REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.2° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.2° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Emanuel Muntmark a pierdut finanțarea de la Ministerul Energiei pentru producția de hidrogen

Emanuel Muntmark a pierdut finanțarea de la Ministerul Energiei pentru producția de hidrogen

Andreea CONDURACHE 5 ianuarie 2024 | 00:00 3731

Patru proiecte au fost admise în cadrul apelului de proiecte  PNRR/2023/C6/M ENERGIEI/Investiția I.2 – Infrastructura de distribuție a gazelor regenerabile (utilizarea gazului natural în combinație cu hidrogenul verde ca măsură de tranziție), două au fost admise pe lista de rezervă, iar alte 13 au fost respinse, fiind în afara bugetului. Pe lista celor 13 proiecte respinse se află și proiectul societății Monsson Alma SRL, deținută de afaceristul româno-suedez Emanuel Muntmark. Proiectul respins viza ,,Construcție capacitate nouă de hidrogen verde în instalație de electroliză –N. Bălcescu, Constanța”.

Emanuel Muntmark a pierdut finantarea de la Ministerul Energiei pentru productia de hidrogenfoto cu rol ilustrativ

Monsson Alma SRL are sediul în localitatea constănțeană Gălbiori, din comuna Crucea, a fost înființată în 1997 și are ca domeniu de activitate consultanța pentru management și afaceri. Firma este controlată de Emanuel Muntmark și a raportat pentru anul 2022 afaceri în valoare de 36 de milioane de lei, un profit net în valoare de 2,7 milioane de lei, dar și 43 de angajați. Afaceristul româno-suedez Emanuel Muntmark derulează business-uri de miliarde de euro în energia verde, motiv pentru care este supranumit „regele eolienelor” din România. Numai ultimul proiect major inițiat, cel mai mare parc fotovoltaic din Europa, care va fi ridicat în Arad, presupune o investiție de circa 1,5 miliarde de euro.

Ce proiecte au fost aprobate?!

Două dintre cele 4 proiecte aprobate sunt ale OMV Petrom SA - ,,Extindere capacitate producție hidrogen verde prin construire instalație de 6kNm3h hidrogen prin electroliza apei, utilități și organizare de șantier” și ,,Construire instalație producție Hidrogen (verde) prin electroliza apei”. Un alt proiect aprobat este al Infra Expert - ,,Hydro Future”, dar și proiectul Sudarec Romserv - ,,H-Orizon Production Plant”. Alte 2 au fost aprobate pe lista de rezervă, fiind vorba despre proiectul societății Tehnomir - ,,Noi capacități pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză”, dar și al societății Intervenții Active în Atmosferă SA - ,,Construire instalație producție hidrogen”.

Lista proiectelor respinse!

Alături de proiectul celor de la Monsson Alma, proiectele a altor 12 firme au fost respinse: Elektra Power, Rohidrogen One, Vermont Green Energy, Bplus Advisory, Copper Beech Urban Development, Termoficare Oradea, Frizon Holding, SAPE, Chicomplex SA Borzești, Alternative Green Proiect și Ground Investment Corp.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
NU I MAI AJUNG BANII,SECURISTULUI ASTA DE EMANUEL.
2
0
hutuca ceva???? sau Ciolacu 2 rasi !!!
0
1
Nu stiu detalii , dar - OMV - Austria - aprobat. Chimcoplex Borzesti - Romania-respins. Doar asa ca observatie.
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016