REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
21.8° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Escrocherie cu un medicament-minune. Reacția lui Rafila

Escrocherie cu un medicament-minune. Reacția lui Rafila

A.F. 25 mai 2023 | 00:00 1390

Bolnavii sunt ademeniți pe internet cu false medicamente. Escrocii folosesc imaginea unui cardiolog, ca să obțină credibilitate și inventează un institut medical pe seama căruia pune descoperirea și dezvoltarea unei substanțe, la rândul ei fictive.

Escrocherie cu un medicament-minune. Reactia lui Rafila

Recomandarea ministrului Sănătății este simplă: nu cumpărați medicamente de pe internet.

„Din păcate, este o mare înșelătorie, căreia îi pot cădea victimă pensionarii și, nu numai, orice fel de persoană. Totul a început pe 19 mai, vinerea trecută, când un domn mi-a solicitat o consultație, să-l sfătuiesc cum să ia acest medicament, un medicament miraculos ce desfundă, spune el, toate vasele. Am cerut și eu link-ul și când m-am uitat am fost îngrozită. Se folosesc de numele unor medici, unor profesori universitari. Nici măcar nu știu să scrie corect Universitatea Carol Davila, iar toate informațiile care sunt date sunt eronate și false. Când m-am uitat la prețul care este în interviul ce mi se atribuie este menționat 2.100 de euro per pachet. Mi s-a părut ceva de science-fiction pentru un medicament care nu există”, a explicat cardiologul Maria Dorobanțu, scrie digi24.ro.

Minciuni în lanț

Medicul a explicat că sunt foarte multe minciuni pe site.

„Inventează un institut. Amestecă tot felul de informații, inclusiv de potență, care se atribuie acestui medicament. Totul este o minciună și o escrocherie de la un capăt la altul”, a mai spus Maria Dorobanțu.

Întrebată ce trebuie să știe cei care au cumpărat de pe acest site, medicul le-a transmis: „Să nu folosească medicamentul, pentru că nu știm ce conține. De foarte multe ori, astfel de medicamente care au o compoziție necunoscută pot să dea efecte adverse care să pună viața omului care le folosesc în pericol”.

Sfatul lui Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți că românii se pot păzi de falsele medicamente foarte simplu: să nu cumpere tratamente de pe internet.

„E cea mai mare greșeală să cumperi medicamente de pe internet”, a declarat ministrul. El a adăugat că pacienții trebuie să se consulte întotdeauna cu medicul specialist înainte să ia un anumit medicament.

Și încă un lucru: „Să nu întrerupă tratamentul pe care îl au și să îl înlocuiască cu un tratament minune promovat, pentru că acest lucru duce la înrăutățirea situației”, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu stiu de ce serviciile asculta tot pentru siguranta nationala, sanchi! in asta nu intra si protectia cetatenilor. am luat si eu o mica plasa de la o firma, a carui medicament nu a avut nici un efect. de atunci ma tot suna ca vine pachetul, ca nu stiu ce profesor il recomanda, etc. tel este 0312297026, va rog serviciile, lucrati si ptr cei ce va platesc!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768