REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
19.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Epava de la Costinești, noua ghenă de gunoi a Mării Negre! Video

Epava de la Costinești, noua ghenă de gunoi a Mării Negre! Video

Replica API 21 martie 2022 | 23:40 3294

Simbolul stațiunii Costinești este înconjurat de gunoaie. Epava Evanghelia de pe plaja nordică a stațiunii Costinești oferă cadre parcă desprinse din filmele vechi, și primește înapoi mormane de ambalaje, peturi și cauciucuri aruncate pe întreg tronsonul plajei. Trecătorii nu țin cont de bun simț și își lasă gunoaiele la voia întâmplării.

Epava navei Evanghelia de pe plaja nordică a stațiunii Costinești reprezintă un obiectiv turistic pentru toți trecătorii. Nava grecească a atras din ce în ce mai mulți turiști pe litoralul românesc. După o mediatizare intensă, a devenit simbolul stațiunii Costinești, alături de obeliscul de pe plajă.

Întreg tabloul, desprins parcă din filmele vechi, s-a transformat astăzi într-o groapă de gunoi. Odată cu oamenii care vin pentru a surprinde cadre cu epava, în urma acestora se pot observa deșeurile aruncate pe plajă.

Vizitatorii nu țin cont de nimic și aruncă pungile cu gunoi unde le este mai ușor. Atât peturile, sacii de gunoi, cât și cauciucurile fac culoar trecătorilor pe tronsonul plajei.

.

Epava de la Costinești a avut debutul în 1979 în cinematografii

Amintim că, nava a figurat și în două producții cinematografice. Prima oară în filmul ”Al patrulea stol” din anul 1979, când niște turiști ajunși la o cherhana izolată descoperă epava care eșuase recent. Apoi în filmul ”Liceenii Rock’n’Roll” din 1991, când în scena sărutului dintre Ștefan Bănică și Oana Sârbu de la Marea Neagră se poate vedea, pe fundal, epava de la Costinești.

.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chema de gunoi este zis putin
1
0
costimestiul este o ghena betonata si cimentata
0
0
Observ o incompetenta a oamenilor din primarie
0
0
pai daca chioscaru de DORIN asa este invatat de mentorul lui iliuta !!!!uitativa cum arata el ca om si dupa trageti concluzia cat de gospodar este!!!!
0
0
sunt de asta-vara. Nu le ridica nimeni. Nu pune nimeni ghene. Sa zica primarul merci ca a pus lumea gunoiul in saci. Nesimtirea e a primarului.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768