REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Enache (CCR) către avocaţi: Trebuie să rămânem fideli şi consecvenţi îndatoririi noastre

Enache (CCR) către avocaţi: Trebuie să rămânem fideli şi consecvenţi îndatoririi noastre

Victor ROTARU 30 septembrie 2023 | 11:20 828

Trebuie să rămânem fideli şi consecvenţi îndatoririi noastre etico-profesionale de slujire a dreptului la apărare al cetăţeanului, consacrat şi garantat de Legea fundamentală a ţării, le-a transmis avocaţilor, sâmbătă, preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache, cu ocazia Zilelor Baroului Bucureşti.

 Enache (CCR) catre avocati: Trebuie sa ramanem fideli si consecventi indatoririi noastre

"Cu prilejul sărbătoririi Zilelor Baroului Bucureşti îmi revine onoarea de a vă felicita pentru prestigioasa aniversare a împlinirii celor 192 de ani de avocatură în Bucureşti! Profesiile juridice se confruntă în prezent cu schimbări majore, imediate şi de perspectivă, care ne obligă pe noi toţi, juriştii, să regândim şi să reconsiderăm modalităţile de exercitare a diverselor domenii de activitate juridică şi să întâmpinăm inevitabilele provocări ale impactului inteligenţei artificiale", a declarat Enache, citat într-un comunicat al CCR transmis.

El a adăugat că profesia de avocat va cunoaşte modificări structurale în ceea ce priveşte evoluţia cunoaşterii dreptului.

"Tehnologiile şi viitorul profesiilor noastre sunt interrelate şi interdependente. Cu toate că noile tehnologii pot oferi posibilităţi imense, ele comportă schimbări cruciale care urmează să fie implementate în sfera activităţilor juridice. Profesia de avocat va cunoaşte modificări structurale în ceea ce priveşte evoluţia cunoaşterii dreptului, precum şi operarea cu dispozitivele tehnologice de realizare a documentării şi a modalităţilor de înfăptuire a activităţilor de apărare şi asistenţă juridică avocaţială", spune preşedintele CCR.

Marian Enache mai transmite că, în acest context al promovării elementelor revoluţionare ale tehnicii digitale, "trebuie să ne asigurăm că lucrăm împreună pentru a răspunde în mod corespunzător necesităţilor contemporane şi de reglementare modernă, adaptate dinamismului schimbărilor vieţii sociale".

"Stimaţi colegi avocaţi, trebuie să rămânem fideli şi consecvenţi îndatoririi noastre etico-profesionale de slujire a dreptului la apărare al cetăţeanului, consacrat şi garantat de Legea fundamentală a ţării, să ne asigurăm că tehnologia este utilizată pentru a îmbunătăţi accesul la justiţie şi că nimeni nu poate fi afectat sau nedreptăţit de aplicarea impersonală a tehnologiilor emergente. Scopul nostru este comun, în ultimă instanţă, să protejăm drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi interesele publice legitime în aplicarea acestor procese tehnice ale contemporaneităţii", afirmă şeful Curţii Constituţionale, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
apararea infractorilor ptr ca mai mult asta a aratat justitia apararea victimelor e sublima dar nu prea exista de regula; putem avea mai multa incredere in judecata unui ai decat a avocatilor si judecatorilor nostri; sper sa-i inlocuiasca in curand; chinezii au anuntat un p******r ai in teste de acum un an; din discurs se vede ca ii e frica ca un ai va corecta deciziile lor partinitoare din cele mai diverse motive inclusiv spaga; un ai nu l-ar fi eliberat si scos nevinovat pe piedone
2
0
Serios?, ma bucur ca totuși stăpâniți, cât decât, lb romana. Voi de expresia bun simt, ați auzit? Nu va este rușine sa comentarii aberațiile astea, v ați îmbuibat unul pe altul, va salvați între voi și familiile voastră și nu ezitați sa i cactusati o bătrână care vinde, la colt de strada, o legătură de verdeață. În loc sa o încătușați o puteți întreba de când nu a mai mâncat o bucata de carne, sau își mai permite tratamentul medicamentos, sau renunță la mâncare? Am o i trebare, ce faceți cu atâta banaret, oricum părinții voștri nu suferă de nimic,, au tot ce și doresc. Oare cum veți reacționa când tara va pierde bani grei din cauza voastră Nu puneți la încercare răbdarea omului de rand. Meritați sa fiți alergați la propriu de popor, nu nai avem nevoie de boi, sau va drogați?
5
0
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
6
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016