REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Erdogan îl acuză pe Biden de complicitate la crime de război

Erdogan îl acuză pe Biden de complicitate la crime de război

Virgil STOIAN 11 iulie 2024 | 18:06 641

Recep Tayyip Erdogan a declarat că omologul său american Joe Biden și administrația sa sunt complici la ceea ce el a numit ''crimele de război israeliene și încălcări ale dreptului internațional în conflictul din Gaza'' și a cerut sancțiuni împotriva Israelului, notează Reuters, potrivit Rador Radio România.

Erdogan il acuza pe Biden de complicitate la crime de razboiRecep Erdogan

Într-un interviu acordat publicaţiei "Newsweek" în timpul summitului NATO de la Washington, dl Erdogan a spus că "uciderea brutală" a civililor de către israelieni, atacurile lor asupra spitalelor, centrelor de ajutor și în alte părți constituie crime de război. "Administrația SUA, totuși, ignoră aceste încălcări și oferă Israelului cel mai mare sprijin. Ei fac acest lucru cu preţul de a fi complici la aceste încălcări", a fost citat afirmând preşedintele Erdogan.

"În acest moment, cine va impune ce fel de sancțiuni vor fi luate împotriva Israelului pentru încălcarea dreptului internațional? Aceasta este adevărata întrebare și nimeni nu răspunde la ea", a adăugat el. Autorităţile din Israel resping în mod constant acuzațiile conform cărora ar fi comis crime de război în lupta împotriva grupării militante palestiniene Hamas din Fâșia Gaza. Neagă că au vizat în mod deliberat civili. Peste 38.000 de palestinieni, majoritatea dintre ei civili, au fost uciși de la izbucnirea războiului, pe 7 octombrie, potrivit autorităților medicale din Gaza.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dreptul international, este ptr fraieri, nu ptr cei "alesi" de dzeu. carta onu este strimba, scrisa de invingatorii celui de-al II lea razboi mondial, care au inceput sa se certe intre ei, nu le mai ajunge.
1
0
in sfarsit cineva cu c0aie
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510