REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
27.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Energizantul care nu dăunează sănătății. Medicul Vlad Ciurea dezvăluie beneficiile

Energizantul care nu dăunează sănătății. Medicul Vlad Ciurea dezvăluie beneficiile

A.F. 13 noiembrie 2023 | 00:00 337

Există un energizant recomandat de către prof. dr. Vlad Ciurea, care îmbunătățește circulația sângelui și sprijină activitatea cerebrală, spre deosebire de cele din comerț care pot dăuna sănătății. Prof. Dr. Vlad Ciurea a explicat faptul că există un singur stimulent de energie care nu afectează sănătatea într-un mod atât de sever, cu condiția să fie consumat în cantități moderate și să nu se facă abuzuri.

Energizantul care nu dauneaza sanatatii. Medicul Vlad Ciurea dezvaluie beneficiileProf. dr. Vlad Ciurea

„Există energizante, suplimente, care favorizează activitatea cerebrală. Un astfel de energizant este cafeaua. Dar contează foarte mult doza! O cafea bună, dimineața, dar nu foarte tare… Cofeina deschide vasele și ajută la activitatea cerebrală, ca și ciocolata, intră în același grup”, a explicat renumitul neurochirurg, în emisiunea iThink.

Medicul ne oferă sfaturi despre modul corect de a consuma cafeaua astfel încât să ne bucurăm de beneficiile sale fără a pune în pericol sănătatea inimii și a creierului.

„Celula nervoasă nu trebuie biciuită. Trebuie menajată, modelată! Dacă ai nevoie să fii pe scenă, la o emisiune, de exemplu, atunci da. Dacă nu, lăsați să se desfășoare organismul așa cum are nevoie. Pentru că funcțiile dovedite și printr-un premiu Nobel au arătat că este un ciclu al creierului. Acest ciclu arată că maximul de activitate cerebrală este dimineața între orele 10:00 și 12:00.

Și al doilea ciclu între orele 14:00 și 18:00. Spre seară scade activitatea cerebrală. Majoritatea persoanelor își biciuiesc celula nervoasă pentru că au nevoie de aceste substanțe energizante să reușească să lucreze mai mult, mai puternic, mai performant. Atunci beau cafele după amiaza și stau până târziu. Poate că un timp merge. Însă după aceea, ca orice lucru pe care îl biciuiești, se supără și clachează. Și creierul, după cum observați, nu mai reușește”, a mai declarat Prof. Dr. Vlad Ciurea, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513