REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
28.7° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Enigma - dispozitivul de transmis mesaje codate în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, prezentat la ICI Bucureşti

Enigma - dispozitivul de transmis mesaje codate în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, prezentat la ICI Bucureşti

Victor ROTARU 12 octombrie 2023 | 00:00 357

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică (ICI) Bucureşti a prezentat în cadrul evenimentului "Comunicaţii în timp", o maşină Enigma celebră pentru rolul său în Al Doilea Război Mondial şi pentru complexitatea sa criptografică.

Enigma - dispozitivul de transmis mesaje codate in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, prezentat la ICI Bucuresti

Conform unui comunicat, Enigma a fost un cifru portabil folosit la criptarea şi decriptarea mesajelor secrete în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

Dispozitivul trimitea mesaje codate către armata terestră, forţele aeriene şi forţele navale, fiind inventată în speranţa că aceste mesaje nu vor putea fi descifrate niciodată.

Demonstraţia "Enigma criptează pentru voi!" a fost o oportunitate de a intra în contact cu un artefact care a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea criptografiei, oferind ocazia de a învăţa din trecut şi de a aprecia progresul şi evoluţia tehnologică în acest domeniu.

"La ICI Bucureşti, suntem dedicaţi promovării inovaţiei şi cunoaşterii. Continuăm să oferim oportunităţi unice de învăţare şi de explorare a lumii tehnologiei. Maşina ENIGMA este un simbol al ingeniozităţii umane, ce demonstrează importanţa învăţării din trecut şi contribuţia semnificativă pe care inovaţia şi perseverenţa o pot aduce în calea noastră", a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI Bucureşti.

Dispozitivul a avut un impact semnificativ asupra rezultatului războiului, iar decriptarea mesajelor sale a jucat un rol esenţial în victoria aliaţilor care au reuşit să decodifice mesajele.

Enigma este astăzi o piesă de muzeu rară, studiată încă în toată lumea, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712