REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Enache Bucovală: Campaniile de denigrare a litoralului românesc se fac pe bani mulți... de către greci și bulgari. Video

Enache Bucovală: Campaniile de denigrare a litoralului românesc se fac pe bani mulți... de către greci și bulgari. Video

Mirela PASCAL 29 mai 2024 | 00:00 6321

Enache Bucovală, consilier județean PNL și candidat pentru un nou mandat de consilier, s-a aflat marți, 28 mai, în studioul Replica, unde a vorbit despre activitatea sa în Consiliul Județean, în mandatul pe care se pregătește să-l încheie. De asemenea, Bucovală a vorbit, în calitate de președinte al Asociației „Organizaţia de Management al Destinaţiei Judeţului Constanţa”, despre strategia și proiectele de dezvoltare a turismului din județul Constanța. Enache Bucovală este de părere că județul  Constanța ar trebui să aibă o șosea de coastă, care să pornească din Constanța și până la Mangalia.

Enache Bucovala: Campaniile de denigrare a litoralului romanesc se fac pe bani multi... de catre greci si bulgari. Video

Enache Bucovală, unul dintre cei mai discreți politicieni de la malul mării, a vorbit despre debutul său în politică, ce l-a determinat, înainte de 2020 să se înscrie în PNL și să intre în Consiliul Județean. Bucovală a spus că a fost o întâmplare, însă experiența sa pe care a acumulat-o, de-a lungul anilor, în turism, și-a folosit-o la maximum în proiectele pe care le-a inițiat împreună cu ai săi colegi liberali. „Intrarea în politică a fost întâmplătoare... tot timpul am avut remarci la adresa administrației. Experiența de 24 de ani în privat poate ajuta și cât am putut, am aplicat-o. Lipsa experienței cred că și-a spus cuvântul. Fiind la primul mandat în politică nu stăpâneam foarte bine administrația, eram obișnuit ca în mediul privat, să facem lucrurile repede, procedurile în administrația publică sunt mult mai greoaie și din păcate tot din politică am învățat că cel mai bun proiect este cel care nu se face, pentru că nu i se văd greșelile. Noi, consilierii PNL, am lucrat în echipă tot timpul, în acești patru ani de zile. Înainte de fiecare ședință avem armonizări, înainte de comisii ne întâlnim și dezbatem proiectele, cred că suntem mandatul cu cele mai multe proiecte scoase de pe ordinea de zi. Nu cred că este un consilier județean PNL care să-și asume singur un proiect, toate sunt proiectele echipei”, a declarat Enache Bucovală.

În continuare, Enache Bucovală a vorbit și despre candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Constanța, Florin Mitroi. Precizăm că se află pe poziția 12 pe listele PNL de consilieri județeni. „Este o candidatură binevenită, cel puțin în județ. Să faci campanie cu domnul Mitroi este foarte ușor. Am văzut oameni care spuneau «Poate așa o să ne facă și nouă că la Valu a făcut foarte multe, dar el o fi?” Este foarte ușor să faci campanie, toată lumea se duce după Florin Mitroi. Oamenii așteaptă valul schimbării, chiar am văzut că în județ s-a format o emulație, iar oamenii au așteptări pentru că domnul Mitroi a făcut foarte multe pentru Valu și acum așteaptă toată lumea să transmită în județ ce a făcut și a lăsat în Valu. Cred că cel mai de seamă reper pe care îl putem vedea în activitatea dânsului este că a mărit populația din Valu lui Traian de la 5 mii la 20 de mii, populație de patru ori mai mare, a atras fonduri de 30 de milioane. Este clar că se va transfera această presiune, dacă la Valu lui Traian ai făcut atâtea, e clar că poți și pentru Județul Constanța.

Enache Bucovala: Campaniile de denigrare a litoralului romanesc se fac pe bani multi... de catre greci si bulgari. VideoEnache Bucovală

Ce trebuie făcut în județ și nu s-a făcut? „De la asistența medicală, la drumuri de la acces, sunt școli de renovat... S-a început, dar sunt pași rari, nu neapărat mărunți, lumea nu mai are răbdare”, spune Bucovală. Dar, Mihai Lupu, fostul lui coleg, nu a făcut suficient pentru județul Constanța? „Acolo cred că au fost decizii politice cred că și din cauza asta - că puteau face mult mai multe, se puteau accesa mult mai multe fonduri - de aici cred că a venit și această ruptură de PNL, bănuiesc. PNL cred că are în județul Constanța cele mai multe fonduri atrase și probabil și așteptările sunt foarte mari și răbdarea nu există și cred că de aici a plecat” a adăugat Bucovală.

Bucovală: Mitroi sigur va câștiga!

Ce așteptări are Enache Bucovală pe 9 iunie? „Majoritate în Consiliul Județean. Mitroi sigur va câștiga, ne interesează și majoritatea în consiliu. 21 de consilieri este un scor realizabil și realist. Cu o majoritate în consiliu se pot face și mai multe lucruri, dacă nu, ajungem la negocieri. De multe ori negocierile, din păcate, în administrația publică devin meschine, nu primează nevoile oamenilor, deși trebuie să facem administrație, nu neapărat politică la nivel local. Am văzut cazuri în care au contat mai mult interesele politice. La PNL se cer acele performanțe tot timpul, atragere de fonduri, ce nevoi au primarii. Cele mai multe fonduri europene atrase de către primărie sunt de către primarii PNL, dar neavând o majoritate în consiliu ai nevoie și de anumite compromisuri. Și USR a făcut politică. Da, clar, are vicepreședinte de consiliu, este tot politic, a fost o negociere politică”, a subliniat Bucovală.

