REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.5° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
30.5° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

ELEVII vor CONTINUA să STUDIEZE în mediul ONLINE. Iată până când!

ELEVII vor CONTINUA să STUDIEZE în mediul ONLINE. Iată până când!

Replica API 10 ianuarie 2021 | 00:09 3580

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de vineri, 8 ianuarie, Hotărârea numărul 2 din 2020.

Printre prevederile din această hotărâre menționăm propunerea suspendării activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line până la data de 7 februarie 2020, necesară emiterii ordinului de către ministrul Educației.

Totodată a fost actualizată componența Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Hotărârea CNSU

„COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ HOTĂRÂRE nr. 2 din 08.01.2021privind propunerea suspendării activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line, aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în contextul pandemiei de COVID-19, aprobarea modificării componenței Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul Românieiși aprobarea majorării cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2

Având în vedere analiza situației epidemiologice la nivel național la data de 07.01.2021realizată la nivelul Ministerului Sănătăți împreună cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și propunerile Institutului Național de Sănătate Publică referitoare la țările/zonele/teritoriilede risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, luând în considerare persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar, în contextul necesității de a condițiilor socio – economice necesare desfășurării activităților specifice economiei naționale, concomitent cu menținerea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, în considerarea prevederilor art. 4 alin. (3) și (4) și art. 7^1, din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 11/2020, privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 20/2020, cu modificările și completările ulterioare, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 81din OUG. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 4 și art. 11 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic,art. 9 alin. (1), art. 38 alin. (1 4) și art.71 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea şi componența Comitetului Național pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 -Se propune suspendarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021–07.02.2021.

Art.2 -Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1.

Art.3 -Se aprobă modificarea componenței Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, conform prevederiloranexeinr. 2.

Art.4 -Se aprobă majorarea cantitățilorstocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2, conform prevederilor anexei, nr. 3.

Art.5 -Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 4, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Art.6 -Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.”

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca statul nu mai avea bani ii concedia pe toti lenesii care mananca banii degeaba de un an fara taieri fara recuperari cu tichete de vacanta si alte drepturi si sporuri necuvenite
4
2
Prosti si needucati , asta-i reteta perfecta pentru orice guvern din lumea asta , faci ce vrei dintr-o gloata de prosti...
9
0
Se trage de timp. Este bine cunoscut faptul ca invatamantul trebuie sa ramana online. Este mai ieftin si statul nu mai are bani.
12
0
comunisti prosti mizerii sacali
1
1
Sugi pula grav pe..se..de..ului.Aceiasi remarca de "lovit cu pula in cap" ca presedintele de cacat al RO.Mai bine ati invata cu seful tau kwj melodia lui garcea din seara de revelion de la tvr 1 care incepe asa...vela si johannis si cu arafati....suflatis in trompetis !
5
2
Nici pana acum nu v ati lamurit cu psd timp de 30 de ani invatamantul cu rezultate atat de slabe cu unii profesori incompetenti , cu diplome false nu numai pt ro ,cu sistemul de sanatate ruinat ,bani cheltuiti aiurea de fostii directiori de spitale ca cel; de la Malaxa care i cumpara pasaricii bijuuri si si ingropa mortii din familie pe banii spitalului si cati ca el Daca nici acum nu ati inteles ce a facut Mazare Constantinescu ,Oprisan este grav Cred ca ar trebui sa dam credit celor noi sa vedem de ce sunt in stare Cred totusi ca mai rau nu va fi .Sa i criticam daca trebuie
9
10
Ce adresa ai, sa plece salvarea de la Palazu, poate mai ai o sansa!...
7
4
GUVERN PNL ARAFAT OMS DSP INSP CJJCI CJSU LA NIVEL NATIONAL VA ROG FRUMOS TERMINATI CU MARILE MANIPULARI EUROPENE IMPUSE DE CATRE ACESTIA PENTRU DEPOPULARIZAREA FIINTEI UMANE DE PE PLANETA PAMINT NU VA MAI SATURATI DE BANI LACOMILOR ATI OMORIT POPORUL PRIN ACTUL MEDICAL CU MARI MINCIUNI VA ROG FRUMOS INCETATI ACEASTA CRIMA CU ACEST VIRUS 19 MINCINOS CARE NU EXISTA FITI COERENTI DE ADEVAR SI DREPTATE TERMINATI CU ABERATII SI MINCIUNI VA ROG FRUMOS
6
6
continuam analfabetizarea rromaniei conform intelegerii cu partenerii nostri europeni care detin plantatii intinse de sparanghel capsune si alte culturi
24
1
trezitiva baa , generatiile astea vor fii total analfabeti cu diploma, nu stiu undei bukale pe harta..
20
3

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620