REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Elicopterul în care s-ar afla președintele Iranului s-ar fi prăbușit

Elicopterul în care s-ar afla președintele Iranului s-ar fi prăbușit

Virgil STOIAN 20 mai 2024 | 00:00 545

Un elicopter în care s-ar fi aflat președintele Iranului, Ebrahim Raisi, ar fi fost implicat într-un accident aviatic. Acesta călătorea într-un convoi de 3 elicoptere, unul dintre ele s-ar fi prăbușit, dar nu se știe dacă este vorba despre aparatul de zbor în care se afla șeful statului iranian.

Elicopterul in care s-ar afla presedintele Iranului s-ar fi prabusit

Accidentul s-a petrecut în estul Azerbaidjanului, la 600 de kilometri de Teheran.

Salvatorii din Iran încearcă să ajungă la un elicopter implicat într-un ”incident” în timp ce călătorea cu un un grup de persoane între care se afla preşedintele Ebrahim Raisi, a informat duminică televiziunea de stat iraniană, citată de publicaţia britanică Mirror.

Televiziunea de stat iraniană spune că elicopterul care îl transporta pe preşedintele Ebrahim Raisi a avut ”o aterizare dificilă”.

Nu au existat detalii imediate despre ceea ce s-a întâmplat cu elicopterul şi nici cine se afla la bord. Agenţiile de presă semioficiale au oferit explicaţii variate pentru ceea ce se întâmplă.

Raisi participase la inaugurarea unui baraj

Raisi fusese în Azerbaidjan duminică devreme pentru a inaugura un baraj împreună cu preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev.

Barajul este al treilea pe care cele două naţiuni l-au construit pe râul Aras.

Iranul foloseşte o varietate de elicoptere în ţară, dar sancţiunile internaţionale îngreunează obţinerea de piese pentru ele.

Flota sa aeriană militară datează în mare măsură de dinainte de Revoluţia Islamică din 1979.

Raisi, în vârstă de 63 de ani, este o persoană dură care a condus anterior justiţia din ţară. El este considerat un protejat al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, iar unii analişti au sugerat că l-ar putea înlocui pe liderul în vârstă de 85 de ani după moartea sa sau demisia din funcţie, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Virjile daca nici asta nu a murit te frecăm in gură ! Numai copy paste dai
0
0
Nu era si plavanis cu el?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510