REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 5 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6873
17.4° Constanța Sâmbătă, 5 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6873
 

Elmont Construct SRL este firma care provocat haos pe drumul Năvodari-Lumina

Elmont Construct SRL este firma care provocat haos pe drumul Năvodari-Lumina

Deria ISLEAM 5 octombrie 2024 | 00:00 434

Pe 3 octombrie a.c., Constanța a fost la un pas de o nouă tragedie. O porțiune din DJ 226, între localitățile Năvodari și Lumina, s-a surpat, provocând avarii grave vehiculelor ce circulau pe acest tronson. Incidentul, petrecut în jurul orei 11.30, a fost un semnal de alarmă, un avertisment despre gravele deficiențe în gestionarea lucrărilor de infrastructură care afectează viețile locuitorilor. Cei care se află în spatele acestui incident nu sunt doar executanți nefericiți ai unei lucrări, ci proprietarii unor afaceri prospere, soții Popa și Buga, de la firma Elmont Construct SRL. Aceștia nu sunt străini de afaceri profitabile, înregistrând anul trecut o cifră de afaceri de peste 73 de milioane de lei și un profit net de peste 7 milioane de lei. Cu astfel de câștiguri, cei patru afaceriști nu doar că se scaldă în bani, dar își permit să ignore standardele minime de calitate și siguranță. Este inacceptabil ca, în contextul în care dețin o afacere atât de profitabilă, soții Popa și Buga să trateze cu dispreț responsabilitățile ce le revin. Au preferat să își canalizeze resursele către profituri personale uriașe, în detrimentul comunității care le oferă aceste oportunități. În loc să investească în calitatea lucrărilor și în siguranța drumurilor, aceștia și-au folosit influența și capitalul pentru a umfla conturile proprii.

Elmont Construct SRL este firma care provocat haos pe drumul Navodari-Luminaimagine din timpul reparațiilor drumului DJ 226

Crater periculos, cauzat de execuția de mântuială a lucrărilor

Pe 3 octombrie a.c., în jurul orei 11.30, un incident grav a avut loc pe DJ 226, între Năvodari și Lumina, când o porțiune din drum s-a surpat, creând un crater periculos. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năvodari au fost sesizați imediat și au intervenit pentru a semnaliza zona și a devia traficul.

Elmont Construct SRL este firma care provocat haos pe drumul Navodari-Luminaporțiunea surpată din DJ 226, între localitățile Năvodari și Lumina

Incidentul a fost provocat în contextul desfășurării unor lucrări de extindere a rețelei electrice în zonă, efectuate de o firmă privată de construcții contractată de distribuitorul de energie pentru executarea acestui proiect.

Elmont Construct SRL este firma care provocat haos pe drumul Navodari-Luminaimagine din timpul reparațiilor drumului DJ 226

Lucrările care au dus la acest eveniment nefericit au fost executate de firma Elmont Construct SRL, contractată de E Distribuție Dobrogea SRL, controlată de soții Popa Mariana, Popa Marius și Buga Simona Carmen. Aceștia se află la cârma unei afaceri prospere, cu o cifră de afaceri de peste 73 de milioane de lei și un profit de peste 7 milioane de lei în anul precedent.

Elmont Construct SRL este firma care provocat haos pe drumul Navodari-Lumina

Soții Popa și Buga, patronii Cabanei Schiorilor din Predeal

Aceste afaceri sunt strâns legate și de hotelul Manor Ski (Cabana Schiorilor din Predeal), deținut în proporție de 45% de Buga Simona Carmen, alături de partenerul său Buga Dragoș, cu 45%, și Popa Mariana și Popa Marius, fiecare având câte 5%.

Elmont Construct SRL este firma care provocat haos pe drumul Navodari-LuminaManor Ski Hotel (Cabana Schiorilor) Predeal

Aceasta arată nu doar succesul financiar al soților, ci și neglijența cu care au tratat lucrările de construcție, culminând cu surparea drumului și avarierea mai multor vehicule.

Elmont Construct SRL este firma care provocat haos pe drumul Navodari-LuminaManor Hotels SRL, Lista Firmelor din România

Soții Popa și Buga, buni de plată!

Se preconizează că soții Popa și Buga vor fi obligați să plătească prejudiciul cauzat de surparea drumului. Primăria Năvodari va acoperi inițial costurile de reparație, dar ulterior va înainta acțiune în instanță pentru a recupera daunele de la cei responsabili. Astfel, responsabilitatea lor se extinde nu doar asupra evenimentului nefericit, ci și asupra siguranței comunității:  „Toate costurile aferente acestei intervenții vor fi suportate de companiile care au executat lucrări neconformare și care au angrenat afectarea drumului”, au transmis reprezentanții Primăriei Năvodari.

Soții Buga, afaceri cu imobiliare la Constanța

Mai mult, soții Buga sunt implicați și în alte afaceri, inclusiv Nord Vest Development, unde dețin fiecare 50% din acțiuni, gestionând ansamblul rezidențial de pe strada Primăverii din Constanța. Această rețea de afaceri profitabile ridică întrebări cu privire la etica și responsabilitatea cu care aceste firme își desfășoară activitatea.

Elmont Construct SRL este firma care provocat haos pe drumul Navodari-LuminaNord Vest Development SRL, Lista Firmelor din România

Acestea fiind spuse, vă lăsăm să trageți propriile concluzii. Menționăm, însă, că evenimentul tragic de pe DJ 226 nu este doar o problemă de infrastructură, ci și o oglindire a practicilor necorespunzătoare din domeniul construcțiilor, care pot avea consecințe devastatoare pentru comunitate. Șoferii afectați și locuitorii din zonă așteaptă acum să vadă justiția aplicată și responsabilitatea asumată de cei vinovați.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710