REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
12.7° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Eolica Dobrogea One va fi preluată de către Premier Energy

Eolica Dobrogea One va fi preluată de către Premier Energy

Andreea VLAICU 7 iunie 2024 | 00:00 219

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Premier Renewable Invest Co SRL intenționează să preia Eolica Dobrogea One S.A. Premier Renewable Invest Co este o societate de tip holding, care face parte din grupul Premier Energy și care de curând a cumpărat parcul eolian din Mihai Viteazu.

Eolica Dobrogea One va fi preluata de catre Premier Energy

Cehii de la Premier Energy dau lovitură după lovitură. După ce au cumpărat firma de furnizare de energie electrică și gaze CEZ Vânzare, au cumpărat parcul eolian din comuna Mihai Viteazu cu 88 de milioane de euro și de curând au intrat în afaceri de 100.000 de euro cu Autoritatea Navală Română, acum Premier Energy vrea să preia unul dintre cei mai mari producători de energie electrică eoliană.

Mai exact, Premier Renewable Invest Co, care face parte din grupul Premier Energy, vrea să preia Eolica Dobrogea One SA. Consiliul Concurenţei urmează să analizeze tranzacţia. În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eolica Dobrogea One va fi preluata de catre Premier Energy

Eolica Dobrogea SRL, în faliment

Decăderea afacerii Eolica Dobrogea a început în 2011, când partenerii spanioli de la Iberdrola au anunţat că abandonează proiectul eolian de la Cogealac din cauza românilor din firmă. La sfârșitul anului trecut, magistrații au dispus începerea procedurii falimentului debitoarei Eolica Dobrogea. Eolica avea la data intrării în insolvenţă datorii totale de 86 de milioane de lei, din care 52 de milioane de lei numai către Iberdrola, 9 milioane lei către Primăria Cogealac şi alţi 30 de creditori.

Premier Energy, cifră de afaceri de peste 1 miliard de lei

Premier Energy este un distribuitor și furnizor de gaze naturale, precum și furnizor de energie electrică, din România și are sediul în sectorul 1, în București. În anul fiscal 2023, societatea a raportat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei, profit de 15,8 milioane de lei și datorii de peste 660 de milioane de lei, cu 481 de angajați.

Eolica Dobrogea One va fi preluata de catre Premier Energy

Grupul Premier Energy, împreună cu subsidiara sa Alive Capital, este unul dintre cei mai mari jucători din segmentul energiei regenerabile, cu o capacitate instalată de peste 900 MW în proprietate, gestionare și dezvoltare în România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515