REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Elon Musk dă în judecată compania OpenAI, pe care a fondat-o, și pe directorul Sam Altman

Elon Musk dă în judecată compania OpenAI, pe care a fondat-o, și pe directorul Sam Altman

Andreea CONDURACHE 2 martie 2024 | 00:00 235

Elon Musk a dat în judecată OpenAI, dezvoltatorul ChatGPT, și pe directorul său executiv Sam Altman, printre alții, spunând că aceștia au abandonat misiunea inițială a companiei de a dezvolta inteligența artificială în beneficiul umanității și nu al profitului, conform Reuters.

Elon Musk da in judecata compania OpenAI, pe care a fondat-o, si pe directorul Sam Altman

În procesul intentat joi se spune că Altman și cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, l-au abordat inițial pe Musk pentru a face o companie open source, non-profit.

Obiectivul companiei susținute de Microsoft pentru a face bani a încălcat acest contract, au declarat avocații lui Musk în procesul intentat la San Francisco.  Aceștia au adăugat că firma a păstrat „un secret total” designul GPT-4, cel mai avansat model de inteligență artificială al său.

OpenAI, Microsoft și Musk nu au răspuns imediat la solicitările Reuters pentru comentarii.

Musk a cofondat OpenAI în 2015, dar a renunțat la conducerea acesteia în 2018. El conduce, de asemenea, producătorul de vehicule electrice Tesla și producătorul de rachete SpaceX și a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022.

Anul trecut, antreprenorul Altman a fost concediat de fostul consiliu de administrație al OpenAI, care a declarat că a încercat să apere misiunea companiei de a dezvolta inteligența artificială în beneficiul umanității. Câteva zile mai târziu, Altman s-a întors în companie cu un nou consiliu inițial.

OpenAI plănuiește să numească mai mulți membri noi în consiliul de administrație în luna martie, a relatat joi Washington Post.

ChatGPT, chatbotul de la OpenAI, a devenit aplicația software cu cea mai rapidă creștere din lume în șase luni de la lansarea sa în noiembrie 2022. De asemenea, a declanșat apariția unor chatbot-uri rivale de la Microsoft, Alphabet și o sumedenie de startup-uri care au profitat de acest entuziasm pentru a obține finanțări de miliarde de dolari.

De la debutul său, ChatGPT a fost adoptat de companii pentru o gamă largă de sarcini, de la sumarizarea documentelor până la scrierea de coduri informatice, declanșând o cursă între marile companii de tehnologie pentru a-și lansa propriile produse bazate pe inteligența artificială generativă, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166