Video 1:

OMD - județul Constanța, în linie dreaptă

La începutul acestui an, a fost înființată Asociația „Organizaţia de Management al Destinaţiei Judeţului Constanţa”. În calitate de președinte, Bucovală ne-a vorbit despre strategia de dezvoltare a turismului și despre proiectele viitoare. „Suntem la început de drum. OMD-urile nu sunt o găselniță sau un moft al românilor. Ele există în toată Europa sau chiar în toată lumea, funcționează inclusiv în Australia, inclusiv în Statele Unite, funcționează peste tot. Primul obiectiv atins este chiar înființarea sa. Nu a fost deloc ușor, cred că am fost al doilea județ care am făcut OMD în România, și atunci lucrurile trebuie făcute pe o bază solidă. OMD trebuie să-și stabilească o strategie, strategia va deveni Biblie pentru viitorul manager. În următoarea ședință de consiliu să încerc o alocare pentru OMD, măcar să obținem această strategie. Județul Constanța este binecuvântat prin poziționarea lui, este un județ deschis la mare, este un județ care are și cetăți, putem face și turism arheologic, turism ecumenic. Din păcate, suntem în urmă pe partea continentală a județului“, a precizat Bucovală.

Bucovală: Fake news-urile despre litoralul românesc sunt foarte bine direcționate

Ce facem cu campania negativă din jurul litoralului românesc? „Nu sunt întâmplătoare acele campanii, sunt alte destinații care vor turiști români, acele campanii, acele fake news-uri sunt foarte bine direcționate, foarte bine targetate, campaniile se fac pe bani foarte mulți. Vă dau un exemplu: România nu cred că are 15 milioane de euro bani de promovare, vecinii noștri bulgari au 80 de milioane, grecii au 200 de milioane, turcii vor să ajungă la un miliard. Vor să aducă turiștii, nu contează prin ce mijloace atâta timp cât noi, în Bulgaria, în Grecia, avem meniuri scrise în limba română, este clar că românul este o țintă pentru turismul din Grecia și din Bulgaria”, este de părere Bucovală. De ce nu avem buget pentru promovare? „Pentru că suntem cel mai în urmă în Europa la OMD-uri. La târgul de la Londra, Italia a venit cu tot ce înseamnă OMD-uri. Uniunea Europeană mizează pe OMD-uri, acum noi suntem în perioada în care trebuie să-i convingem pe ceilalți să existe OMD-uri. Mangalia are, deja am purtat nenumărate discuții cu domnul Filip care este manager. Am purtat discuții cu Eforie, încă nu au un OMD, dar sunt pe cale să-l realizeze. Și-au manifestat ideea de a participa. Atunci putem să facem o strategie unitară“, a  subliniat președintele OMD.

Enache Bucovala: Campaniile de denigrare a litoralului romanesc se fac pe bani multi... de catre greci si bulgari. Video

Bucovală: Șoseaua de Coastă ar însemna o deschidere a orașului către mare. Ar trebui făcută până la Mangalia

Enache Bucovală a vorbit și despre necesitatea înființării Șoselei de Coastă, un proiect care, dacă s-ar realiza, ar întoarce Constanța cu fața spre mare. „Clar avem nevoie. Tot timpul s-a vorbit de Șoseaua de Coastă, dar să fie nu numai la Constanța. Cred că  ar trebui făcută până la Mangalia. În Europa au șosele de coastă și au turism. Noi tot avem impresia că am inventat apa caldă. Nu inventăm noi, trebuie să ne uităm ce primează la vecinii noștri, la partenerii noștri europeni, și să ne adaptăm. Șoseaua de Coastă ar însemna o deschidere a orașului către mare. Este foarte important! S-ar schimba tot, dacă o să ne unim toți forțele, Primăria Constanța Primăria Eforie, Primăria Mangalia”, a precizat Bucovală.

Plajele se închiriază pe 10 ani

În continuare, Enache Bucovală a vorbit și despre plaje și problemele pe care operatorii le-au întâmpinat anul trecut. Președinte OMD a declarat că cel puțin una dintre probleme s-a rezolvat. „Plajele nu mai sunt închiriate pe doi ani, cum a fost anul trecut, ci pe 10 ani, e hotărâre de Guvern. Începând din acest an, la inițiativa OMD, cu ajutorul prefectului, Ministrul Mediului a venit la Constanța, s-au purtat discuții, există hotărârea de guvern prin care plajele sunt atribuite pe 10 ani. Plajele sunt împărțite în două categorii și au două tarife, unul de plajă sportivă și unul de plajă turistică, tarifele sunt diferențiate (...)”, a specificat Bucovală.

Video 2:

Urmăriți interviul integral în materialul VIDEO de mai jos:

Comandat de partidul PNL - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240015

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510