REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
21.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

EMA: Unele medicamente pentru gripă pot provoca accident vascular cerebral sau atac de cord

EMA: Unele medicamente pentru gripă pot provoca accident vascular cerebral sau atac de cord

A.F. 14 februarie 2023 | 00:00 268

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) anunță o analiză de siguranță a unor medicamente pentru gripă, care ar prezenta risc de ischemie și atac de cord.

EMA: Unele medicamente pentru gripa pot provoca accident vascular cerebral sau atac de cord

Un comitet al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a declarat că a început o analiză a medicamentelor decongestionante pentru răceală și gripă care conțin pseudoefedrină, ca urmare a unor probleme de siguranță, notează Reuters.

EMA a precizat că analiza vine în urma unor rapoarte privind afecțiuni care afectează vasele de sânge din creier la unii pacienți care au luat medicamente care conțin pseudoefedrină.

Potrivit EMA, preocupările sunt legate de riscul de sindrom de encefalopatie reversibilă posterioară (PRES) și de sindrom de vasoconstricție cerebrală reversibilă (RCVS), afecțiuni care afectează vasele de sânge din creier. PRES și RCVS pot implica reducerea alimentării cu sânge (ischemie) a creierului și pot provoca complicații majore.

"Medicamentele care conțin pseudoefedrină prezintă un risc cunoscut de evenimente ischemice cardiovasculare și cerebrovasculare (efecte secundare care implică ischemie la nivelul inimii și creierului), inclusiv accident vascular cerebral și atac de cord", se arată pe site-ul EMA.

Pseudoefedrina este un medicament care se utilizează singur sau în combinație cu alte medicamente pentru a trata nasul înfundat din cauza răcelii, gripei sau alergiilor, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768