REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
21.8° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Emilian Nicolae, fostul șef al Poliției Cernavodă, numit administrator la Oil Terminal

Emilian Nicolae, fostul șef al Poliției Cernavodă, numit administrator la Oil Terminal

Replica API 24 aprilie 2022 | 00:00 8321

Numire suprinzătoare la Oil Terminal SA Constanța, acolo unde statul român, acționarul majoritar al companiei, l-a instalat în funcția de administrator pe Emilian Nicolae, fostul comandant al Poliției Cernavodă. Nicolae Emilian a devenit între timp avocat, iar acum a fost numit la conducerea uneia dintre cele mai importante companii ale României, dat fiind rolul său strategic la Marea Neagră, în contextul războiului rusesc din Ucraina.

Nicolae Emilian

Oil Terminal are de pe 1 aprilie 2022 un nou Consiliu de Administrație (CA), potrivit unei hotărâri a Adunării Generale a Acționarilor, contestată între timp de către acționarul minoritar Andrei Sebastian Dumitrescu. Între timp, cei 7 noi administratori cu mandate provizorii de 4 luni activează în regim de ”avarie”, până la soluția instanței cu privire la mandatul lor.

Potrivit documentelor Oil Terminal, noul CA este alcătuit din Cristian Florin Gheorghe, Aurelian Ovidiu Andrei, Ramona Ungur, George Teșeleanu, Emilian Nicolae, Dragoș Ciprian Lazariu și Ramona Marilena Rîpea.

Doi dintre aceștia se află pentru prima dată în structura de conducere a Oil Terminal- Ramona Marilena Rîpea (venită aici din funcția de referent de specialitate la Autoritatea Navală Română și manager marketing la fabrica de mobilă Sanitop) și Emilian Nicolae.

Ce avere avea la încheierea carierei de polițist

Cel din urmă este avocat titular coordonator la Cabinet de Avocat Nicolae Emilian din 2014, iar anterior a activat ca ofițer în cadrul IPJ Constanța, între 2000 și 2013. În vârstă de 59 de ani, fostul comisar șef Emilian Nicolae a fost șeful Poliției Cernavodă, după ce, în perioada 1994-2000, a fost agent de poliție în acest oraș.

Nicolae a devenit doctor în Științe Penale în 2007 la Universitatea Ștefan cel Mare din Chișinău, după ce, în 1999, absolvea Dreptul la Universitatea Gheorghe Cristea din București.

Emilian Nicolae a fost unul dintre cei mai controversați polițiști din Constanța anilor 2000, încheiindu-și cariera de om al legii în 2013, la vârsta de 51 de ani.

Ultima sa declarație de avere cunoscută este cea din februarie 2014, când fostul comisar șef se trecea drept proprietar a trei terenuri în Cernavodă și Seimeni, precum și a trei case, din care una de 599 metri pătrați.

La acea dată, fostul comandant al Poliției Cernavodă avea un Mercedes și nu avea niciun singur leu în bănci sau alte bunuri. Cu toate acestea, circulau la acea vreme informații despre o adevărată moșie deținută de Emilian Nicolae la Seimeni.

După ieșirea la pensie, Emilian Nicolae a cochetat și cu politica; în 2019, fostul comisar șef devenea chiar președintele PSD Cernavodă.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca in anii 90 fura din conductele acestei companii, acum ca l-au pus sef ce o sa faca?
3
4
La urmatoarele alegeri 2024 , cu Emil presedinte PSD si Boarca candidat , vor obtine 15 voturi pentru PSD. Din nefericire , PSD nu va mai exista la Cernavoda. Nimeni nu va mai vota un partid condus de controversatul Emil
3
4
emilian a fost intai si intai sofer, masina care a rasturnat-o a luat foc... e si mare vanator care a impuscat in picior un gonac... la o vanatoare, apoi impreuna cu cornel, mare avocat acum, erau tablagii, si mergeau cu masina de politie fata motor... si mai cereau si 1 litru se benzina
3
4
A facut treaba buna, cu ghilelele de rigoare, cu pestii din Cernavoda si asta la propulsat in fata
2
3
Voi ati scris ca a fost dat afara de doua ori din polite. De ce nu mai faceti un nou articol cu el privind dodarele lui de la DNA. Si ce au gasit la perchezitii. Sa traiasca prietenul lui Stroie . PSD constanta nu se va schimba daca la conducre sunt hiene lacome dupa putere si bani murdari.
2
3
Platite, numite jurnalisti, de la hartia igenica de kkt sterg sau nu permit postarile care nu le urmaresc ideologic interesul. Sichtir jogodiilor platite!
3
1
Mai ce noroc au altii!
0
2
Cel mai mare gunoi !!!!
2
2
Nici o vorba?
0
0
Fara penali in functii publice
5
0
Domnul asta nu a avut dosar penal la DNA? I au facut perchezitie si au gasit arme ilegal tinute si alte chestii
1
2
Ce tara bananiera sa il bagi pe acest excroc ordinar in asa functie
1
3
Cei mai mari excroci: nicolae emilian si popovici cornel ,deveniti avocati . Huooooo
1
2

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768