REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Erdoğan spulberă raportul Parlamentului European: "Ne putem despărți de UE dacă este necesar!"

Erdoğan spulberă raportul Parlamentului European: "Ne putem despărți de UE dacă este necesar!"

Ana Maria LIPAN 18 septembrie 2023 | 00:00 1555

Preşedintele Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că Turcia s-ar putea despărți de Uniunea Europeană dacă va fie necesar, atunci când a fost întrebat despre adoptarea recentă a raportului Parlamentului European privind Turcia, transmite Reuters, informează stiripesurse.ro.

Erdogan spulbera raportul Parlamentului European: 'Ne putem desparti de UE daca este necesar!'

Adresându-se reporterilor înainte de călătoria sa în Statele Unite, Erdogan a mai spus că Uniunea Europeană ia măsuri pentru a se distanța de Turcia. 

Poziția Turciei

"UE încearcă să se despartă de Turcia", a declarat Erdoğan. "Ne vom face evaluările față de aceste evoluții și, dacă este necesar, ne putem despărți de UE", a adăugat Erdoğan. 

Turciei a criticat raportul Parlamentului European ca fiind "superficial și lipsit de viziune", mai ales într-un moment în care Ankara și Bruxelles-ul depun eforturi pentru a relansa legăturile și cooperarea în numeroase domenii, inclusiv modernizarea acordului de uniune vamală și liberalizarea vizelor.

"Raportul, ca o colecție de acuzații nefondate și prejudecăți bazate pe dezinformarea cercurilor anti-Turcia, este o reflectare a binecunoscutei abordări superficiale și non-vizionare a PE nu doar față de relațiile dintre Turcia și UE, ci și față de viitorul UE. Acest raport demonstrează, din păcate, că membrii PE sunt captivi ai politicii populiste de zi cu zi și departe de a dezvolta o abordare strategică corectă față de UE, precum și față de regiunea noastră", se arată într-o declarație emisă de Ministerul turc al Afacerilor Externe.

Ce spune Raportul PE

Parlamentul European (PE) a adoptat în această săptămână un raport detaliat care examinează relaţia actuală dintre Uniunea Europeană şi Turcia, spunând că ”afirmă cu regret că Turcia a devenit acum una dintre imaginile globale pentru practicile autoritare”.

Raportul PE discută despre democraţie şi drepturile omului, politica externă şi stabilitatea regională, conflictele regionale şi relaţiile internaţionale şi conturează o foaie de parcurs prospectivă pentru relaţiile UE-Turcia în viitor, potrivit site-ului Stockholm Center for Freedom.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un t**c fara minte,pai si Marea Britanie a spus ca nu are nevoie de U.E. si acum dupa brexit plang britanici pentru ca au luat o decizie p*****a,ori Turcia este sub Marea Britanie la toate capitolele.
5
4
Turcia nu a avut și nu are nevoie de UE doar proștii de r*mâni
6
9
UE acuză Turcia de practici autoritare? Păi UE practică autoritarismul în toate politicile sale, dar numai în direcția coloniilor din est... Dacă mai pui la socoteală și scursurile pe care le așează ue la guvernare, să nu vă mai mire nimic...
5
8
Magdalen-o, unde esti fa simpatic-o?
0
4
la o capra frumusica cu ochi albastrii !!! Mwie kktului !!! Se rasuceste atatürk in mormant cand vede ce a facut fraierul din turci !!!
13
6
Erdogan are cohones, bravo lui!
9
13
Daca avea BOMBONEL sabia lui Miță spargea toate pwlile turcilor in bostanul lui fleştit.
2
6

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699