REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Elton John părăseşte Twitter, considerând că platforma va stimula dezinformările

Elton John părăseşte Twitter, considerând că platforma va stimula dezinformările

A.F. 12 decembrie 2022 | 00:00 407

Cântăreţul britanic Elton John a devenit cea mai recentă celebritate care a anunţat că părăseşte Twitter, după ce Elon Musk a cumpărat această reţea de socializare, informează CNN.

Elton John

Starul pop, în vârstă de 73 de ani, şi-a anunţat plecarea de pe reţeaua de socializare vineri, când le-a adresat celor 1,1 milioane de admiratori ai săi următorul mesaj: "Toată viaţa mea am încercat să folosesc muzica pentru a-i uni pe oameni. Acum mă întristează să văd felul în care dezinformarea este folosită pentru a diviza lumea".

"Am decis să nu mai folosesc Twitter, ţinând cont de recenta modificare a politicii acestei reţele, care va permite dezinformării să înflorească şi să rămână neverificată", a adăugat artistul britanic.
 

Elon Musk, care a pus în repetate rânduri sub semnul întrebării angajamentul Twitter faţă de libertatea de exprimare, a operat o serie de modificări controversate pe această platformă online, pe care a cumpărat-o cu 44 miliarde de dolari în luna octombrie. CEO-ul reţelei a fost vizat de numeroase critici după ce a iniţiat concedieri masive, reactivări ale conturilor deţinute de personalităţi controversate, inclusiv a contului fostului preşedinte Donald Trump, şi anularea politicii în privinţa dezinformărilor legate de COVID-19, citează Agerpres.

Plecarea lui Elton John de pe această reţea de socializare coincide cu apariţia unor îngrijorări tot mai mari despre intensificarea discursurilor instigatoare la ură pe Twitter.

Jack White, fostul solist al trupei White Stripes, a anunţat luna trecută că şi-a retras casa de discuri de pe această platformă online, declarând într-un mesaj pe Instagram că decizia lui Elon Musk de a reactiva contul lui Donald Trump a reprezentat pentru el picătura care a umplut paharul.

Şi actriţa Whoopi Goldberg, co-prezentatoare a emisiunii "The View", a anunţat în timpul unui episod al acestui talk-show difuzat de postul de televiziune ABC că a decis să renunţe la Twitter după ce a citit toate anunţurile controversate făcute de Elon Musk după finalizarea tranzacţiei prin care a cumpărat reţeaua de socializare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"Have the most to hide" tic-tac tic-tac
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166