucureşti şi Sandu Mirel Golcea - Colegiul Naţional "C. D. Loga", Timişoara.

Lotul României a ocupat locul I între ţările din Europa şi locul IV în clasamentul pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Matematică din Chiba, Japonia, după ce elevii din ţara noastră au obţinut şase medalii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mesajele care conțin faptul că olimpiadele astea sunt făcute între școlile sectei lu' Fethullah Gulen sunt scoase, de ce? articol făcut la comanda, reclama pt școlile internaționale ale sectei HİZMET din R0mânia, articolul chiar vă îndeamnă să vă înscrieți copiii la școlile astea, căci uite ajung "olimpici" , ai sectei lu' Fethullah Gulen
1
0
Felicitari!!! Mai vin si vesti bune.
1
1
Felicitari si valea fara sa va mai uitati in urma si sa va mai intoarceti ca aici va ratati pe langa ca o sa fiti niste coate goale si o sa rada toti analfabetii si infractorii de voi; cu locul 1 in europa nu vad mare smecherie; suntem pe locul 1 si la proxenetism, accidente rutiere mortale, tbc, hepatite, incredere in teoriile conspiratiilor covid (40% fata de polonia 19% si austria 12%) si nu mai stiu cate; preferam sa fim pe ultimul si sa avem nivelul din elvetia sau macar spania care sunt sigur ca nu s-au omorat cu fizica si matematica
1
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016