REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 11 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6879
16.4° Constanța Vineri, 11 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6879
 

Elevii și studenții din țară vor o întrevedere cu candidații la alegerile parlamentare!

Elevii și studenții din țară vor o întrevedere cu candidații la alegerile parlamentare!

Ana-Maria TUDOR 11 octombrie 2024 | 00:00 171

Marti, 8 octombrie, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) au anunțat că urmează să desfășoare discuții cu candidații la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 1 decembrie. Aceștia nu au oferit detalii cu privire la o dată exactă a dialogului. Scopul întâlnirii: abordarea temelor despre prioritățile elevilor, studenților și tinerilor, în cadrul campaniei „Noi știm ce vrem, dar cine își asumă?“.

Elevii si studentii din tara vor o intrevedere cu candidatii la alegerile parlamentare!

ANOSR, CTR și CNE au transmis o solicitare oficială și o scrisoare de angajament către partidele politice, coalițiile și candidații independenți la alegerile parlamentare. Prin acest demers, cele trei organizații urmăresc să inițieze un dialog cu reprezentanții politici, pentru a discuta despre cele 14 priorități esențiale pentru elevi, studenți și tineri. De asemenea, reprezentanții tinerilor doresc obținerea unor angajamente clare din partea candidaților, astfel încât prioritățile să fie implementate în viitoarele programe de guvernare.

Acest demers face parte din campania „Noi știm ce vrem, dar cine își asumă?” și marchează o nouă etapă a inițiativei. Reprezentanții tinerilor au specificat că prin discuțiile cu candidații la alegerile parlamentare “ne propunem să scoatem în evidență interesul acordat de către candidați beneficiarilor direcți ai sistemului de învățământ și sectorului de tineret și nevoilor reale ale acestora“. Cele trei organizații au formulat împreună o scrisoare de angajament unde sunt cuprinse „cele 14 priorități principale și propunerile concrete ale elevilor și tinerilor”. Candidații la alegeri parlamentare sunt invitați să participe la un dialog deschis și activ, în urma căruia li se va solicita să își asume implementarea respectivelor priorități, în eventualitatea în care vor obține un mandat.

Ce presupune campania „Noi știm ce vrem, dar cine își asumă?“

La finalul lunii septembrie, organizațiile ANOSR, CNE și CTR au lansat o campanie ce cuprinde un set detaliat de propuneri pentru operaționalizarea a 14 priorități majore din educație și tineret. Sugestiile vizează măsurile concrete ce trebuie implementate pentru a soluționa problemele identificate în sistemul de învățământ și în sectorul de tineret. Organizațiile studențești, de elevi și de tineret atrag atenția candidaților la alegerile parlamentare și prezidențiale asupra necesității de a prioritiza nevoile celor mai tineri membrii ai societății.

Cei care candidează vor trebui să includă în programele de guvernare strategii despre acoperirea nevoilor celor mai tineri membrii ai societății. Candidații la alegerile parlamentare vor trebui să demonstreze că sunt interesați de rezolvarea problemelor din sectorul educațional și de tineret, prin fapte, nu doar vorbe.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3125143822
5/49
193462335
joker
1942212358