REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Elevii susțin greva generală a profesorilor

Elevii susțin greva generală a profesorilor

Victor ROTARU 17 mai 2023 | 10:02 851

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Timiș (AETm) și Asociația Elevilor din Bacău (AEBc) își exprimă susținerea necondiționată față de greva generală a profesorilor și trag un semnal de alarmă cu privire la încercarea Ministerului Educației de a se victimiza în contextul grevei.

Elevii sustin greva generala a profesorilor

Marți, 16 mai a.c., a avut loc o conferință de presă a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federației Națională Sindicală „Alma Mater”, unde a fost anunțată declanșarea unei greve de avertisment în data de 17 mai și începerea grevei generale în data de 22 mai a.c.

„Ne exprimăm susținerea totală și necondiționată față de greva profesorilor și doleanțele lor. Considerăm că atât elevii cât și profesorii sunt victime ale statului român și al batjocurii față de educație exprimată de acesta. În acest sens, este necesar să fim cu toții solidari și uniți în lupta pentru o finanțare adecvată a educației.

Ne arătăm îngrijorați de declarațiile Ministerului Educației și ale diferitelor voci din spațiul public care încearcă să atace profesorii și să descurajeze greva, invocând diverse pretexte precum examenele naționale și încheierea mediilor școlare. Considerăm că aceste afirmații vin în scopul de a diviza profesorii de elevi în lupta pentru finanțare. Ministerul Educației încearcă, într-un mod josnic, să se folosească de elevi pentru a antagoniza greviștii și a se poziționa ca un “apărător al elevilor”, deși este singurul vinovat pentru dezastrul din învățământ.

Salariile reduse din învățământ și subfinanțarea afectează în mod direct elevii și aduc rezultate dezastruoase în întregul sistem educațional. Încurajăm elevii să fie solidari cu profesorii lor, să lupte alături de ei pentru o educație mai bună, și să nu participe la orele de curs din timpul grevei, pentru a susține lupta profesorilor pentru salarii.” au transmis reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Diplomatizarea fara limite (vezi "Rromanicca d-educata") fara sa știi sa citești și sa scrii (de înțeles nu mai vorbim) se practica prin "tabletizarea" sac-olarizarii fara pix și hârtie (literele sunt pe taste)!!!!
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510